Koliko je dovoljno zapravo dovoljno?

Na našoj Facebook fan stranici smo napravili kratko istraživanje, željeli smo dobiti informaciju koliki ekran imate na vašem pametnom telefonu. Od raznih odgovora, dobili smo raspon od 4 incha pa sve do 5.7 incha. Razlog zasto smo ovo pokrenuli, jer smo u zadnje vrijeme podosta zabrinuti u kojem smjeru ide razvoj smartphonea. Sjećamo se samo prije par godina kada su “monstruozni” ekrani imali dijagonalu od svega 4.3 incha, a danas se to smatra kompaktnim smartphoneom.

Kada su “veliki ekrani” postali kompaktni? Koliko nam je poznato, u tom periodu ljudska ruka nije nešto narasla, no pametni telefoni jesu.

Glavno pitanje je jesmo li kroz tehnološku evoluciju prirodno prešli na takve pametne telefone, ili su nam je nametnuli proizvodjaci?

Imamo osjećaj da granica dijagonale ekrana više ne postoji, a korisnicima ćesto pametni telefoni većih dimenzija postaju vrlo nezgodni u svakodnevnom korištenju. Od samog smještaja pametnog telefona u odjevne predmete, do svakodnevnog rukovanja.

Na kraju, dolazimo do pitanja, što je onda s tabletima? Granica između top pametnih telefona i tableta se smanjuje, 5 incha i 7 incha nisu vise tolika razlika.

Raspravu možete pronaći na ovom linku – facebook.com/mobile-place.info/ekrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top