Apple predstavio iPhone X, iPhone 8/Plus i mnoge druge novitete

Nedostaje nam Steve Jobs, jednostavno Apple nije isti bez njega. Nema više te uzbuđenosti oko predstavljanja kao onog koje se dogodilo jučer u sjedištu Applea. Apple je predstavio dugo očekivane i u mnogim glasinama točne modele iPhone X te iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Krenimo prvo od iPhone 8 i 8 Plus modela, ova dva modela su nastavak na uspješne iPhone 7 i iPhone 7 Plus modele. Dobili su novi i jači procesor, bolju kameru, te staklenu stražnju stranu s kojom imaju mogućnost bežičnog punjenja.

Cijene su i dalje dosta visoke, u SAD-u će vas iPhone 8 sa 64 GB interne memorije (i dalje bez microSD nadogradnje) koštati oko 700 USD, a iPhone 8 Plus 800 USD. Model s najviše interne memorije, 256 GB, koštati će 849 USD i 949 USD.

Jedan od noviteta, ne za mobilnu industriju, već za Apple  je bežično punjenje putem standarda Qi. Novi punjači nose naziv AirPower i mogu istovremeno puniti nove iPhone modele, Apple Watch 3 i AirPods.

Ipak, glavni hit eventa je novi iPhone X. Ovaj novi model dolazi s OLED ekranom i to skoro pa bez ruba, oznake Super Retina jer dolazi sa vrlo visokom rezolucijom od 2.436 x 1.125 pixela te podrškom za Dolby Vision i HDR 10. Također jedna revolucija je još ovdje prisutna – nedostatak home tipke.  Apple se ovdje odlučio na prepoznavanje lica, baš onako kao što imaju neki Android modeli.

Apple Watch 3 je još jedan novitet, a donosi i najvažniju stvar – e-SIM utor koji se može povezati s LTE brzinama. Tako da ga ne morate konstantno držati povezanog sa svojim iPhoneom već on sam sinkronizira podatke.

Kako kažu iz Applea, Apple Watch 3 će imati isti broj kao i vaš iPhone, no mislimo da je to ipak domena telekoma, prosječna dodatna SIM kartica košta. Osim toga Apple Watch 3 je dobio novi procesor W3 koji mu omogućuje autonomiju od 18 sati.

 

Vjerujemo da ste sve što ste željeli pročitali na internetu, stoga nema smisla da vam ponavljamo stvari s Apple predstavljanja, no uvjereni smo da ovo niste vidjeli:

Nažalost za cijelo tržište mobilne industrije, iako je Apple najavljivao, jučer nije redefinirao smartphone. 🙁

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top