mobile-place.info

Samsung predstavio Exynos 5 Octa

samsung_exynos_5_octa Samsung je predstavio novi Exynos koju odlikuju vrhunske grafiĆØke performanse, a pokreƦe ga šest jezgreni procesor ARM® Mali™-T628 GPU što predstavlja novost u industriji. Kako upotreba mobilnih ureĆ°aja postaje sve kompleksnija, najnoviji Samsungov osam jezgreni aplikacijski procesor ARM Cortex™ pruža dizajnerima snažan i energetski uĆØinkovit alat za izradu višenamjenskih korisniĆØkih suĆØelja izravno u arhitekturu sustava. Samsung Ʀe predstaviti nove procesore Exynos 5 na dogaĆ°anju SIGGRAPH 2013. 

Samsungov novi procesor Exynos 5 Octa (šifra proizvoda: Exynos 5420), temelji se na ARM Mali™-T628 MP6 jezgri, poboljšava 3D grafiĆØke moguƦnosti obrade koje su dva puta brže od prethodnika procesora Exynos 5 Octa. Najnoviji ĆØlan linije proizvoda Exynos u stanju je provesti opƦenite raĆØunalne operacije na grafiĆØkim procesorima (GPGPU) ubrzavajuƦi obradu zahtjevnih i kompjuterski intenzivnih algoritama ili operacija, koje tradicionalno obraĆ°uje procesor (CPU). TakoĆ°er, ovaj proizvod podržava OpenGL® ES 3.0 i Full Profile Open CL 1.1, osiguravajuƦi potrebnu snagu za višeslojno renderiranje zahtjevnih video scenarija u igricama, obradu i razmjenu fotografija i video sadržaja, kao i opƦenitih višestrukih zahtjevnih operacija. 


ARM pozdravlja najnoviji dodatak uspješnoj liniji proizvoda Exynos Octa 5, koji koristi rješenje ARM Mali GPU kako bi dramatiĆØno popravio grafiĆØke performanse. ARM big.LITTLE™ i ARM Artisan® Physical IP tehnologije nastavljaju biti u središtu Octa serija te sada upotpunjuju nove funkcionalnosti koje je omoguƦio ARM GPU Compute. Ova kombinacija osigurava neviĆ°ene moguƦnosti u podruĆØjima poput prepoznavanja lica i kontrole pokreta te podiže razinu kvalitete obrade slike na stolnim raĆØunalima kao i video sadržaja na mobilnim ureĆ°ajima – izjavio je Pete Hutton, izvršni potpredsjednik i glavni direktor odjela obrade medija, ARM. – Potražnja za bogatijim grafiĆØkim iskustvom raste ubrzano u današnje vrijeme. Kako bi ispunili ta oĆØekivanja proizvoĆ°aĆØa originalnih dijelova kao i krajnjih korisnika, razvili smo ovaj procesor koji omoguƦava vrhunske grafiĆØke performanse ne kompromitirajuƦi potrošnju energije – Taehoon Kim, potpredsjednik marketinga System LSI, Samsung Electronics.
 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Stize nam Android 4.3 Jelly Bean

android_4.3_jelly_bean Android stize u novoj verziji oznake 4.3 i dalje naziva Jelly Bean. Kako novi Android koristi i dalje staro ime, radi se o manjoj nadogradnji koja donosi nesto noviteta i poboljsanja.

Nesto je poboljsana aplikacija za kameru, a ono sto ce se mnogima svidjeti koji paze na bateriju je nova BLE funkcija - Bluetooth Low Energy. Ukoliko cesto koristite Bluetooth, vasa ce se autonomija drasticno povecati.

Dialpad dolazi u sasvim novom obliku te sada korisnicima omogucava automatsko biranje brojeva koje vam dialpad predlaze. Funkcija koja ce se kod nekih modela morati dodatno ukljuciti.

Zadnje ali ne najmanje vazno je OpenGL poboljsanje na verziju 3.0 sto ce se zasigurno svidjeti igracima jer donosi sasvim novo iskustvo u 3D animacijama.

Vrijeme je da se iskoriste puni potencijali hardwarea koje imate na svojim telefonima.  

Emoji - takodjer uz poboljsanja dolaze i novi smajlici i emoji koje cete moci koristiti u porukama. U nastavku pogledajte video preview novog Android 4.3 Jelly Bean updatea.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
HTC predstavio Desire 200

desire_200_black_3v HTC je danas predstavio novog clana Desire obitelji, Desire 200, priopcenje donosimo u cijelosti:

RijeĆØ je o jednostavnom i cjenovno povoljnom ureĆ°aju (entry-level), osmišljenom za one koji žele superiorno mobilno iskustvo po dostupnoj cijeni. Osim toga, Desire 200 je opremljen s rješenjem Beats Audio™ za izvanredan zvuk, kamerom od pet megapiksela te moguƦnošĆ¦u brzog pretraživanja interneta, a krasi ga kompaktan dizajn.

KorisniĆØki izbor je najvažniji za razvoj industrije. Stoga nastavljamo pružati rješenja koja zadovoljavaju razliĆØite potrebe naših korisnika. HTC Desire 200 je entry-level model koji ne pristaje na kompromise kada je rijeĆØ o iskustvu,“ istaknuo je Peter Chou, glavni izvršni direktor korporacije HTC. „Kombiniranjem sjajne kamere, nevjerojatno kvalitetnog zvuka i brzog te intuitivnog pretraživanja zajedno s našim prepoznatljivim dizajnom i kvalitetom izrade, HTC je podigao ljestvicu za sve mobilne telefone iz kategorije entry-level.

Osjetite glazbu onako kako je to umjetnik i zamislio

ZahvaljujuƦi spoju rješenja Beats Audio s HTC-ovim vrhunskim naglavnim slušalicama, HTC Desire 200 je postavio nove standarde za mobilna audio rješenja. Uz dublje basove i jasnije vokale, glazba, igrice i video uradci oživljuju pa vam se ĆØini da ste ili u glazbenom studiju ili u središtu dogaĆ°anja, bez obzira na to sjedite li u vlaku ili ste u buĆØnom kafiƦu.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Prvi hrvatski smartphone?

hrvatski_smartphone Medijima je odjeknula vijest kako je HG Spot pustio na hrvatsko trziste "prvi hrvatski smartphone". 

Pod nazivom Forcebook Ultraphone 400, tvrtka HG Spot Informatika krenula je u prodaju ovog smartphonea sa etiketom: "produkt hrvatskih umova". 

Naime moci cete ga kupiti po cijeni od 500 kn.

Direktor i vlasnik HG Spot informatike za Poslovni dnevnik je izjavio: "Zato cijena Forcebook smartphonea i je atraktivna, svega 499 kuna, da je tržište zainteresirano pokazuje da smo veƦ prodali prve primjerke".

Novi Forcebook Ultraphone 400 ima procesor Spreadtrum 6820 radnog takta 1 GHz i Android 4.0 operativni sustav te ekran dijagonale 320 x 480 pixela i dual SIM utor.

Sada se sigurno pitate zasto smo stavili pod navodne znakove "prvi hrvatski smartphone"?

Ili nam HG Spot informatika nije potpunu istinu rekla, ili se radi o jos boljem poslu izmedju Hrvatske i SAD-a. Naime Forcebook Ultraphone 400 mogu kupiti i gradjani SAD-a u AT&T opciji (fotografija u clanku) a mozete ga i vi kupiti po cijeni od 62 USD na eBayu sa besplatnom dostavom:

3.5"Android 4.0.3 Spreadtrum6820 1GHz Unlocked Sim&MicroSim AT&T Smartphone

Cestitke "hrvatskim umovima" na ovakvom izvozu! 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Ljetne aplikacije - Endomondo i Sports Tracker

zena_na_plazi_mini Ljeto nam je vec tu, i mnogi ili vec jesu ili planiraju odlazak na more ili pak samo planiraju negdje aktivan odmor. 

Kako je postala tradicija da nas smartphone u doba godisnjeg odmora postaje fotoaparat, platforma za igranje, slusanje glazbe i gledanje filmova, odlucili smo vam skrenuti paznju na jos jednu mogucnost vaseg smartphonea - sportski trener.

Danasnji smartphone telefoni opremljeni su raznom senzorikom, od akcelerometara do ziroskopa i kompasa te GPS-a. Takva senzorika pomaze aplikacijama da postanu pravi sportski treneri i sustavi za pracenje treninga.

Odlucili smo s vama podijeliti dvije takve aplikacije, jedna je Endomondo a druga je Sports Tracker.

Endomondo je besplatna aplikacija za Android, iOS, Windows Phone, Symbian i BlackBerry uredjaje koja omogucava korisnicima pracenje raznih sportskih aktivnosti.

Ono sto Endomondo ima jako dobro, je social komponenta, pa tako mozete dodati svoje prijatelje, s njima raditi razmjenu vjezbi i treninga a sto je zabavno, sudjelovati i u raznim natjecanjima koje organizira i sam Endomondo - Challenges.  

Druga aplikacija koja nam se posebno svidjela i koju preporucamo je Sports Tracker. Sports Tracker aplikacija dostupna je za Android, iOS, Symbian i Windows Phone uredjaje i isto je besplatna. Sports Tracker je kao i Endomondo (samo placena Pro verzija) moguce spojiti na vanjski senzor, poput senzora rada srca. Za razliku od Endomondo, Sports Tracker nema nikakvu social komponentu u obliku kakvom ima Endomondo. 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
EU: Od danas nize cijene roaminga

eu Dobro dosli u Europsku Uniju.Kako smo sada usli u uniju drugih zemalja, pocela je primjena novih cijena i uvjeta koristenja mobilnih komunikacija u roamingu a one su u primjeni i u drugim clanicama EU.

Tako ce svi moci razgovarati po istim cijenama na teritoriju EU a to se odnosi na razgovore, SMS poruke i prijenos podataka. 

Postoje dvije faze snizavanja cijena, prva ide od 01.srpnja ove godine a druga faza ide od 01. srpnja 2014. godine.

Prema novim izracunom koji nam je dalo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Hrvatska agencija za postu i elektronicke komunikacije (HAKOM), cijene mobilnih odlaznih poziva smanjuju se sa 11 kn na 1.82 kn a cijene dolaznih poziva sa 2 do 6 kn na 0.53 kn (cijene u roamingu).

SMS poruke takodjer postaju jeftinije, pa su nove SMS poruke u roamingu EU-a oko 0.67 kn a prijenos podataka vise nije oko 50 kn za 1 MB vec svega 3.4 kn za 1 MB. 

Cijene su izrazene bez PDV-a, s PDV-om, pozivi su oko 2.27 kn za odlazni i 0.66 kn za dolazni, 0.75 kn je SMS i 4.26 kn je 1 MB.

Sva tri operatera vec su krenuli sa novim cijenicima, a ukoliko imate pitanja, obratite se svojim telekomima.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
[iPhone igra] - Paint Run

paint_run_mobile-place Ovaj simpaticni momak na slici je Lobly, a njegova igrica se zove Paint Run. Paint Run je domaca iPhone igrica koja je od danas dostupna na iTunesu i to besplatno. 

Prica je zapravo vrlo jednostavna, Lobly je vlasnik galerije, u njoj Lobly ima sve slike koje je napravio dok je posjetio nasu planetu. Problem se dogodio kada je jedne noci ostao bez boja na fotografijama, fotografije su postale crno-bijele. 

Ono sto Lobly trazi je malo pomoci, kako bi skupili potrebne boje i vratili ih na slike. 

Igrica je vrlo igriva, nama se svidjela od prvog pokretanja. Potrebno je pomicanjem iPhonea upravljati Loblyem i skupljati boje, no tu su naravno zapreke i izazovi za svakog igraca. 

Kako se slike otvaraju, tako se i galerije otvaraju a izazovi postaju sve tezi i tezi. 

Besplatna varijanta sadrzava 21 nivo kako bi se otvorilo 6 slika. A takodjer mozete postati i dio igre, dovoljno je podijeliti svoju fotografiju sa Paint Run ekipom, i ukoliko bude odabrana, naci ce se u igrici.

Za dodatnu galeriju potrebno je izvojiti samo 0.99 USD, a za sve galerije 1.99 USD.

Igra je besplatno dostupna ovdje: https://itunes.apple.com/us/app/paint-run/id621233501?mt=8

Paint Run ekipu mozete pronaci na Facebooku - www.facebook.com/paintrungame

 

U nastavku donosimo video igrice i fotografije. Dovoljno je napomenuti da igrica radi na svim iOS 4.3 i novijim uredjajima a dostupna je i za iPhone 5. 

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
U 2012. godini isporuceno je 40 milijuna pametnih telefona

snapdragon Da, u 2012. godini isporuceno je 40 milijuna pametnih telefona opremljenih procesorima od 4 jezgre.

Tvrtka Berg Insight obavila je istrazivanje i dosla do brojke od 40 milijuna pametnih telefona, toliko ih je prodano u svijetu. Istrazivanje se fokusiralo na high end pametne telefone opremljene samo procesorima od 4 jezgre.

Ukupna prodaja u 2012. godini narasla je na 690 milijuna pametnih telefona, sto je porast od 47 %. Naime u 2011. godini prodano je 470 milijuna pametnih telefona.

Prosjecna cijena high end pametnih telefona u 2012. godini bila je oko 4.000 kn a low end pametnih telefona oko 1.000 kn.

Prodaja high end pametnih telefona porasla je za oko 100 milijuna, u 2011. godini bilo ih je 150 milijuna a u 2012. godini 250 milijuna.

Prvi pametni telefoni sa procesorima od 2 jezgre, predstavljeni su trzistu pocetkom 2011. godine. Prodaja takvih pametnih telefona u 2012. godini narasla je na 250 milijuna, sto je bio porast od 70 milijuna u odnosu na 2011. godinu.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Predstavljen Samsung Galaxy S4 Zoom
galaxy_s4_zoom_5_2

Samsung GALAXY S4 zoom, ureĆ°aj je koji objedinjuje pametni telefon i digitalni fotoaparat izuzetnih performansi. RijeĆØ je o prvom pametnom telefonu na svijetu opremljenom fotoaparatom s deseterostrukim optiĆØkim uveƦanjem. Tvrtka je takoĆ°er premijerno prikazala najmanji i najtanji „fish-eye“ objektiv na svijetu. Ova širokokutna leƦa dvostruko je manja i lakša od konkurencije, a namijenjena je prikljuĆØivanju s pametnim fotoaparatima Samsungove NX serije.

Novim GALAXY S4 zoom Samsung za cilj je imao ponuditi ureĆ°aj koji odgovara želji korisnika za pametnim telefonom izuzetnih performansi uz vrhunski kompaktni fotoaparat. Osim deseterostrukog optiĆØkog uveƦanja, GALAXY S4 zoom, kako je reĆØeno prilikom predstavljanja, istiĆØe se senzorom razluĆØivosti 16 megapiksela i ksenonskom bljeskalicom, uz napredna rješenja koja nasljeĆ°uje iz GALAXY serije mobilnih telefona.

- Samsung GALAXY S4 zoom korak je naprijed u Samsungovoj filozofiji unaprjeĆ°enja života korisnika diljem svijeta. Naša komunikacija sve je ĆØešĆ¦e vizualna i korisnici žele zabilježiti i podijeliti svakodnevne trenutke na najkvalitetniji naĆØin. No, kako ĆØesto ne žele ili ne mogu nositi i kompaktni fotoaparat sa sobom, GALAXY S4 zoom omoguƦit Ʀe im najbolju funkcionalnost i povezivost, združujuƦi telekomunikacijske moguƦnosti GALAXY S4 uz visokokvalitetno fotografsko iskustvo. GALAXY S4 zoom objedinjuje najbolje od dva svijeta, bez kompromisa – naglasio je JK Shin, predsjednik i direktor odjela IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Kako bi omoguƦio što jednostavnije i intuitivnije korištenje, ovaj pametni telefon opremljen je tzv. „Zoom Ring“ suĆØeljem koje olakšava upravljanje optiĆØkim poveƦanjem kao i pristup kljuĆØnim funkcijama. Tako je, primjerice, moguƦe snimiti fotografiju i tijekom telefonskog poziva, korištenjem „In Call Photo Share“ funkcije te ju odmah poslati sugovorniku kao privitak MMS poruci. „Zoom Ring“ omoguƦava i ukljuĆØivanje „Quick Launch“ i „Shortcut“ funkcija, koje nude brz pristup naĆØinima snimanja.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Osobni stav: Sto se dogodilo s Appleom?
tim_cook

Odgovor na ovo pitanje svi znamo, nazalost, nema Jobsa. I to se osjetilo ne samo na WWDC-u nego i u novom iOS 7 operativnom sustavu. Apple je nazalost ostavio taj prepotentan gard i nacin komunikacije, gdje je sve najbolje na svijetu, najbolji pametni telefon, najbolji tablet, najbolje racunalo. Jos kada je Steve Jobs bio ziv, to se nekako i moglo “progutati”, ipak imao je tu karizmu, volju i zelju za inovacijama i promjenama. Tim Cook nazalost ostavlja dojam da niti sam ne zna sto tocno zeli.  

Apple je Jobsovo vrijeme bio ustrojen kao piramida. Osjetilo se na svakom Apple proizvodu da je Jobs imao zadnju rijec, mogli ste to mrziti ili voljeti, vecina je voljela (i ja ukljucujuci), Jobs se fokusirao na korisnicko iskustvo, ne feature, i pronasao svoju ciljanu publiku, koja je nosila iPhone radi izgleda i osjecaja a ne hardverskih znacajki i mogucnosti. Apple je odmah u pocetku rekao, necemo se borit s vama u kategorijama megapixela, jezgri, radnih memorija i drugih stvari. I to se cijeni kod Applea.

Stoga sto se dogodilo?


Nazalost, na vrhu piramide vise nema Jobsa, ostatak razvojnog teama je ostao bez glave, i dobio Tim Cooka. Da je Steve Jobs rekao kako je iOS 7 najnapredniji mobilni OS na svijetu, svi bi rekli da, je. No Tim Cook je to izjavio, a svi su ga sa podsmjehom gledali i slusali.

Javnost je dobila dojam da Apple u mobilnom dijelu vise nije lider, a brojke IDC-a govore da nije. U proslom kvartalu (Q1 2013), isporucilo se 75% Android uredjaja i svega 17.3% iOS uredjaja (Rezultati dostupni http://mobile-place.info/home/content/view/1094/88/) .

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Predstavljen Samsung Galaxy Ace 3
galaxy_ace_3_lte_1

Samsung GALAXY Ace 3 povezuje mnoštvo inteligentnih znaĆØajki osmišljenih za bogato korisniĆØko iskustvo tijekom svakodnevnog života, reĆØeno je prilikom predstavljanja.

NadovezujuƦi se na uspješnu prethodnu seriju GALAXY Ace, novi GALAXY Ace 3 opremljen je dvojezgrenim procesorom, kako bi korisnicima osigurao još brže i uĆØinkovitije obavljanje zadataka u odnosu na prethodnika. PokreƦe ga Android Jellybean 4.2 operativni sustav, a korisnici Ʀe moƦi uživati i u veƦem zaslonu dijagonale ĆØetiri inĆØa, za bolji pregled igara, filmova i korištenje mnogih drugih pametnih funkcionalnosti ureĆ°aja. Fotoaparat sa senzorom od pet megapiksela prate zabavne funkcije Sound & Shot, Best Photo i Buddy Photo Share kako bi fotografijama dodao zvuk, pomogao u snimanju najbolje fotografije i olakšao dijeljenje fotografija i video-zapisa s prijateljima i obitelji.

Za poboljšano korisniĆØko iskustvo GALAXY Ace 3 nadovezuje se na veƦ poznate inovativne alate GALAXY serije, kao što su S-Translator koji omoguƦava trenutne prijevode teksta i glasa, S-Travel turistiĆØki vodiĆØ i putne informacije, opciju Smart Stay koja prepoznaje kada korisnik gleda u telefon i štedi bateriju prigušujuƦi osvjetljenje zaslona kada je pogled odvraƦen, S-Voice za glasovne naredbe, kao i Easy Mode, jednostavan i intuitivni poĆØetni zaslon s bržim pristupom kljuĆØnim funkcijama, za one koji cijene jednostavnost ili se tek upoznaju sa svijetom pametnih telefona.

 

Hrvatski i europski korisnici moƦi Ʀe kupiti LTE inaĆØicu ovog pametnog telefona, u jednoj od tri boje - metalik crnoj, snježno bijeloj ili vinski crvenoj.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 34 - 44 od 886