mobile-place.info

Predstavljena Sony Xperia E

sony_xperia_e Sony Mobile danas je predstavio svoj novi model Xperija linije, model Xperia E.  Sonyjev najnoviji Android smartphone bit Ʀe dostupan od prvog kvartala 2013. u verziji s jednom i dvije SIM kartice.

Xperia E je kompaktan smartphone pristupaĆØne cijene, koji se odlikuje jednostavnošĆ¦u korištenja. Dostupan u crnoj, bijeloj i ružiĆØastoj boji, Xperia E nudi iznimnu HD Voice kvalitetu zvuka, koja ĆØini telefonske pozive jasnijima no ikada prije. TakoĆ°er ima i prigušivanje buke, koje filtrira pozadinske zvukove pa korisnici mogu uživati u kristalno jasnoj konverzaciji u bilo kojem okruženju.

Xperia E stvoren je i da korisnicima omoguƦi kontrolu troškova i potrošnje baterije. Aplikacija za podatkovni promet prati potrošnju, a naĆØin rada „produženo vrijeme na ĆØekanju“ poveƦava vrijeme na ĆØekanju do 4 puta. Kada je zaslon ugašen nekoliko minuta, iskljuĆØuju se Wi-Fi i podatkovni promet, a veƦina aplikacija postaje neaktivna da bi se smanjila potrošnja baterije. Naravno, pozivi i poruke nastavljaju normalno funkcionirati. ƈim korisnik dodirne zaslon i aktivira telefon, sve funkcije se vraƦaju u normalu.

 

Bit Ʀe dostupan i u verziji s dvije SIM kartice – Xperia Edual - pa se korisnici mogu jednostavno jednim dodirom prebacivati izmeĆ°u dvije tarife i na taj naĆØin ostvariti uštede.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
"Merry Christmas"

sms "Merry Christmas" , jos nije, uskoro ce biti, ali ovo je tekst prve SMS poruke poslane na danasnji dan 03. prosinca 1992. godine. 22-godisnji Neil Papworth poslao je putem svog racunala SMS poruku sadrzaja "Merry Christmas" na Orbitel 901 Richarda Jarvisa. Naravno Richard nije mogao odgovoriti na SMS no ovaj datum uzima se kao rodjendan SMS-a i to ove godine jubilarni 20-ti rodjendan.

Od tada, SMS - Short Message Service postaje dio komunikacije putem mobilnih uredjaja, pionir u tome bila je Nokija koja je pocela isporucivati na trziste mobilne uredjaje koji mogu primati i slati SMS poruke. 

Danas, situacija je puno drugacija, SMS kao takav umire, uvelike su za to zasluzne i drustvene mreze a i novi pametni telefoni. Pa tako SMS na kojem mobilni operateri i dalje puno zaradjuju postaje sve manje zastupljen u svakodnevnoj komunikaciji. Tako imamo servise poput Whats App i Viber koji nude besplatnu razmjenu poruka a neki cak omogucavaju i pozive putem mobilne mreze.

Ipak moramo zahvaliti SMS-u sto je dosao na mobilne uredjaje, jer danas ne bi ni tako komunicirali, a i Twitter se smatra modernim SMS-om obzirom da je ogranicen na 140 znakova, a SMS je bio ogranicen na 160 znakova. Pitanje koje vam danas postavljamo, koliko SMS poruka saljete dnevno? Javite nam se na Facebooku.  

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Prvi hrvatski muzej mobitela
prvi_hrvatski_muzej_mobitela_2

Kako su nekada izgledali mobiteli, koliko su veliki bili, koje su funkcije imali - sve to možete vidjeti i doživjeti na prvoj velikoj izložbi takve vrste u Hrvatskoj, ali i u regiji, u muzeju mobitela. Muzej je postavljen 6 dana na ZagrebaĆØkom velesajmu u okviru sajma INFO.

Dugogodišnja ljubav prema mobitelima i tehnologijama te više od 1200 testiranih modela mobitela za ĆØasopise Mobil i Vidi povod su za prvu veliku izložbu 300-tinjak starih mobitela na kojoj Krunoslav ƆosiƦ predstavlja cjelokupnu povijest mobilne telefonije - vidjet Ʀete popularne "cigle" iz 90-tih, prve mobitele s ekranom u boji i s kamerom, prve pametne telefone (smartphone), glazbene, ženske i vodootporne mobitele, zatim solarne mobitele, fashion (modne) modele... Izloženi su i Bluetooth autiƦ, mobitel-olovka, mobitel s prijemom TV signala, mobitel-sat... Svi legendarni modeli poput Nokije 3310 i 5110, Motorole StarTAC, Ericssona T10 i T28, Samsunga SGH-600, Siemensa S25, Dancalla Logic, Panasonica GD90, Sony Ericssona T68i, LG 510w i LG Prade, prvog Apple iPhonea mogu se vidjeti na jednom mjestu.

Otkrijte i zašto su mobiteli jednostavno morali biti sve manji i manji. Naime, urbana legenda kaže da su za to zaslužni konobari koji nisu imali slobodnog mjesta na stolu za poslužiti piƦe, jer su vlasnici tadašnjih mobitela svoje „cigle“ ponosno držali na stolu ;)

Povijest se ponavlja - u 90-tim su godinama mobiteli bili veliki i masivni, s kratkom autonomijom baterije od maksimalnih 1 dan, a isto to i danas imamo - velike mobitele s baterijom koja se potroši za manje od jednog dana.

Vidjet Ʀete i nekoliko modernih mobitela, kako biste istinski doživjeli odlazak u prošlost, povratak u sadašnjost i odlazak u buduƦnost.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Nokia predstavila lokacijski servis i brend HERE
nokia_here_

 Nokia  je predstavila HERE, lokacijsku Cloud uslugu koja se temelji na vlastitim mapama, a koja Ʀe podržavati više ureĆ°aja i operativnih sustava. S novim brendom HERE Nokija želi nadahnuti novu generaciju lokacijskih usluga i ureĆ°aja koji su iz dana u dan sve važniji korisnicima.
 
Korisnici žele izvrsne mape, a  HERE uslugom možemo ujediniti Nokijine lokacijske usluge i omoguƦiti korisnicima da još bolje istražuju i otkrivaju svijet oko sebe“, izjavio je Nokijin predsjednik uprave, Stephen Elop. Dodaje kako uz pomoƦ HERE usluge mogu proširiti 20-godišnje iskustvo bavljenja lokacijskim uslugama na nove ureĆ°aje i operativne sustave izvan Nokijina svijeta.

Kako bi proširila svoje lokacijske usluge, Here mape Ʀe doƦi i na iOS ureĆ°aje u obliku HTML5 aplikacije. iOS aplikacija Ʀe ukljuĆØivati turn-by-turn navigaciju i informacije o javnom prijevozu, a iz Nokije poruĆØuju da Ʀe uskoro biti dostupna u App Storeu.
 
Nokija je najavila i strateško partnerstvo s Mozillom, a iduƦe godine svjetlo dana Ʀe ugledati i mobilna verzija HERE mapa za Firefox OS.
 
PoĆØetkom 2013. Nokia Ʀe ponuditi poseban SDK koji Ʀe Android developerima omoguƦiti da ovaj servis sa svim segmentima integriraju u svoje aplikacije.
 
Napredno 3D mapiranje
Kako bi unaprijedila 3D moguƦnosti usluge HERE, Nokija je najavila akviziciju kompanije EarthMine koja ima iskustva u 3D mapiranju te proizvodnji hardvera i softvera za mapiranje. Kompanija EarthMine je smještena u gradu Berkleyju u Kaliforniji te Ʀe Nokiji pomoƦi u izradi 3D mapa ulica gradova.
 
 

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
iPhone development teĆØaj ā€“ upisi u tijeku

iphonedev-574x268 Dobrih vijesti za slavonce. :) 

Osijek postaje središte znanja i IT scene u regiji, a vi možete pronaƦi svoje mjesto u tome.  Gauss Informatika je škola koja polaznicima daje znanje koje je odmah primjenjivo za poĆØetak rada u nekoj od tvrtki koje se bave developmentom. PredavaĆØi su iskusni programeri koji polaznicima uz teorijsko znanje pružaju mentorstvo kroz rad na stvarnim projektima. Primjena teorijskih znanja u praktiĆØnom radu polaznicima daje vrijedno iskustvo korisno za traženje posla ili pokretanje vlastitog projekta.

Gauss Informatika je jedina škola u Hrvatskoj koja trenutno nudi cjeloviti program obrazovanja za iPhone development (razvoj iPhone mobilnih aplikacija). TeĆØaj obuhvaƦa teorijski okvir i izradu mobilne aplikacije, a predviĆ°eno trajanje Ʀe ovisiti o predznanju polaznika. Polaznici rade u malim grupama (6 ili 8 polaznika) jer je cilj škole prvenstveno zadržati visoku kvalitetu predavanja i pomoƦi polaznicima pri zapošljavanju.

Osim iPhone developmenta, škola nudi i teĆØajeve za Web i Android development. Program svih teĆØajeva je jedinstven i ne postoji u drugim školama i ustanovama za obrazovanje. Pristup znanja i praktiĆØnog uĆØenja je moguƦ jer u sklopu tvrtke posluju i škola informatike i Gauss Development tim za razvojna rješenja.


 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
1.2 milijarda smartphonea ce biti prodana u 2013. godini

ballmer-ap-photo Iako vijest o procjeni da ce u 2013. godini biti prodano 1.2 milijarda smartphone uredjaja zvuci dobro, mozda osobu sa slike (Steve Ballmer CEO Microsoft) nece toliko usreciti pa i nece imati ovakav izraz lica u 2013. godini.

Gartner, analiticka kuca, dala je procijenu da ce do kraja 2012. godine biti prodano 821 milijun smartphonea i tableta, a u slijedecoj 2013. godini to ce rasti na velikih 1.2 milijardu prodajnih smartphonea.

Smart uredjaji kako ih nazivaju, cine sve veci udio u trzistu, sto znaci da bi ove godine to moglo biti oko 70% udjela

Najveci gubitnik prema Gartneru biti ce RIM (BlackBerry) koji ce izgubiti glavnu poziciju u enterprise segmentu, posebice u ICT sektoru koji je do sada bio vjeran BlackBerryu. Naime sada je sve veci interes za Apple iOS i Google Android.

Do kraja 2016. godine biti ce oko 56% Android uredjaja u Sjevernoj Americi i Europi koje ce koristiti poslovni sektor. 

Stoga za 2013. se ocekuje da ce najveci dobitnici biti Apple i Google, a za Microsoft i Nokiju, buducnost je jos neizvjesna. 

Tu naravno vidimo i propast nekih kao RIM-a koji se dosta dobro drzao no jednostavno nije mogao pruziti ono sto trziste zanima.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Stize nam Nexus 4

nexus4 LG i Google su ovaj puta napravili izvrsnu suradnju a rezultat te suradnje je novi Nexus 4. SinoƦ je objavljeno da Ʀe na odabranim tržištima biti dostupan poĆØetkom sljedeƦeg mjeseca. Uz sofisticiran dizajn LG-evog hardvera, popularne Google Apps i najnoviju verziju operacijskog sustava Android™, Nexus 4 donosi najbolje od Googlea na dlan.
LG je ponosan na svoju ulogu u stvaranju najnovijeg pametnog telefona Nexus“, rekao je dr. Jong-Seok Park, predsjednik i izvršni direktor tvrtke LG Electronics Mobile Communications. „Korisnici Ʀe biti oduševljeni savršeno uravnoteženom kombinacijom oblika i funkcija najnovije generacije Androida.
Ovo je prvi put da smo suraĆ°ivali s LG-em pri stvaranja Nexus ureĆ°aja“, rekao je Andy Rubin, potpredsjednik Googleovog odjela Mobile and Digital Content. „LG je projektu pridonio nevjerojatnom koliĆØinom talenta, a rezultat je ureĆ°aj krcat znaĆØajkama koji sjajno leži u ruci te je nevjerojatno brz 'ispod haube'”.

Nexus 4 dolazi s kamerom od 8 MP visokih performansi za fantastiĆØne Photo Sphere fotografije, omoguƦujuƦi bilježenje svakog detalja. Gore, dolje i sve uokolo, to je dosad neviĆ°ena kamera. S Nexusom 4, korisnici tako mogu snimiti fotografije u svakom smjeru koje se potom stapaju u nevjerojatne „foto-kugle“. Osim toga, fotografije se automatski prenose putem znaĆØajke Instant Upload pa nema bojazni da Ʀe se ikad izgubiti koja od njih.
Sve to dolazi uz zapanjujuƦu jasnoƦu i oštre, prirodne boje 4,7-inĆØnog True HD IPS Plus zaslona razluĆØivosti 1280x768 koji podržava tehnologiju Zerogap Touch. Po lagano zakrivljenim staklenim rubovima zaslona od 320 piksela po inĆØu (ppi) prsti izrazito glatko klize. Najsuvremenija tehnologija prikaza zaslužna je za osjeƦaj dodirivanja svakog piksela zaštiƦenog staklom otpornim na ogrebotine Corning® Gorilla® Glass 2.
 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
IDC: Samsung i Apple i dalje dominiraju smartphone trzistem

samsung IDC je izdao jos jedno izvjece o stanju trzista mobilnih uredjaja. Iako je jos jedna krizna godina, cijelo trziste je naraslo za 2.4% u odnosu na proslu godinu sto pokazuje pozitivan trend izlaska iz krize. 

Smartphone uredjaji i dalje najvise izvlace trziste mobilnih uredjaja te je naraslo za nevjerojatnih 45.3%. Ukupno je u ovom kvartalu isporuceno 179.7 milijuna smartphone uredjaja a skoro pola od te brojke su Samsung i Apple iPhone uredjaji. 

IDC je primjetio kako broj iPhonea nije narastao u isporukama, no to se ocekivalo jer se iscekivao novi iPhone 5. 

Najveci gubitnik u ovom kvartalu 2012. godine je Nokia, Nokia je nazalost ispala iz popisa top 5 proizvodjaca smartphonea, a njezino mjesto je zamjenio RIM BlackBerry za koji se ocekivalo da ce imati puno gore prodajne rezultate nego sto ih ima. 

ZTE je na 4. mjestu a HTC se bori za svoju stabilnu poziciju medju top 5 proizvodjacima. Zapravo najvise ocekivanja ima Nokia koja sa svojim Windows Phone 8 modelima (Lumia) planira preuzeti kontrolu nad trzistem. Iako se BlackBerry budi, ne smijemo zanemariti i cinjenicu na izlazak sve veceg broja Android modela. 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Nokia objavila financijske podatke za 3. kvartal

stephen_elop Nokia je kao sto se i ocekivalo, zabiljezila pad prodaje u 3. kvartalu Q3, 2012. financijske godine. Ukupna prodaja u ovom kvartalu bila je 7.239 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje prosle godine koje je bilo 8.980 milijuna eura, to je pad od 19% ako usporedjujemo godine.

Ono sto je znacajnije u ovim podacima sigurno je pad prodaje smartphone uredjaja. Nokia je u Q3 2012. godine prodala 3.563 milijuna eura smartphone uredjaja, u istom razdoblju 2011. godine prodala je 5.392 milijuna eura. U brojkama, u ovom razdoblju Q3 isporucila je 82.9 milijuna smartphonea a prosle godine u istom razdobolju 106.6 milijuna smartphonea.

Nokia i dalje polaze puno nade u Lumia modele za koje smatra da ce okrenuti brojke u pozitivu u Q4 2012. godine, kao i Q1 2013. godine. 

Stephen Elop, CEO Nokije izjavio je kako racunaju i na pozitivan odgovor trzista na nove Nokia Asha modele koji ce biti izvor prihoda Nokije.

Sve u svemu brojke nisu lijepe no pozitivan stav Nokije i rezanje troskova moglo bi Nokiju vratiti na dobar put.  

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Stigao je Samsungov udar na iPhone 5 - Samsung Galaxy S III mini

galaxy_siii_mini_2 Velik vam je Samsung Galaxy S III ? Nema problema, stize nam Galaxy S III mini

Samsung Electronics je predstavio GALAXY S III mini, kompaktnu verziju vodeƦeg pametnog telefona GALAXY S III. GALAXY S III mini donosi visokokvalitetne performanse, intuitivnu jednostavnost korištenja i dizajn nadahnut prirodom GALAXY S III ureĆ°aja u jednom elegantnom, kompaktnom pametnom telefonu sa zaslonom veliĆØine 4,0 inĆØa.

To može biti optimalan izbor za potrošaĆØe koji su u potrazi za praktiĆØnijim pametnim telefonima. „GALAXY S III predstavio je novi koncept pametnog telefona koji je dokazano iznimno popularan diljem svijeta.

Sada smo oduševljeni što možemo predstaviti njegov revolucionarni dizajn, intuitivnu upotrebljivost i inteligenciju u sklopu GALAXY S III mini ureĆ°aja u znatno kompaktnijoj formi“, izjavio je JK Shin, predsjednik i voditelj IT & Mobile Communucations jedinice tvrtke Samsung Electronics. „Mi i dalje ulažemo sve napore kako bismo osigurali izvanredna mobilna iskustva i zadovoljili razne potrebe korisnika.“ 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Iz Tele2 jos jedna Revolucija

tele2_press Tele2 predstavio je danas na konferenciji za novinare novi plan tarife Revolucija.  Tele2 pretplatnicima nudi 1500 minuta poziva prema drugim mrežama, neograniĆØene pozive  unutar Tele2 mreže, neograniĆØen broj SMS poruka prema svim mrežama i 500 MB internetskog prometa, sve to za 150 kuna.
 
Poput prvobitne tarife Revolucija, novi plan ostaje najboljom ponudom na tržištu – korisnicima daje sve što im treba za svega 150 kuna. Ova ponuda udovoljava potrebama i zahtjevnijih korisnika, s obzirom da ĆØak 95 posto korisnika prvobitne tarife Revolucija nikada nije ostvario promet veƦi od 1500 minuta prema ostalim mrežama u Hrvatskoj. Ostvari li korisnik više od 1500 minuta prometa, svaku dodatnu minutu plaƦat Ʀe 0,49 kuna. Najbolja tarifa na tržištu sada je još transparentnija, unutar tarife ne naplaƦuje se naknada za uspostavu poziva, nema trajanja ugovorne obveze, a Tele2 je i u potpunosti uklonio NaĆØelo pravednosti korištenja te usluge.

''Zadovoljni smo što danas možemo najaviti kako se Revolucija nastavlja. Poslušali smo naše korisnike i nastavljamo sa nastojanjima kako bismo korisnicima pružili najviše za uloženi novac. ZahvaljujuƦi našim švedskim korijenima i vrijednostima prema kojima poslujemo, možemo korisnicima pružiti moguƦnost za uštedu i zbog toga što štede koristeƦi naše usluge, korisnici mogu uložiti novac u investicije koje su im najbitnije. Mi smo poput Ikee, samo u telekomunikacijama'', kazala je Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska.
 
Tarifa je nadopunjena i ponudom mobilnih ureĆ°aja. Vrhunski smartphone Sony Xperia™ P (LT22) svim korisnicima koji odaberu Revoluciju bit Ʀe uz tarifu dostupan za 195 kuna te dodatnih 100 kuna mjeseĆØno na 24 mjeseca u postpadi ponudi.
Drugi mobitel u promotivnoj ponudi, Samsung Galaxy Ace (S5830ve) korisnicima je dostupan veƦ od 1 kn te daljnjih  50 kuna mjeseĆØno na 24 mjeseca. Oba su telefona dostupna uz Opciju UreĆ°aj, koja korisnicima omoguƦuje otplatu u mjeseĆØnim obrocima na svojem Tele2 raĆØunu.
 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 89 - 99 od 886