mobile-place.info

Početna arrow Software arrow Windows Phone
Windows Phone
Windows Phone 7 Mango | Ispis |  E-mail

windows_phone_7_mango Danas je nas najpoznatiji blog o gadgetima, gadgeterija.net pratio live konferenciju Microsofta na kojoj smo imali prilike vidjeti novi Windows Phone 7 sa Mango updateom.

Integracija, multitasking, novi api, noviteti, izgleda da Microsoft misli ozbiljno. Integracija Windows Live i Facebook chata u sam operativni sustav, tek je pocetak a tu su i integrirani Twitter te LinkedIn.

Facebook razgovori omogucavaju ukoliko osoba nije on-line da automatski posalje sms, sto smatramo iznimno korisnim. U kalendar su dodani i Facebook Events.

Xbox Hub je dozivio redizajn a Live je takodjer unaprijedjen za bolje on-line igranje. Prikazana je i British Airways aplikacija koja omogucava 3D biranje sjedala u avionu a boarding pass je moguce pinat direktno na home ekran. 

U testu ucitavanja html5 sadrzaja, Mango Windows Phone je dao 26 fps-a, dok iPhone4 nije ucitao test do kraja. Sve navedeno i mnogo toga stize na jesen. Nokia je prikazana kao glavni igrac u razvoju a vec je ispricano kako postoje Nokia Windows Phone smartphoneovi u laboratorijima.

Cijelu konferenciju mozete procitati na http://www.gadgeterija.net/2011/05/24/windows-phone-vip-konferencija-je-tu/

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
10.000 aplikacija dostupno za Windows Phone 7 | Ispis |  E-mail

windows-phone-7-marketplace Microsoft je nedavno objavio kako je za Windows Phone 7 dostupno 10.000 aplikacija.

Stoga svi Windows Phone 7 korisnici mogu biti zadovoljno sto na Windows Phone marketplaceu imaju 10.000 aplikacija dostupnih za download.

Iako se ove brojke cine vrlo male u usporedbi sa Apple Store koji ima 400.000 aplikacija ili Android Market koji ima 200.000 aplikacija, ipak su znacajne.

Microsoft je sretan jer je Windows Phone marketplace zabiljezio najbrzi rast broja aplikacija u 4.5 mjeseci od kad je pusten u rad.

Ovaj rast bi mogao uzdrmat konkurenciju jer je brzi od Applea i Androida, a i uz nedavno povezivanje sa Nokijom, ovaj rast moze biti samo brzi i veci.

Nokia moze samo pridonijeti priljevu novih developera i samom rastu broja aplikacija, a prema izjavama iz Nokije i Microsofta, planiraju se spojiti Marketplace i OviStore.

No naravno,kao i svi, i mi cekamo copy&paste update kako bi ovaj OS ucinio vise iskoristivim i konkurentnim.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Angry Birds dolaze na Windows Phone 7 | Ispis |  E-mail

angry_birdsMicrosoft je potvrdio kako ce uskoro hit igra iz Rovio Mobile Angry Birds biti dostupna i za Windows Phone 7 smartphone uredjaje.

Podsjetimo, Angry Birds su se pojavli 2009. godine na iPhoneu i od tada zabiljezili 12 milijuna prodanih kopija putem App Storea. Angry Birds je tada krenuo i na druge platforme poput Androida i Maema.

Ukupno ima 50 milijuna primjeraka igre Angry Birds na svim platformama. A sada dolazi i nova Windows Phone 7 platforma. Microsoftu su potrebni hit naslovi kako bi poboljsao dosta losu prodaju Windows Phone 7 smartphonea, stoga uz Angry Birds dogovoreni su jos neki naslovi: Doodle Jump, Plants vs Zombies, Hydro Thunder Go, Sonic the Hedgehog 4 itd.

Sve igre su kompatibilne sa Xbox Live servisom a to znaci da se mozete natjecati sa prijateljima u svakoj od igara. Sto se tice tocnog datuma izlaska Angry Birds na Windows Phone 7, on nam jos nije dostupan, no za dobrobit Microsofta, nadamo se sto prije.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Windows Phone 7 za HTC HD2 | Ispis |  E-mail

hpim4332

HTC HD2 , ukoliko se sjecate, recimo to da je bio zadnji Windows Mobile top model nazalost bio je kolateralna zrtva izmedju Microsofta i HTC-a.

Naime tokom medijske i marketinske kampanje HTC je tvrdio da je HD2 spreman za Windows Phone 7, jer je takav potez ocekivao i od Microsofta, no Microsoft se u zadnji tren predomislio, te objavio hardverske znacajke za Windows Phone 7.

U njih se nije uklopio HTC HD2, stoga nije napravio neke rezultate iako se radi o zbilja kvalitetnom smartphoneu. HTC HD2 je nasao veliku publiku kod developera, vec postoje radne verzije Android OS-a za doticni model, a Kineski developerski team Dark Forces Team objavio je prvi Windows Phone 7 ROM.

Nakon 5 mjeseci rada i razvoja, napokon je dosla prva varijanta rom-a Windows Phone 7 za HTC HD2.

Sve na njemu radi, od poziva, do glasnoce poziva, glasnoce glazbe, SMS slanja,a cak je otvorena i mogucnost snimanja HD videa u 720p rezolucij.

Takodjer WiFi radi,Bluetooth normalno funkcionira kao i Zune servis, pa je moguce sinhronizirati ga sa Zune aplikacijom na racunalu.

Jedini problem je u Marketplaceu koji ne moze pokrenuti potrebne Windows Live certifikate, tako da aplikacije se instaliravaju rucno.

U nastavku donosimo video prezentacije novog Windows Phone 7 smartphonea (dobrodosao HD2 u drustvo Windows Phone 7), ujedno donosimo i potrebne informacije za samu instalaciju rom-a.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Windows Phone 7 update demo | Ispis |  E-mail

copypasteperformance_575px

AnandTech je dosao do prvog updatea Windows Phone 7 operativnog sustava na ovogodisnjem CES-u. Upravo je update prezentiran od CEO-a Microsofta, Stevea Balmera, a momci su se dokopali jednog update uredjaja i snimili kratki preview.

Ono sto mnogi zamjeraju Microsoftu, pa i mi, je nedostatak mnogih funkcija u Windows Phone 7 OS-u. Imali smo prilike testirati HTC HD7 i mnoge druge Windows Phone 7 smartphone uredjaje, i ociti nedostatak multitaskinga i copy&paste funkcije je bio prevelik.

Jednostavno koliko god uredjaj radio fluidno, atraktivno i stabilno, ove funkcije su ipak potrebne u svakodnevnom naprednom koristenju funkcija smartphonea.

Problem je ukoliko primjerice surfate, pa idete pogledati mail, pa nazad surfati, naime Windows Phone 7 gasi i pali aplikacije a to ponekad moze i potrajati, posebice aplikacije koje nisu od Microsofta. Stoga paljenje aplikacija s novim updateom su puno brze od starog.

Sto se tice updatea, on bi trebao biti dostupan u slijedecim mjesecima, odnosno prvom kvartalu 2011. godine, da li je to prekasno? Trziste ce ocijeniti. U nastavku donosimo demo video.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 47