mobile-place.info

PoĆØetna arrow Software arrow Windows Phone arrow Recenzija hrvatske Windows Phone 7 aplikacije - CroWeather
Recenzija hrvatske Windows Phone 7 aplikacije - CroWeather | Ispis |  E-mail

croweather Recenziju Hrvatske Windows Phone 7 aplikacije - CroWeather napravio je Danijel Blagajac. Mi prenosimo tekstualni i dio fotografija, dok cete za potpunu recenziju posjetiti ovaj link.

 

Došao je i taj ĆØas. CroWeather je Hrvatska Windows Phone 7 aplikacija koja je od danas dostupna na marketplaceu. Razvio ju je Domagoj PavlešiƦ odnosno dizzy.hr. Nedavno sam pisao ĆØlanak o Hrvatskim Windows Phone 7 aplikacijama te neke detalje možete i tamo vidjeti : http://stcefos.com/?p=248. Za razliku od aplikacije “Find a number” ne treba Vam Mango update da ju koristite. Download možete napravitiovdje putem Zune ili direktno iz WP7 ureĆ°aja.


Za poĆØetak krenimo od funkcionalnosti aplikacije. Naime, CroWeather Vam može koristiti, kako i samo ime govori, za provjeru vremenske prognoze. Ali, nije to tek obiĆØna aplikacija za vremensku prognozu. CroWeather koristi GPS navigaciju kako bi locirala mjesto u kojem se nalazite ili možete sami odabrati lokaciju koju želite provjeriti. IskljuĆØivo se odnosi na Hrvatske i Europske gradove.

Prognozu možete provjeriti na intuitivan naĆØin u aplikaciji s svim relevenatim podatcima jer se izvor podataka koristi od meteo-info.hr. Sve pohvale za dizajn.

 
 
 
 
croweather-1
 

Naravno, osim samog naĆØina prikazivanja prognoze koji možete vidjeti na slikama iznad, koristi se i prikaz iz mape. Izvor je naravno Bing maps i meteo-info.hr. Možete vidjeti grad koji želite iz zraka kao satelitsku snimku ili kao klasiĆØnu kartu.

Kada kliknete na opciju “gdje sam” na vrlo zanimljiv i interaktivan naĆØin se prikaže vaša lokacija i njena prognoza.

 

Ali to nije sve! Jedna najbolja znaĆØajka ove aplikacije jest Live titles. Autor to naziva “Prognoza na ploĆØici.”

Kada postavite ovu aplikaciju na Start menu vašeg Windows phone 7 ureĆ°aja imate ovakav prikaz kao na slici ispod. Ustvari i ne morate otvarati aplikaciju ako želite saznati prognozu za podruĆØje na kojem se nalazite ili ako ste ugasili korištenje GPS-a, za podruĆØje koje ste odabrali.

 Iskreno se nadam da Ʀe biti još ovako dobrih aplikacija te dobrih programera koji su  spremni uhvatiti se u koštac s WP7 razvojem aplikacija ili igara. ;)

 

Recenzirao i ustupio Danijel Blagajac.

Hvala ti! 

 


 

 

 

 
Link | E-mail

Komentirajte prvi
RSS komentari

Dodavanje Komentara
  • Primjer pravila za postanje komentara.
  • Drugi primjer pravila za postanje komentara.
  • Još jedan primjer pravila za postanje komentara.
  • Možete dodavati pravila koliko vam je potrebno.
  • Urešuju u jezičnoj datoteci direktno ili kroz Joomla! back-end.
Ime:
E-mail
Website
Naslov:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komentar:Kod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.2

 
« Prethodna   Sljedeęa »