HT objavio kako se u Hrvatskoj koriste pametni telefoni

Na današnjoj press konferenciji, Hrvatski telekom je objavio zanimljive podatke o korištenju pametnih telefona u Hrvatskoj. Istraživanje je za Hrvatski telekom napravila agencija GfK.

Rezultate istraživanja predstavili su Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma, Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike i Agron Kadiu, direktor Odjela za ponudu poslovnih usluga malim i srednjim korisnicima.

Prema rezultatima istraživanja, 70% korisnika surfa na pametnom telefonu više od 30 minuta dnevno, a među mlađima od 24 godine, gotovo 91%. Više od polovine hrvatskih korisnika mobilnih usluga (55%) posjeduje pametni telefon, što je povečanje od 20% u odnosu na prošlu godinu.

Pametne telefone najviše koriste obrazovaniji korisnici, mlađi korisnici među kojima su posebno studenti i učenici, kao i osobe s višim prihodima u kućanstvu. Internet je jako važan, kao i njegova brzina, stoga gotovo 30% korisnika već koristi 4G internet.

Najviše mobilni internet koristimo za društvene mreže i pregledavanje interneta. 32% korisnika koristi svoj pametni telefon za gledanje video materijala i slušanje glazbe te primanje i slanje e-mailova.

Ostale informacije pogledajte u ovoj zanimljivoj infografici:

Korištenje-smartfona-u-Hrvatskoj-infografika Za što vi najviše koristite svoj pametni telefon?

Podijelite s nama svoje komentare na našoj facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top