HTC danas predstavio HTC U Ultra i HTC U Play

HTC je danas pokazao da je spreman za 2017. godinu i tako predstavio novu liniju pametnih telefona oznake U. Prvi član nosi naziv HTC U Ultra dok njegov manji “brat” nosi naziv HTC U Play. HTC je također s ovim modelima predstavio i novi Sense Companion, AI sustav koji pomaže korisniku koristiti nove HTC U modele a također tu je i novi dodatni ekran dostupan na U Ultra modelu.

Ono što nam se nije svidjelo, je trend koji je opet pokrenuo Apple, a to je da novi HTC U modeli nemaju 3.5 mm audio utor. Kako kažu iz HTC-a: “Maknuli smo audio utor jer vjerujemo da iskustvo zvuka može biti puno više od samo prijenosa zvuka.” Tako su predstavili USonic koji ne bi mogao biti tako dobar s 3.5mm audio utorom.

Pogledajte HTC-ovu press konferenciju (trajanje 30 minuta):

Novi HTC U Ultra i U Play donose novi dizajn. HTC je odlučio napustiti aluminijsku izradu telefona i preći na staklo, tako su novi modeli kompletno stakleni, a HTC ima naziv za to – Liquid Surface konstrukcija.  Ova konstrukcija doista izgleda kao da je tekućina. Što u praksi znači da površine U modela reflektiraju svijetlost i daju dojam da su tekuće.

HTC U Ultra

HTC U Ultra

Flagship je HTC U Ultra, on donosi ekran dijagonale 5.7 incha Quad HD rezolucije i Super LCD tehnologije, no ono što je zanimljivo, donosi i mali ekran veličine 2 incha iznad glavnog ekrana, odmah pokraj kamere. Ovaj manji ekran ima dijagonalu 160 x 1040 pixela. On će služiti za različite prečace, kontrole slušanja glazbe i obavijesti.

HTC U Ultra_

HTC U Ultra opremljen je novim Snapdragon 821 procesorima i 4 GB RAM memorije a dostupna su i dva modela, 64 GB interne memorije i 128 GB interne memorije. HTC nudi i proširenje memorije kroz microSD memorijski utor do 2 TB. Nova kamera je također nadogradnja u odnosu na HTC 10, ima bolji autofokus no i dalje je 12 megapixlena Ultra Pixel s optičkom stabilizacijom slike. Prednja kamera je rezolucije 16 megapixela, također UltraPixel.

Baterija je kapaciteta 3.000 mAh što je dosta malo u odnosu na standard i veličinu HTC U Ultra, no bateriju nećemo suditi dok je ne testiramo. HTC U Ultra dolazi sa Android 7 Nougat operativnim sustavom

HTC U Play

HTC U Play

HTC U Play je slabiji brat u U obitelji, donosi ekran dijagonale 5.2 incha i 1080p HD rezolucije te Super LCD tehnologije. Također što se tiče procesora, umjesto Snapdragona tu je Helio P10 iz MediaTeka sa 8 jezgri i 64-bitnom arhitekturom te 3 GB RAM memorije. Dostupna su dva modela prema internoj memoriji, 32 GB i 64 GB. Kamera je 16 megapixela koja ima manje pixela nego HTC U Ultra. HTC U Play dolazi sa Android Marshmallow operativnim sustavom. Baterija je također relativno malog kapaciteta, 2.500 mAh.

U – It’s all about U
HTC donosi poboljšanja u samom programskom okruženju, time je predstavio nove dodatke Sense sučelju sa primjesama AI (umjetna inteligencija). Radi se o tome da novi HTC U modeli mogu predviđati što ćete raditi s telefonom i tako vam sugerirati različite opcije. Potrebno je dopustiti HTC U modelima da nauče vaše navike. Primjerice, ako se ujutro budite u 08:00 i HTC kroz vremensku prognozu zna da je hladno, odmah će vam uz alarm sugerirati da uzmete toplu odjeću. HTC je krenuo s time i na trenutnim modelima kada Sense zna vašu geolokaciju.

Nema 3.5mm audio utora – razlog USonic slušalice
HTC se priključio ostalima, što se nama nikako ne sviđa, i izbacio 3.5mm audio utor. Razlog su nove USonic slušalice, in-ear slušalice dostupne kod HTC Bolt i 10 Evo modela a zvuk dolazi kroz USB-C konektor. Za sada nije stiglo pravo pojašnjenje zašto HTC nije mogao zadržati 3.5mm audio utor i dalje ostaviti USonic slušalice, no to je vjerojatno i plan za testiranje reakcije tržišta, direktno na tržištu.  Nažalost, USonic slušalice rade samo s HTC modelima, unatoč univerzalnosti USB-C konektora.

Dostupnost – za sada nemamo još info za dostupnost u Hrvatskoj, kao i cijene, no prema stranicama HTC-a cijena za HTC U Ultra je $749.00

NOVA INFORMACIJA:
U Hrvatskoj će biti dostupni u drugoj polovici ožujka ove godine. 

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top