Isprobali smo aplikaciju nIS Ministarstva pomorstva, prometa i veza Republike Hrvatske.

Danas smo dobili priopćenje kako je u okviru redovne 11. sjednice grupe za Integrirane pomorske sustave (IMS)  u Lisabonu, 31.5.2018. za predstavnike Europske komisije, EMSA-e i države članice Europske unije održana je u Lisabonu demonstracija višejezične besplatne aplikacije za pametne telefone nIS (Nautički informacijski servis) koju je razvila hrvatska tvrtka InfoDom d.o.o. za potrebe Ministarstva pomorstva, prometa i veza Republike Hrvatske.

Aplikacija broji preko 30.000 registriranih korisnika, a namijenjena je zapovjednicima jahti, voditeljima brodica, ribarima, roniocima, kupačima i drugim osobama koje provode vrijeme uz obalu i na moru. Aplikacija pored toga što podržava vitalne SAR funkcije za spašavanje na moru uz geolokaciju (Search and Rescue) sadržava i niz korisnih, ažurnih informacija za nautičare koje pomažu u aktivnoj sigurnosti plovidbe i boravka na moru, kao i interaktivne servise. Aplikacija nIS privukla je veliku pažnju nazočnih u vidu rješenja koje sadržava najbolje prakse za sigurnost plovidbe i za nautičare.

Isprobali smo aplikaciju, i svidjelo nam se kako je intuitivna te ima vrlo korisnu i dobru vremensku prognozu:

Također, ukoliko primijetite na odmoru neke nepravilnosti na moru ili uz obalu, baš kao i MUP-ova aplikacija, možete prijaviti prekršaj: 

Više o aplikaciji možete vidjeti na web stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture: http://www.mppi.hr/default.aspx?id=29353a

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top