Financije: Samsung neće biti u velikim problemima zbog Note 7

Samsung će po nekim procjenama potrošiti preko 2 milijarde USD za rješavanje Samsung Galaxy Note 7 problema, no unatoč tome, Samsung i dalje očekuje stabilan operativni profit u 3. kvartalu ove financijske godine (Q3 2016.), otprilike 7 milijardi USD u razdoblju od 07. do 09. mjeseca. Iako je problem s Galaxy Note 7 uređajima napravio dosta negativnog publiciteta Samsungu, Samsungovi odjeli za procesore i ekrane rade jako profitabilno i nisu pogođeni Note 7 krizom.

Prema analitičarima iz tvrtke SK Securities, skoro više od pola Samsungovog profita donijeli su upravo procesori i ekrani. Samsung je vodeći proizvođač OLED ekrana kao i jedan od najvećih proizvođača procesora.  Ako usporedimo zaradu s istim periodom prošle godine, osjeti se pad prodaje od 5%, no prema analitičarima, profit Samsunga će rasti u nadolazećim financijskim kvartalima.

Kako stvari stoje Samsung jako dobro financijski stoji, pa tako i može preživjeti ovakvu kriznu situaciju. S druge strane, moramo dati jako dobru ocjenu Samsungu na rješavanju krize s Note 7. Svatko tko radi, ponekad i griješi, greške se događaju, važno je kako ih se popravi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top