MWC2015: Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge

Mobile World Congress 2015 je krenuo, a danas je Samsung predstavio prve nasljednike modela Samsung Galaxy S5, radi se o novim modelima naziva Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge.

Samsung je napokon odlučio slušati tržište, te je s pozicije materijala izrade, nove Galaxy S6 modele nagradio metalnim okvirom i Gorilla 4 staklom. Baš kao i kod Samsung Galaxy Alpha čiji ćemo test uskoro objaviti. Novi Samsung Galaxy S6 opremljen je Samsung Exynos octa core procesorom radnog takta 2.1 GHz te radnim taktom od 1.5 GHz s ukupno 8 jezgri. Radna memorija od 3 GB RAM je postala standard u 2015. godini a za spremanje podataka Galaxy S6 modeli dolaze u opcijama 32 GB, 64 GB i 128 GB. Nažalost bez mogućnosti proširenja sa microSD memorijskim utorom, kojeg novi Galaxy S6 modeli nemaju.

Službeni video Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge:

Video preview Samsung Galaxy S6 Edge:

Prednjom stranom dominira ekran dijagonale 5.1 incha Super AMOLED tehnologije i QHD rezolucije (1440 x 2560 pixela), Galaxy S6 Edge donosi osvježenje i zakrivljen ekran na krajevima, što izgleda fenomenalno i dodaje nove funkcionalnosti. Od senzorike, novi Galaxy S6 modeli imaju NFC, senzore otkucaja srca, kretanja i drugih već prisutnih u Galaxy S5 modelu.

Samsung Galaxy S6 preview:

Vjerujemo da niti kamera neće razočarati, 16 megapisela s LED bljeskalicom i otvorom blende od f/1.9 te podrškom za 4K snimanje video materijala. Prednja kamera ima 5 megapiksela.

Novi modeli dolaze sa Android 5.0.2 Lollipop operativnim sustavom i novim TouchWiz korisničkim sučeljem.

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge bit će dostupni na globalnom tržištu od 10. travnja 2015.godine, u varijantama od 32/64/128GB i bojama „bijeli biser“, „crni safir“, „zlato i platina“, „plavi topaz“ (samo Galaxy S6) i „zeleni smaragd“ (samo Galaxy S6 edge).

Sviđaju li vam se novi Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge?

Podijelite s nama svoje komentare na našoj facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top