MWC2016: Sony predstavio novi Sony Xperia X

Sony Mobile danas je predstavio novi izgled Xperia branda s prvom „X“ serijom pametnih telefona i viziju budućnosti komunikacija s uređajima koji se uklapaju u okolinu te mogu promijeniti način na koji komunicirate sa svijetom.

„Sony Mobile će nastaviti stvarati pametne i personalizirane proizvode i usluge koji vam omogućuju da napravite više i živite kreativnije no ikad. Naši proizvodi i usluge povezat će vas s drugima i postat će vam neizostavni i dragi u svakodnevnom životu,“ izjavio je Hiroki Totoki, Predsjednik i CEO Sony Mobile Communicationsa.

„Uz našu neumornu strast prema tehnologiji nastavit ćemo dodavati nove i uzbudljive opcije koje će dodatno unaprijediti naše smartphoneove. Istovremeno želimo promijeniti način na koji pristupate informacijama te interakciju s prijateljima i članovima obitelji, odnosno učiniti ih smislenijim, bliskijim i prirodnijim.“

Prvi modeli:  Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA

Sony Xperia X serija utjelovljuje Sony Mobileovu novu viziju branda dodavanjem novih elemenata inteligentne tehnologije na već postojeće popularne Xperia karakteristike: kameru, bateriju i dizajn, s namjerom da svakodnevicu učinimo pametnijom i jednostavnijom.

Teško je, ali ne i nemoguće predvidjeti neočekivano – Xperia kamera nove generacije podiže snimanje spontanih fotografija na sasvim novu razinu, omogućavajući vam da oštro fokusirate čak i neplanirane trenutke inspiracije. Potpuno novi prediktivni hibridni auto fokus u modelima Xperia X i Xperia X Performance, razvijen u bliskoj suradnji sa Sonyjevim inženjerima αTM fotoaparata, omogućava vam da odaberete objekt, a zatim predviđa njegovo kretanje, pa možete savršeno fokusirati bilo koju akciju, a fotografije neće biti mutne.

Napredne funkcije zahtijevaju izdržljivu bateriju pa X serija ima Sonyjevo pametno upravljanje potrošnjom baterije koje omogućava trajanje do dva dana. Ne samo da će telefon raditi duže uz samo jedno punjenje, već je po prvi put na smartphoneu Sony unaprijedio samu tehnologiju punjenja sa Qnovo Adaptive Charging tehnologijom – što znači da je i životni vijek baterije dvostruko duži nego prije. Svaki telefon napravljen je tako da iskoristi maksimum svojih mogućnosti uz Qualcomm Snapdragon 650 procesor (Xperia X), Qualcomm Snapdragon 820 procesor (Xperia X Performance) i Mediatek Helio P10 procesor (Xperia XA).

U sklopu koncepta unificiranog dizajna, Sonyjevi dizajneri istraživali su najbolje materijale, teksture i zakrivljenost da bi napravili najprirodniji oblik koji idealno leži u ruci. Svaki smartphone X serije ima zakrivljeni stakleni zaslon unutar zaobljenog okvira te oblik koji odlično „sjeda“ u ruku. Koncept unificiranog dizajna primjenjen je i na Xperia XA koji ima prekrasan zaslon od ruba do ruba.

Potpuno novi Xperia koncepti pametnih proizvoda, vizija komunikacije s  machine learning tehnologijom, prirodnim korisničkim sučeljem i senzorima

Xperia Eye je konceptualna vizija ultra kompaktne, nosive širokokutne kamere – fleksibilna je pa je lako možete zakvačiti za odjeću ili nositi oko vrata. Predstavlja već dobro poznatu tehnologiju Sonyjevih hvaljenih kamera i sezora koji su sada dostupni u najmanjem formatu ikad. Ima sferični objektiv od 360 stupnjeva za široko i prirodno vidno polje. Inteligentna tehnologija okidanja koristit će detekciju lica i glasa da snimi fotografije, omogućavajući vam da uživate i sačuvate uspomenu na dragocjene životne trenutke bez brige o tehničkim detaljima.

Koncept Xperia Projector obogatit će i potaknuti kreativnu obiteljsku komunikaciju koristeći bilo koju čistu površinu za prirodnu i interaktivnu projekciju. Bit će osjetljiv na dodir, glas i pokrete na isti način kao i zaslon vašeg smartphonea.

Xperia Agent koncept predstavlja viziju osobnog asistenta koji će poboljšati vašu svakodnevicu odgovarajući na glas i pokrete – pružit će vam korisne informacije, pomoć pri komunikaciji te nadzoru kućanskih aparata. Također je opremljen Sonyjevom tehnologijom glasovnog upravljanja i odgovorit će na niz naredbi – a ima i ugrađenu kameru te projektor za projekciju sadržaja na bilo kojoj ravnoj površini.

RM-X7BT Bluetooth® upravljač za automobil počet će se isporučivati tijekom ljeta 2016.

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top