MWC2017: BlackBerry KEYOne

Nismo vjerovali da ćemo pisati o BlackBerryu, no iznimno nam je drago da je ove godine na Mobile World Congress 2017. predstavljen novi BlackBerry KEYOne koji spaja Android operativni sustav i tradicionalnu fizičku QWERTY tipkovnicu po kojoj je BlackBerry poznat. Podsjetimo, iako je BlackBerry najavio da neće raditi na novim modelima, taj posao je prepustio partnerima, zato danas imamo novi BlackBerry KEYOne. Novi BlackBerry KEYOne dolazi s Qualcomm Snapdragon 625 procesorom, Android 7.1 operativnim sustavom i ekranom dijagonale 4.5 incha (omjera slike 3:2 i neobične rezolucije 1620×1080 pixela). Cijena u SAD-u će biti oko 550 USD.

Tvrtka TCL, partner BlackBerrrya stoji iza KEYOne modela. Novi KEYOne nije prvi BlackBerry uređaj, ista tvrtka je predstavila i DTEK50 krajem 2016.-te godine baziranom na Alcatel Idol 4 modelu. TCL na BlackBerryu KEYOne je riješio problem svih modernih pametnih telefona – bateriju. Stoga napravio je dvije stvari, ugradio je bateriju kapaciteta 3.500 mAh i odabrao vrlo štedljivi Qualcomm Snapdragon 625 SoC. Snapdragon 625 SoC će biti vrlo popularan ove godine jed donosi 8 x A53 jezgri na Samsung 14nm LPP procesoru, iako je nešto sporiji, troši puno manje energije. Također podržava Bluetooth 4.2 te ima Qualcommov X9 LTE modem (Cat 7 LTE modem koji podržava download do 300 Mbit/s a upload do 150 Mb/s).

blackberry_keyone_tipkovnica

BlackBerry KEYOne dolazi u zanimljivom dizajnu i napravljen od kvalitetnih materijala, kombinacija kože i karbona. Zadnja strana je napravljena tako da KEYOne dobro sjedi u ruci i nema opasnosti da će skliznuti. Što se tiče kamere BlackBerry KEYOne dolazi sa Sony Exmor IMX378 kamerom od 8 megapixela koja može snimati 1080p HD video.

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top