MWC2017: Sony na MWC-u – Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XA1 i Sony Xperia XA1 Ultra

Sony je danas predstavio dosta noviteta na Mobile World Congressu, priopćenja prenosimo u cijelosti. Sony je danas dodatno ojačao svoju poziciju vodećeg komunikacijskog inovatora i vizionara predstavivši iskustva proizvoda koja otvaraju nova područja korisničke tehnologije.

„Xperia Touch je revolucionarno sučelje,“ izjavio je Hiroki Totoki, Predsjednik i izvršni direktor Sony Mobile Communicationsa. „Godinu nakon što smo predstavili novi smjer našeg brenda i viziju budućnosti komunikacija, mi ne samo da predstavljamo Xperia XZ Premium opremljen najnaprednijim tehnologijama koje unaprijeđuju osnovne opcije na smartphoneu, već i kreiramo potpuno nova interaktivna komunikacijska iskustva s našim Xperia pametnim proizvodima.“

Od hvaljenog koncepta do komercijalnog proizvoda: Xperia Touch, interaktivni Android  počinje s isporukama od proljeća 2017.  

Xperia Touch je interaktivni projektor koji pretvara bilo koju ravnu površinu u 23-inčni HD zaslon osjetljiv na dodir, s horizontalnom ili vertikalnom projekcijom kratkog dometa. Sučelje je brzo, fluidno i responzivno na fizički dodir – napravljeno je korištenjem Sonyjeve SXRD tehnologije prikaza projekcije, a dodir je omogućen kombinacijom infracrvenog svjetla i detekcije u stvarnom vremenu putem ugrađene kamere pri 60 frameova po sekundi.

Xperia Touch omogućava da se obitelj i prijatelji okupe oko stola ili ispred ravnog zida da bi uživali u igrama, gledali online video streaming servise i komunicirali pomoću aplikacija za poruke i društvenih mreža.

Elegantna površina početnog zaslona je posebno oblikovana za dodir – dizajnirana je da bude i minimalistička i dostupna u jako osvjetljenim ili tamnim uvjetima. Daje informacije o vremenskoj prognozi u stvarnom vremenu, memorijsku ploču za crteže ili video bilješke, pristup kalendaru i Skype™ portalu za videopozive s kolegama ili voljenima.

Xperia Touch ne samo što je kompatibilan s PlayStation 4 Remote Playem, već će pokrenuti i bilo koju aplikaciju ili igru preuzetu iz Google Play Storea, čime postavlja novi presedan u načinu na koji se sada može uživati u stotinama tisuća aplikacija2. Jedinstvena projekcija, mogućnost dodira i senzorska arhitektura pružaju developerima potpuno novu platformu za stvaranje i kreaciju.

Xperia Touch isporučivat će se u Europi putem odabranih maloprodajnih mreža i Xperia Storea online u odabranim zemljama od proljeća 2017, s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1499 EUR.

Xperia Ear „Open-style“ KONCEPT je sljedeća generacija Xperia pametnih proizvoda

Xperia Ear „Open-style“ KONCEPT se temelji na ‘open-ear’ audio tehnologiji koja je razvijena u sklopu Sonyjevog Future Lab Programa, inkubatora koji omogućava korisnicima da isprobaju i oblikuju prototipe iz Sonyjeve divizije za istraživanje i razvoj.

Koristi Sonyjevu vodeću poziciju i istraživanje o akustici da bi pružio bežične  ‘open-ear’ stereo slušalice pa možete slušati glazbu i primati obavijesti dok istovremeno čujete zvukove svijeta oko sebe. Bilo da slušate glazbu tijekom vježbanja ili dok putujete na posao, to je neusporedivo ambijentalno iskustvo na jedinstvenom uređaju.

Xperia Ear „Open-style“ KONCEPT napravljen je da u potpunosti nanovo osmisli svakodnevno slušanje i komunikaciju – dva vrlo moćna prostorna akustična konduktora i driveri rade zajedno kako bi se zvuk prenio izravno u slušni kanal.

Baš kao i Xperia Ear, Xperia Ear „Open-style“ KONCEPT bit će opremljen  Sony Agent tehnologijom – osobnim asistentom koji koristi glasovnu interakciju i pokrete glavom da vam pomogne da obavite što trebate, pristupite informacijama i komunicirate.

Sony Mobile će nastaviti razvijati nove značajke da bi dodatno proširio sposobnosti in-ear asistenta. Primjer toga je ‘Anytime Talk’ – nova glasovna-konverzacijska usluga koja će omogućiti korisnicima da trenutno započnu grupnu konverzaciju u stvarnom vremenu bez pretraživanja po kontaktima ili potrebe za telefoniranjem – jednim jedinim pritiskom na tipku ili pokretom glave. Beta verzija će se isporučivati za prvu generaciju Xperia Eara tijekom nadolazećih mjeseci.

Sony Mobile istražuje mogućnosti suradnje Sony Agent tehnologije na Xperia pametnim proizvodima i nove AI platforme u oblaku u vlasništvu LINE Corporationa, tvrtke koja stoji iza popularne aplikacije za poruke, o  zajedničkom razvoju i sukreiranju novog komunikacijskog iskustva.

Tri nova Xperia smartphonea; top model Xperia™ XZ Premium i super modeli srednje klase Xperia XA1 i XA1 Ultra

Sony Mobile također je najavio dodatke svojoj popularnoj X seriji  s pojačanjima i u segmentu top modela i u segmentu srednje klase – dodatno osiguravajući da linija ponudi raznolikost opcija koje će oduševiti korisnike i osiguravajući da su Xperia modeli dostupni u svakom ključnom cjenovnom segmentu operatera na tržištima širom svijeta.

Hideyuki Furumi, Izvršni podpredsjednik za globalnu prodaju u Sony Mobile Communications, komentirao je: „Nastavili smo unaprijeđivati i transformirati naš portfolio smartphonea s čvrstim fokusom da pružimo najnapredniju tehnologiju u elegantno dizajniranim proizvodima. Bilo da je riječ o memory-stacked sustavu kamere sposobnom za super slow motion snimanje ili prvom 4K HDR zaslonu smartphonea na svijetu, pružamo iskustva s kojima se korisnici mogu emotivno povezati kao nikada prije.“

Xperia XZ Premium prvi put predstavlja Sonyjev novi Motion Eye™ sustav kamere, koji omogućava napredne opcije i fotografije izvrsne kvalitete, a ima i prvi 4K HDR zaslon na svijetu (5,5 inča).

Xperia_XZ_Premium

Motion Eye kamera omogućava snimanje i reprodukciju 960fps super slow motion videa, i to četiri puta sporije nego na bilo kojem drugom smartphoneu5. Xperia XZ Premium će biti globalno dostupan u boji kroma i crnoj boji od kasnog proljeća 2017.

Naslanjajući se na uspjeh prošlogodišnjih Xperia XA modela, Xperia XA1 i XA1 Ultra s velikim 6-inčnim zaslonom imaju prekrasan bezgraničan dizajn za zaslonima od ruba do ruba.

Sony Xperia XA1

Sony Xperia XA1

Oba će nadmašiti očekivanja od kamere s vrhunskim specifikacijama stražnje kamere, koje uključuju 23 MP senzore i sposobnosti snimanja u uvjetima lošeg osvjetljenja, dok je XA1 Ultra dizajniran posebno za ljubitelje selfieja i ima izvrsnu 16 MP prednju kameru.

Sony Xperia XA1 Ultra

Sony Xperia XA1 Ultra

Xperia XA1 i Xperia XA1 Ultra počet će se isporučivati od proljeća 2017. s  Android Nougat operativnim sustavom, a bit će dostupni u niz atraktivnih boja: bijeloj, crnoj, ružičastoj i zlatnoj.

Tagged under: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top