Nova Godina je bila najbolji dan za App Store

Prema podacima iz Applea, za App Store, Nova Godina je bila najbolji dan. Naime na Novu Godinu, korisnici iOS-a potrošili su preko 240 milijuna USD na kupovinu aplikacija dostupnih na App Storeu.

Ovaj podatak je dosta zanimljiv, s obzirom da se smatralo kako je Božić najbolji dan za kupovinu na App Storeu.  Apple je tijekom 2016.-te godine isplatio 20 milijardi USD developerima, što je povećanje od 40% u odnosu na pretprošlu 2015.-tu godinu. Ukupno od kada je predstavljen App Store (2008. godine), developeri su zaradili 60 milijardi USD.

Tržišta s kojih najviše korisnici troše na App Storeu su očekivano SAD, Kina, UK i Japan. Kina je tijekom prošle godine zabilježila najveći rast potrošnje na App Storeu, oko 90% u odnosu na 2015.-tu godinu, što je vrlo dobar znak za Apple, Kinesko tržište je u velikom fokusu razvoja Applea.

U 2016.-toj godini također pretplate na App Storeu su narasle za 74% u odnosu na pretprošlu 2015.-tu godinu, odnosno 2.7 milijardi USB. Tu dominiraju servisi poput Netflixa, HBO Now, Line, Tinder i MLB.com.

Na iMessage App Storeu trenutno je dostupno preko 21.000 aplikacija što je pozitivan znak Appelu da developeri razvijaju nove aplikacije i za iMessage platformu. Tu su većinom implementirane mogućnosti plaćanja i video chatovi.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top