Novi CEO HTC-a je Cher Wang

Cher Wang je novi CEO HTC-a, tako je danas objavio HTC. Stari CEO Peter Chou odlazi na strateško mjesto u kompaniji za razvoj budućih inovacija, odnosno na mjesto šefa HTC Future Development Laba.

Cher Wang je 1997. godine suosnovala HTC, a 2013. godine Peter Chou joj je dodijelio više CEO ovlasti. Ovom prilikom Cher Wang je izjavila: “As an entrepreneur at heart, I am excited to see so many new opportunities, and I am honoured to accept this opportunity to help shape the next stage of HTC’s development.”

Cher Wang

HTC je u vrlo važnom razdoblju tranzicije, dva zadnja top modela HTC One M7 i HTC One M8 nisu ostvarili željene prodajne rezultate, a novi HTC One M9 tek mora dokazati svoju poziciju na tržištu. Također HTC je uveo novitete poput Re Camera i Vive VR headseta.

Wang je također izjavila:  “We pioneered the smartphone industry; now we are applying that thinking to realize the potential of a new generation of connected products and services.”

Službeno priopćenje iz HTC-a prenosimo u cijelosti:

Upravni odbor kompanije HTC Corporation (TWSE 2498) imenovao je Cher Wang, predsjednicu i suosnivačicu HTC-a, glavnom izvršnom direktoricom, a odluka stupa na snagu odmah. Peter Chou će prijeći na novu stratešku ulogu glavnog čovjeka budućih inovacija proizvoda.

Svjedoci smo brzih promjena u industriji, s pametnim telefonima kao osobnim čvorištem koje nas povezuje s rastućim svijetom pametnih uređaja. Pioniri smo industrije pametnih telefona; sada isto razmišljanje primjenjujemo u ostvarenju potencijala nove generacije povezanih proizvoda i usluga. Snažne reakcije na naš proizvod virtualne stvarnosti, HTC Vive, koje smo vidjeli ranije ovog mjeseca, ističu važnost ovih novih, povezanih tehnologija za našu budućnost,“ kaže Cher Wang, predsjednica i glavna izvršna direktorica kompanije HTC. „Kao poduzetnik u srcu, uzbuđena sam što ću vidjeti mnogo novih prigoda i čast mi prihvatiti ovu priliku te pomoći u oblikovanju nove faze razvoja HTC-a.

Tijekom protekle dvije godine, gđa Wang je sve intenzivnije uključena u vođenje raznih aspekata poslovanja, kako bi omogućila da se g. Chou fokusira na razvoj proizvoda, u kojem je pokazao dizajn svjetske klase i vrhunsku tehnološku ekspertizu. Upravni odbor i tim izvršnih direktora složio se kako sad treba formalizirati taj napredak te napraviti neophodne organizacijske promjene kako bi se HTC-u omogućio ulazak u narednu fazu razvoja.

Za vrijeme svog mandata glavnog izvršnog direktora, Peter Chou je nadgledao uspješnu tranziciju HTC-a iz proizvođača ODM (Original Design Manufacturer) handheld uređaja u globalnu kompaniju. U svojoj novoj ulozi direktora odjela HTC Future Development Lab, g. Chou će imati ključnu ulogu u prepoznavanju novih prigoda za rast kompanije.

O Cher Wang, predsjednici i glavnoj izvršnoj direktorici

Cher Wang ima zavidnu karijeru u elektroničkoj industriji. Njen izniman strateški uvid u tehnološke trendove i poduzetništvo omogućio joj je da osnuje niz visokouspješnih IT tvrtki.

1997. godine, gđa Wang je suosnivačica kompanije HTC Corp. te razvojem inovativnih pametnih telefona ostvaruje ideju konvergencije mobilnog računalstva i komunikacija. Ova vizija pretvara se u multimilijardersku globalnu kompaniju, koja je konstantno prva na tržištu s novim tehnologijama, uključujući i nove generacije bežičnih uređaja i dodirnih sučelja, kao i uređaja s operativnim sustavima Microsoft® Windows Mobile i Android.

Posljednje godine, gđa Wang je uvrštena na CNBC-jev popis 25 osoba s najjačim utjecajem na poslovanje i financije od 1989. godine. Gđu Wang je Forbes 2011. godine proglasio najmoćnijom ženom u bežičnoj industriji, Fast Company jednom od najutjecajnijih žena, a od 2012. svake je godine uvrštena i u Fortuneov godišnji popis najmoćnijih žena. Također, kineski CCTV proglasio ju je osobom godine. Gđa Wang je diplomirala na kalifornijskom sveučilištu Berkeley, udana je i ima dvoje djece.

Želimo svu sreću novoj CEO HTC-a.

Podijelite s nama svoje komentare na našoj Facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top