Novi Corning Gorilla Glass 5 donosi ozbiljnu zaštitu

Tvrtka Corning i brand Gorilla Glass jedni su od najpoznatijih brandova u proizvodnji stakla za pametne telefone. Pametni telefon koji posjeduje ekran zaštićen Corning Gorilla Glassom garantira da će ekran biti siguran, ili barem donekle siguran koliko nam je to praksa pokazala.

Nova verzija Gorilla Glass nosi oznaku 5 i donosi mnoga poboljšanja. Corning kaže da novi Gorilla Glass 5 nudi zaštitu ekrana u 80% slučajeva padova sa visine od 1.6 metara. Naime prema njihovom istraživanju, najviše padova pametnih telefona dolazi s visine kukova, i nešto više. Većinom nam telefon pada iz ruke kada ga vadimo iz džepa.

Prijašnja verzija Corning Gorilla Glass 4 predstavljena je u jesen 2014. i bila je dva puta otpornija od prijašnje verzije, ali sa visine od 1 m. Prema istraživanju Corninga, čak 85% vlasnika pametnih telefona je u zadnjih godinu dana imalo barem jedan pad njihovog telefona na pod.

Novi Corning Gorilla Glass 5 ima debljinu od oko 0.4 mm, no i dalje najopasniji pad nije onaj s punom površinom ekrana, već onaj kada pametni telefon padne na rub. No prema Corningu, to ne može samo staklo zaštiti, već uvelike ovisi i o dizajnu samog pametnog telefona.

Tvrtka Corning prvi Gorilla Glass predstavila je tržištu već davne 2007. godine i od tada je partner velikih proizvođača pametnih telefona. Danas na tržištu, preko 75% pametnih telefona ima Gorilla Glass.

Novi Corning Gorilla Glass 5 će se naći vjerojatno na novim pametnim telefonima koji će se predstaviti početkom 2017. godine.

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top