Predstavljen Google Pixel

Google je danas predstavio novu liniju pametnih telefona Pixel koja dolazi kao zamjena već poznatoj Nexus generaciji pametnih telefona. Novi Google Pixel dolazi u standardnoj i Pixel XL verziji. Google Pixel ima ekran dijagonale 5 incha i 1080p HD rezolucije a Pixel XL ima ekran dijagonale 5.5 incha i Quad HD rezolucije. Važno je napomenuti da se Google vratio starom partneru, HTC-u, stoga novi Pixel modeli su napravljeni u HTC-u. Što se tiće hardwarea, oba Pixel pametna telefona opremljena su novim Snapdragon 821 procesorom i posebnom verzijom Android operativnog sustava koji podržava Daydream vritual reality platformu.

Video predstavljanja

Prema riječima Ricka Osterloha, šefa Googleovog hardware odjela, novi Pxiel modeli su najbolje što Google može ponuditi na tržištu, najbolja kombinacija hadwarea i softwarea.

Google Pixel dolazi s mnogo novih funkcija a mi smo izdvojili:

Cloud storage – Google daje svim vlasnicima Pixel pametnih telefona beskonačnog prostora za pohranu fotografija i videa u cloudu.

Nova kamera – Pixel i Pixel XL opremljeni su kamerama od 12.3 megapixela a Google tvrdi za kameru da ima najbrže vrijeme okidanja ikada. Također tu je i stabilizacija slike pomoću žiroskopa.

Google Assistant – Google Pixel su prvi pametni telefoni koji imaju novi Google Assistant. Slično kao i Google Now opcija, Google Assistant nudi bezbroj mogućnosti kako vam olakšati rad na pametnom telefonu.

Baterija – Google kaže da je Pixel dovoljno držati na punjaču 15 minuta kako bi se dobila autonomija od 7 sati.

Daydream – Pixel je prvi Daydream kompatibilni pametni telefon koji uz posebne Daydream naočale (cca 79 USD) nudi ogromno iskustvo virtualne stvarnosti.

 

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top