Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge premijerno predstavljeni u Hrvatskoj

Jučer smo bili na predstavljanju novih modela Samsung Galaxy serije Galaxy S6 i Galaxy S6 edge u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Novi uređaji korisnicima pružaju vrhunsko iskustvo mobilne telefonije te spoj elegantnog dizajna i napredne Samsungove tehnologije. Okupljene uzvanike zabavljao je Sudar Percussion a program je vodila popularna TV voditeljica Iva Šulentić.

Tijekom predstavljanja novih Galaxy S6 i Galaxy S6 edge uređaja, okupljenim uzvanicima obratio se Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics te naglasio – S novim modelima pametnih telefona, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge, najavili smo novu eru mobilne telefonije. Upečatljiv dizajn, fantastične fotografske i napredne mogućnosti punjenja, odličan hardver, poboljšana sigurnost i novosti na polju mobilnog plaćanja čine ove pametne telefone izuzetno naprednim i sigurnim uređajima koji će dodatno učvrstiti vodeću poziciju Samsunga na tržištu mobilne telefonije. Izuzetno me raduju pozitivne reakcije koje potvrđuju kako smo izradili superioran pametni telefon.

Samsung Galaxy S6 u Zagrebu

Izrađeni od metala i stakla, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge predstavljaju spoj elegantnog dizajna i vrhunskih performansi. Samsung Galaxy S6 edge donosi novo korisničko iskustvo zahvaljujući zaslonu zakrivljenih rubova s obje strane. Kućište uređaja izrađeno je od izuzetno otpornog aluminija i Corning Gorilla Glass 4 stakla. Nove uređaje odlikuje i jednostavnije i unaprijeđeno korisničko sučelje, koje omogućava lakše korištenje i pristup najčešće korištenim značajkama.

Uređaji su opremljeni prednjom i stražnjom kamerom. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije na prednjoj kameri razlučivosti pet megapiksela, odnosno stražnjoj razlučivosti 16 megapiksela, omogućavaju snimanje odličnih fotografija, čak i u uvjetima izuzetno slabog osvjetljenja. Uz to, značajke kao što su fotografiranje s velikim dinamičkim rasponom i pametnom optičkom stabilizacijom slike, osiguravaju napredno podešavanje osvjetljenja i besprijekorna fotografska rješenja. Također, nova značajka Quick Launch omogućuje korisnicima brz i izravan pristup kameri iz bilo kojeg izbornika za samo 0,7 sekundi, jednostavnim dvostrukim pritiskom na tipku za početni ekran.

Uređaji Galaxy S6 (tanak 6,8 milimetra i mase 138 grama) i Galaxy S6 edge (tanak 7 milimetara i mase 132 grama) opremljeni su potpuno novim Samsung procesorima. Prvi su to 64-bitni mobilni procesori izrađeni u 14-nanometarskoj tehnologiji a prate ih novi memorijski sustav LPDDR4 i flash memorija UFS 2.0, za snažnije performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije. Također, Quad HD Super AMOLED ekran od 5,1 inča donosi najveću gustoću piksela od 577ppi. Poboljšana vidljivost na otvorenom uz osvjetljeniji ekran od 600 kandela po četvornom milimetru, omogućava korisnicima uživanje u sadržaju čak i na izravnom sunčevom svjetlu.

Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge spremni su za trenutno korištenje u korporativnom okruženju, zahvaljujući unaprijeđenim rješenjima MDM i KNOX. U slučaju gubitka uređaja značajka Find My Mobile štiti korisničke podatke zahvaljujući brojnim rješenjima koja se mogu aktivirati na daljinu, kao što je Reactivation lock. S poboljšanim senzorom otiska prsta, uređaji osiguravaju brzu potvrdu identiteta te zaštitu šifriranih podatke u sigurnoj memoriji.

Svakako valja spomenuti kako novi uređaji u Galaxy S6 seriji posjeduju mogućnost brzog ali i bežičnog punjenja. Putni punjač i ugrađena baterija omogućavaju izuzetno brzo punjenje tako da je potpuno ispražnjenu bateriju moguće napuniti u svega 80 minuta, dok je kratko punjenje od 10 minuta dostatno za autonomiju korištenja do četiri sata. Također, Galaxy S6 i S6 edge kompatibilni su sa svakim bežičnim punjačem koji se nalazi na tržištu, kompatibilnim s WPC ili PMA standardom.

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge bit će dostupan kod operatera i maloprodajnih partnera na hrvatskom tržištu od 17. travnja 2015. godine u varijantama od 32, 64 ili 128 GB. Kupci će moći birati između biserno bijele, safirno crne i zlatno-platinaste boje. Tijekom svibnja uređaji će biti dostupni i u dvije ekskluzivne boje; safirno plavoj za Galaxy S6 te smaragdno zelenoj za Galaxy S6 edge. Preporučene maloprodajne cijene kretat će se od 5999 kuna za Galaxy S6 u inačici s 32 gigabajta do 8499 kuna za Galaxy S6 edge u inačici sa 128 gigabajta podatkovnog prostora.

Podijelite s nama svoje komentare na našoj facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo 

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top