Samsung započeo program zamjene Samsung Galaxy Note7 u Hrvatskoj

Iz Samsunga je upravo stigla vijest kako su započeli s programom zamjene Samsung Galaxy Note7 pametnih telefona u Hrvatskoj. Podsjetimo, početak programa zamjene Galaxy Note7 uređaja rezultat je odluke tvrtke Samsung donesene 2. rujna o trenutnom obustavljanju prodaje i isporuke Note7 uređaja, nakon što je istragom utvrđen izolirani problem povezan s baterijom.

Od prvobitne istrage, tvrtka Samsung je uložila značajne napore kako bi osigurala najvišu kvalitetu proizvodnje i provjere kvalitete proizvoda. Na temelju provedene detaljne istrage, tvrtka Samsung je sigurna da je u novim Note7 uređajima, koji su od ovog tjedna dostupni korisnicima u Hrvatskoj, problem neispravne baterije u potpunosti otklonjen.

Iako je broj prijavljenih incidenata vrlo mali, sigurnost korisnika je apsolutni prioritet tvrtke Samsung. Uz program zamjene Galaxy Note7, Samsung je također uveo dodatne mjere osmišljene kako bi osigurale sigurnost korisnika i potakle korisnike Note7 uređaja na zamjenu njihovog uređaja u što skorije vrijeme:

  • Nadogradnja softvera baterije: Samsung je objavio novi softver za sve Note7 uređaje kupljene u Europi tijekom prednarudžbi, koji ograničava punjenje baterije na 60 posto. Ovaj softver primjenjuje se na postojeće uređaje korisnika. Ograničavajući mogućnost punjenja baterije, tvrtka Samsung želi umanjiti rizik od incidenata i dodatno potaknuti korisnike da svoj postojeći uređaj, s problemom u radu baterije, odmah zamijene novim Note7 uređajem.
  • Alat za provjeru serijskog broja uređaja Note7: korisnici Note7 uređaja mogu unijeti IMEI broj svog Galaxy Note7 uređaja na posebnoj internetskoj stranici samsung.com/hr/note7exchange, kako bi potvrdili trebaju li zamijeniti postojeći uređaj.

Korisnici koji će zamijeniti postojeći Note7 uređaj novim mogu biti u potpunosti sigurni da njihov novi Note7 nije zahvaćen problemom povezanim s baterijom, zahvaljujući nadogradnji korisničkog sučelja, točnije, ikone baterije. Svaki Note7 uređaj, koji pokazuje zelenu ikonu baterije na traci obavijesti uređaja, zaslonu prilikom gašenja uređaja ili na Always-On zaslonu, korisnicima potvrđuje da je njihov uređaj siguran za korištenje. Ova nadogradnja korisničkog sučelja korisnicima je dostupna od ovog tjedna.

Saša Oravec, voditelj odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics, naglasio jeNaš apsolutni prioritet je sigurnost naših korisnika – stoga molimo sve korisnike Note7 uređaja da reagiraju odmah i zamijene uređaj danas. Također bi se htjeli ispričati svim korisnicima Note7 uređaja što nismo zadovoljili standard izvrsnosti proizvoda na koji su navikli i koji očekuju od Samsunga te im se iskreno zahvaljujemo na njihovom razumijevanju i strpljenju. Sigurni smo da će nakon zamjene svog postojećeg uređaja novim Galaxy Note7 uređajem, korisnici moći uživati u iskustvu korištenja pametnog telefona najviše kvalitete.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top