Sony novosti sa CES 2015

Na CES 2015 sajmu Sony Mobile je predstavio nove proizvode, partnerstva i doživljaje uz novi SmartWear – elegantno izdanje SmartWatcha 3 od nehrđajućeg čelika, nove Lifelog suradnje, kao i koncept nosivih uređaja, uključujući multi-senzor, prototip vodootpornih Sony slušalica dizajniranih za optimizaciju performansi i praćenje rezultata trčanja u realnom vremenu.

„Naš pristup pametnoj, nosivoj tehnologiji zasnovan je temeljima, doživljajima i raznovrsnim iskustvima korisnika te uključuje niz lijepih i funkcionalnih proizvoda,” izjavio je Kaz Tajima, viši potpredsjednik, rukovoditelj UX kreativnog dizajna i planiranja u Sony Mobile Communicationsu. „Ekspanzija Lifeloga – u smislu njegovog otvorenog API-a i naše vizije novih nosivih koncepata – omogućit će našim kreativnim partnerima da integriraju svoje aplikacije i usluge na našoj platformi – što će našim korisnicima pružiti pristup bogatijem i raznovrsnijem prenosivom ekosustavu”.

Dizajn za modularnu tehnologiju uz SmartBand SWR10

Na CES-u prošle godine, Sony je prvi prikazao SmartBand SWR10 –  24/7 nosiv uređaj; potpuno vodootporan (IP58 oznaka) usprkos otvorenom microUSB portu. Riječ je o laganom i nenametljivom nosivom uređaju koji je prvi u praksi primjenio Sonyjev modularan pristup, odnosno nezavisni temeljni koncept. SmartBand je pokazao da se tehnologija može nositi u različitim bojama i stilovima da bi odgovarala individualnom ukusu i osobnosti.

Tijekom protekle godine Sony Mobile je radio s kreativnim timovima i brendovima različitih stilova, modnog pristupa i dizajna da bi postigao jedinstven izgled i kreirao Sony SmartWear kolekciju uz suradnju  sa brendovima Jack Vartanian, ALTEWAISOME i Tedom Baker, a od nedavno i sa popularni ženski modni brend ROXY.

SmartWatch 3, sada od nehrđajućeg čelika

Nakon lansiranja prošle jeseni u partnerstvu s Googleom, SmartWatch 3 je i dalje najnovija generacija Sony “SmartWatch” uređaja.

Sony predstavlja novi SmartWatch 3 od nehrđajućeg čelika koji će globalno biti dostupan od sljedećeg mjeseca.

SmartWatch 3 od nehrđajućeg čelika odlično se uklapa u vanserijski dizajn za vrhunski doživljaj i osjećaj. Ima 1,6-inčni 320×320 TFT LCD Transflective zaslon za vidljivost pri izloženosti jakom svjetlu i otporan je na vodu uz IP68 oznaku te se puni putem standardnog microUSB porta.

­Da bi dodatno proširio spektar stilova, Sony je također predstavio novi SmartWatch 3 držač koji omogućuje korisnicima i partnerima da prilagode SmartWatch 3 uz bilo koji remen od standardnih 24 mm; ova pogodnost biti će dostupna početkom 2015. godine.

Čak i bez Android smartphonea, SmartWatch 3 je zabavan i koristan jer ima impresivnu samostalnu funkcionalnost – uvjerljiva reprodukcija glazbe, inteligentna tehnologija senzora i jedinstven ugrađen GPS senzor.

Golfshot i iFit su prva dva developera koji već kreiraju Android Wear iskustvo temeljeno na samostalnim mogućnostima SmartWatcha 3, a moći će pratiti učinak i tijekom vježbanja i tijekom trčanja – od siječnja, svaki SmartWatch 3 korisnik će imati ekskluzivni pristup premium Golfshot i iFit aplikacijama.

Sony također najavljuje suradnju s Virgin Atlanticom da bi zajedno istražili SmartWear incijative i razvili jedinstvena rješenja korištenjem Sonyjevih SmartWear proizvoda koji mogu podržati operativnih aktivnosti i poboljšati doživljaje korisnika Virgin Atlantica. Više informacija bit će dostupno u narednim mjesecima.

Lifelog 

Dostupna za preuzimanje u Google Playu, Lifelog je popularna Android aplikacija koja je kreirana da vam pomogne u postavljanju osobnih ciljeva, praćenju napretka te da bi bolje upoznali sami sebe i donijeli bolje odluke o svom zdravlju, načinu zabave i još mnogo toga.

Novo online sučelje, lifelog.sonymobile.com, predstavljeno je na sajmu CES 2015. Ono koristi otvorenu API funkcionalnost i najnoviju HTML5 tehnologiju da bi pružilo bolje vizualno iskustvo. Stranica je optimizirana za bilo koju veličinu zaslona, od vašeg smartphonea, tableta do televizora – sve što je potrebno učiniti je da se logirate koristeći svoj Sony Entertainment Network4 korisnički račun.

Nova funkcija odražava upravo Sonyjevu strategiju konstantnog stvaranja novih funkcionalnosti i funkcija Lifelog aplikacije da bi pratila iskustva u realnom vremenu koliko god je to moguće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top