Stigao Android 5.0 Lollipop na Samsung Galaxy S5

Naš čitatelj Filip Lazić jutros nam je javio kako je na njegov Samsung Galaxy S5 kupljen u T-Mobile-u stigla nadogradnja na novi Android 5.0 Lollipop te je odlučio podijeliti s nama iskustvo korištenja novog Android 5.0 na Samsung Galaxy S5.

Ako vam je stigla obavijest o novoj nadogradnji, Filip kaže da je potrebno imati nešto više od 1 GB slobodnog prostora na internoj memoriji uređaja, jer ako imate manje od 1 GB, instalacija se neće pokrenuti.

Nakon instalacije Android 5.0, Filip kaže da je sve jednostavnije i brže, a Samsung Galaxy S5 je dobio i novi font. Sve boje su postale pastelne a dodano je više kontrasta i sve je animirano. Određene aplikacije (YouTube, Settings, Messages, Play Store..) prilikom pokretanja obojaju status bar kako bi izgledao kao da je dio aplikacije.

Samsung Galaxy S5 notifikacije Android 5.0
Nova tipkovnica je unijela lakše i preciznije pisanje. Također novi sistem notifikacija na Lock screenu pokazuje puno više informacija koje se mogu regulirati kroz postavke. Također više nema  Silent mode, već je to Interruption mode gdje se može odabrati da sve bude utišano ili samo neki elementi.

Filip ponavlja kako je novodobivena brzina Samsung Galaxy S5 najveća vrlina ove nadogradnje. Kaže da se ne osjeti lag prilikom korištenja uređaja.

Zanimljivo je što se s nadogradnjom sada može igrati i Flappy Bird. Dovoljno je otiči u Settings i kliknuti par puta po verziji Androida, tada se ukaže Lollipop i kada pritisnete i držite Lollipop, pojavi se Flappy Bird.

Hvala Filipu na informacijama i screenshotovima.

Da li je i vama sigla nadogradnja na Android 5.0 Lollipop?

Javite nam na našoj Facebook stranici.

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top