Stigao nam je BlackBerry 10 i novi modeli: BlackBerry Z10 i BlackBerry Q10

Već smo pomislili kako ćemo morati ugasiti kategoriju “BlackBerry” na portalu, no jučer nas je RIM potpuno razuvjerio. Od dolaska Applea, BlackBerry je samo zabilježavao pad prodaje, njegovi modeli nažalost vise nisu mogli konkurirati modernim smartphoneima, a iPhone je prvi promijenio način na koji poslovni korisnici koriste smartphone.

BlackBerry 10 je napravljen kako bi konkurirao iOS-u i Androidu a opet zadržao esenciju BlackBerry usluge. BlackBerry Flow je izvrstan multitasking napravljen za jednostavno upravljanje aplikacijama. Ono sto će se svim social media korisnicima svidjeti je BlackBerry Hub – komunikacijski centar koji objedinjuje Facebook, Twitter, LinkedIn, BBM, Email, SMS itd..

Na Z10 modelu ( na fotografiji) koji ima ekran osjetljiv na dodir, došla je i BlackBerry tipkovnica koja je potpuno kopija fizičke tipkovnice. Za sve IT profesionalce i freakove za sigurnost, riješenje je BlackBerry Balance, koje omogućava sigurnosnu zaštitu Enterprise dijela i privatnog. Pa nema straha ostaviti svoj BlackBerry djetetu.

BlackBerry Z10 je jedan od direktnih napada BlackBerrya na iPhone. Radi se o prvom pravom touchscreen BlackBerryu koji ima ekran dijagonale 4.2 incha i rezolucije 1280 x 768 pixela. Tu je i snaga, dvojezgreni 1.5 GHz procesor i 2 GB RAM memorije. BlackBerry je bio poznat i po autonomiji, nadamo se da će tako biti i sa Z10 s baterijom od 1.800 mAh. Interne memorije ima 16 GB a kamera za snimanje u 720p HD-u ima 8 megapixela. Zanimljivo je kako BlackBerry Z10 ima microHDMI izlaz, NFC, LTE te Bluetooth 4.0.

BlackBerry Q10 je namijenjen tradicionalnim BlackBerry korisnicima koji BlackBerry vole zbog tipkovnice. Novi Q10 model donosi ekran dijagonale 3.1 incha AMOLED tehnologije za rezolucijom 720 x 720 pixela. Sto se tice hardwarea, Q10 je isti kao i Z10, dvojezgreni procesor od 1.5 GHz, 2GB RAM i 8 megapixelna kamera sposobna snimati video u 720p HD rezoluciji.

Blackberry Q10

Blackberry Q10

Nemamo jos informaciju kada ova dva modela dolaze na HR trziste,no zasigurno cemo ih testirati kada dodju. Nama se svidja novi BlackBerry, a vama?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top