Test HTC U Ultra

HTC U Ultra je pametni telefon koji bi trebao pokazati da je HTC još i dalje u igri. S obzirom na nedavne financijske probleme HTC-a, HTC-u trebaju kvalitetni telefoni koje će tržište prepoznati. HTC U Ultra je definitivno jedan od takvih, opremljen sa ekranom dijagonale 5.7 incha Super LCD5 tehnologije i 1,440 x 2,560 pixela kristalno jasne rezolucije, HTC ide korak dalje, s prednje strane je još jedan ekran, koji je konstantno upaljen a ima dijagonalu 2.05 incha i rezoluciju od 1,040 x 160 pixela. Dizajn je zbilja lijep, jedino nam se ne sviđa što je zadnja strana tzv. liquid surface, odnosno nekakav oblik stakla. I dalje smo pobornici aluminijskih pametnih telefona, bez obzira na utjecaj antene jer su jednostavno otporniji na padove.

HTC je odlučio u U Ultra staviti Snapdragon 820 procesor koji se sastoji od: 4x Kryo  2.15GHz/1.6GHz jezgri, Adreno 530 grafički procesor i 4GB RAM memorije. Dobra kombinacija za Android 7.0 Nougat. Kamera ima 12 megapixela, dual LED bljeskalicu, pri snimanju videa snima 24-bit FLAC audio koji je fenomenalan, a tu je i 2160p mogućnost snimanja (nažalost maksimalna duljina snimanja je 6 minuta). A interna memorija je 64/128 GB ili dodatni microSD memorijski utor koji je hibridni (dual SIM). Nažalost nema 3.5 mm audio utora, tako da koristite USB-C utor za slušalice.

Baterija je 3.000 mAH koja podržava brzo punjenje i impresionirala je tijekom testa. Tijekom dana, odradila je sve zadaće, ipak treba uzeti u obzir da je ovo pametni telefon s 2 ekrana, a glavni ekran je podosta velik.

Sekundarni ekran nam se jako svidio, na prvu se trebalo naviknuti, no kada shvatite da imate vrlo brz pristup odabranim aplikacijama, vremenskoj prognozi ili odabranim kontaktima, teško se vraćate na staro. Također kod zvuka treba napomenuti da je HTC U Ultra Hig-Res audio certificirani pametni telefon koji podržava .FLAC high res audio datoteke. Razlika je očita između mp3 i .FLAC datoteka.

Video test:

Video test je sniman HTC 10 pametnim telefonom u 1080p rezoluciji.

Zaključak:

HTC U Ultra je zbilja ultra pametni telefon, no nažalost kada pogledamo konkurenciju, HTC U Ultra dolazi s dosta visokom cijenom, u slobodnoj prodaji možete ga pronaći s cijenom između 3.000 i 3.500 HRK. Ako imate takav budžet, onda teško možemo smisliti što je povoljnije i bolje od HTC U Ultra. Posebice ako tražite posebniji pametni telefon, koji će se i dizajnom i dodatnim ekranom izdvojiti na stolu od mase skoro pa istih pametnih telefona.

HTC U Ultra generalno niti u jednom segmentu nije razočarao, ok, sekundarni ekran bi mogao imati bolje postavke za više aplikacija, i ok, mogli bi snimati 4k video više od 6 minuta, i ok, možda bi nam 3.5 mm audio utor više odgovarao. No sve su to sitnice i kompromisi, a nalaze se kod svakog pametnog telefona. S druge strane, koliko god ne voljeli staklo, liquid surface na pozadini je zbilja impresivan. Stoga, preporučamo kupnju HTC U Ultra pametnog telefona.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top