Test LG G Flex2

Znate što nam nedostaje? Nedostaju nam pametni telefoni koji imaju hrabrosti biti posebni i inovativni. Zato smo sretni što je LG nastavio Flex obitelj, tako smo na test dobili LG G Flex2.  LG G Flex2 je telefon koji neće ostati ne zamijećen, ne samo zbog svog hrabrog izgleda, već i izvrsnih karakteristika.

LG G Flex2

Krasi ga predivan ekran dijagonale 5.5 incha 1080p rezolucije i izvrsne P-OLED tehnologije. Uz to, zaštićen je sa Dura Guard staklom. Operativni sustav je Android 5.0 Lollipop i izvrsno Optimus UI korisničko sučelje. Snaga se krije u jakom srcu, a srce koje kuca u LG G Flex2 je Qualcomm Snapdragon 810 s 64 bitnim octa core procesorom – 2.0 GHz Cortex – A57 s 4 jezgre i 1.5 GHz Cortex – A53 s također 4 jezgre. Grafika ide kroz moćan Adreno 430 GPU. Radne memorije ima u dvije varijante, 16 GB model ima 2 GB RAM-a a 32 GB model ima 3 GB RAM-a.

LG G Flex2 flex

Prednja kamera je 2.1 MP s 1080p HD snimanjem a zadnja je izvrsna 13MP sa auto fokusom, LED bljeskalicom te 2160p/1080p snimanjem. Ako vam je 32 GB interne memorije premalo, microSD utor se brine za dodatnih 128 GB koliko možete staviti. Kao što vidite, specifikacije vrijedne top modela. U usporedbi s top modelom LG G3, G Flex2 ima manju rezoluciju, no jači procesor, ipak G Flex2 je mlađi.

LG G Flex2 straga

Stražnja strana LG G Flex2 je posebno zanimljiva, naime kako kažu iz LG-ja, posebni premaz, odnosno posebna prevlaka zadnje dijela telefona omogućava da se uređaj regenerira. Naime ako skupite sa zadnje strane manje ogrebotine, one pri sobnoj temperaturi vrlo brzo nestaju.

LG G Flex2 - test stražnja strana

Naravno ova zaštita nema neke svrhe protiv jačih mehaničkih oštećenja, poput ogrebotina od ključeva ili od jačih padova.Sigurno vas zanima autonomija, nekih 48 sati smo bez problema dobili uz slabije korištenje LG G Flex2, uz uključen GPS, 2 sata glazbe, 1 sat surfanja, 1 sat poziva, Facebooka, Twittera, bez problema ste na kraju dana sa nekih 60-tak% baterije.

Multimedijalne sposobnosti LG G Flex2 su iznimne, što možete vidjeti i u našem videu. Zamjerku smo jedino našli u nedostatku finih stereo zvučnika, izgleda da nas je HTC One M8 razmazio. Kamera radi predivne fotografije koje izgledaju izvrsno i na većim ekranima a snimanje videa je pravi užitak.

LG G Flex2 screenshot

Daljinski upravljač nas je ugodno iznenadio jer nam je otkrio i Rotel pojačalo.

LG G Flex2 screenshot 2

Video test

ZAKLJUČAK

LG G Flex2 je telefon koji je poseban i jedinstven, također prvi je na tržištu koji je donio moćan Snapdragon 810 chipset. Zakrivljen dizajn, predivan ekran, dobra autonomija i izvrsna kamera samo su jedan od aduta ovog zanimljivog pametnog telefona. Zamjerke nismo našli, nama se nije potpuno svidjela pozicija tipke na stražnjoj strani, nekako smo pobornici tipke na sredini sa strane, no to je više subjektivan dojam. Objektivno gledano, LG G Flex2 je kvalitetan pametni telefon koji će kupiti oni koji se žele malo istaknuti u moru skoro pa sličnih pametnih telefona.  S cijenom od 4.799 HRK nije jeftin, no premium telefon ima i premium cijenu. Kod nas je dobio izvrsnu ocjenu.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top