Test LG L Fino

Ponekad volimo testirati i nešto povoljnije pametne telefone, a upravo toj kategoriji pripada i LG L Fino s kojim smo se ugodno družili. LG L Fino nije top model pametnog telefona, no on to niti ne želi biti. Opremljen je provjerenim 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 200 procesorom s 4 jezgre, Adreno 302 grafičkim procesorom. Također ima 1 GB RAM memorije što je po nama sasvim dovoljno za svakodnevno korištenje LG L Fino.

Interne memorije ima svega 4 GB, odnosno korisniku je dostupno 1.4 GB, s druge strane tu je microSD memorijski utor koji prima do 64 GB memorijske kartice. Ekran je dijagonale 4.5 incha IPS tehnologije s dosta niskom rezolucijom od 800 x 480 pixela.

LG L Fino

Nažalost upravo radi niske rezolucije prikaz slike nije kristalno jasan. No za entry level pametni telefon, to je sasvim ok. Ekran se dobro nosi s jakim osvjetljenjem poput sunca, no ipak smatramo da bi tu mogao biti i nešto bolji.

LG L Fino 2

Baterija bi mogla biti nešto bolja, nama je izdržala kao i kod skoro svakog pametnog telefona na testu, jedan dan umjerenog korištenja. Iako pod punim opterečenjem bila je već prazna oko 18:00 (s punjača smo ga uzeli u 08:00).

LG L Fino pozadina

Kamera je sposobna snimati fotografije rezolucije 8 megapixela i ima autofokus sa LED bljeskalicom. Prednja kamera ima može snimati fotografije rezolucije od 640 x 480 pixela, odnosno VGA. Snimanje videa je u 480p rezoluciji.

Video test

ZAKLJUČAK

LG L Fino je vrlo umjeren i kvalitetan pametni telefon za sve one kojima je ograničen budžet ili tek isprobavaju Android i svijet pametnih telefona.

LG L Fino - Samsung Galaxy Ace 4

Ozbiljniji konkurent mu je Samsung Galaxy Ace 4 slične cijene te  Sony Xperia E4 i M.

Prosječna cijena LG L Fino je 1.100 HRK s PDV-om što je iznimno povoljno za ono što nudi.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top