Test LG Nexus 4

Nexus je oduvijek bio sinonim za top klasu Google Android pametnog telefona, od prvog modela Google Nexus One, do modela LG Nexus 4 s kojim smo se družili ovih dana.

Iako svi željno iščekuju novi Galaxy S4, Nexus 4 je jedan od onih pametnih telefona koji će zadovoljiti svačije apetite. Bez obzira da li je to vas prvi pametni telefon, ili razmišljate o prelasku na Android operativni sustav. Nexus 4 dolazi s ekranom dijagonale 4.7 incha i True HD IPS Plus tehnologije sa 768 x 1280 pixela rezolucijom.

Za performanse brine se 2 GB RAM memorije i 1.5 GHz Krait CPU s 4 jezgre potpomognut Adreno 320 GPU grafikom i sve to na Qualcomm Snapdragon S4 Pro chipsetu. Za fotografiju tu je 8 megapixelna kamera sposobna snimati 1080p HD video s 30 sličica u sekundi. Za memoriju imate na izboru 8 GB i 16 GB varijante, no nažalost proširenja nema, jer Nexus 4 dolazi bez microSD utora.

To bi bile specifikacije, a u realnom životu to nam govori da niti u jednom trenutku nismo primijetili probleme u radu poput poznatih trzanja, zastajkivanja i sličnih simptoma slabog hardwarea. Kako se radi o Nexus modelu, operativni sustav je zadnja verzija Androida 4.2.2.

Pakiranje je standardno a najveću zamjerku smo našli u nedostatku slušalica. Sto se tiče autonomije, bateriju ne možete zamijeniti, a Nexus 4 dolazi sa 2100mAh Li-Po baterijom koja nam daje realnih 1 dan autonomije.

Zaključak

LG Nexus 4 s pravom nosi ime obitelji Nexus, radi se o top modelu Android pametnog telefona i njegovom kupovinom kupujete si kartu s neograničenim unapređivanjima operativnog sustava. Google je poznat da kada radi update, taj update dolazi na Nexus modele u prvom valu. Samsung Galaxy S4 nećemo niti uvesti u ovu bitku, jer je Nexus 4 ipak model iz generacije Galaxy S3 i bili su si vrlo bliski. Bez brige, odaberete li jedan a ne drugi, niste pogriješili, no ne smijete zaboraviti i na HTC One X koji je relativno tih na tržištu no korisniku nudi puno kvalitetnih opcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top