Test Nokia 808 Pure View

Nokia 808 PureView jedan je od onih uređaja koji su napravljeni samo zato da bi se pokazalo sa se mogu napraviti. Na prvi pogled, ne radi se o impozantnom smartphoneu, ako ćemo pričati o tehničkim podacima, tu je ekran dijagonale 4 incha i rezolucije 360 x 640 pixela ali izvrsne AMOLED tehnologije sa Clear Black Displayom i zaštičen Corning Gorilla staklom. Ispod “poklopca” je 512 MB RAM memorije i relativno nepoznat ARM 11 procesor radnog takta 1.3 GHz, grafika je pod kontrolom Broadcom BCM 2763 GPU-om. Operativni sustav, Nokia Belle.

Jesmo li imali pravo? Niste impresionirani? A što kažete na ovo? Kamera, 41 MP (da, 41 megapixel) s Carl Zeiss optikom, ND filter, digitalni zum i 1080p HD snimanje u 30 sličica u sekundi. Da, dobro ste pročitali, 41 megapixel. Iako smo u zadnje vrijeme dosta pisali oko “napumpavanja” megapixela, gdje je tržište postalo umorno od svih tih silnih megapixela, Nokia 808 PureView je došla kako bi pokazala da su pixeli itekako važni, u kombinaciji s hardverskim sklopom i optikom.

Ukupan dojam, digitalni fotoaparat sa mogučnošću smartphonea, tako bi opisali Nokia 808 Pure View.

Testne fotografije smanjene rezolucije:

nokia_808_testna_fotka_

nokia_808_test_photo

Zaključak

Što bi zaključili? Da je Nokia 808 PureView izvrstan beta show smartphone. Što znači da je Nokia s 808 PureView pokazala da u smjeru digitalne fotografije na mobilnim uređajima može slobodno dominirati tržištem i postavljati trendove. S druge strane, Nokia Belle je vrlo zastarjeli operativni sustav i svakako ne bih preporučili da potpuno pređete na PureView 808 ako trenutno intenzivno koristite Android, Windows Phone ili iOS te ste ovisni o aplikacijama poput Facebooka, Twittera, Instagrama, Foursquarea, Google Plusa i drugih. Pure View 808 morate gledati kao digitalni fotoaparat sa smartphone mogućnostima. Kvalitetno napravljen koji radi fenomenalne fotografije. Mi smo ga poželjeli imati kao second smartphone upravo za fotografije i izvrsnu autonomiju baterije. Ako se odlučite za PureView 808, sljedeći korak vam je jedino DSLR u fotografiji, povratka nema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top