Test Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630 prvi je Windows Phone 8.1 pametni telefon na tržištu. Uz povoljnu cijenu i Nokijinu izradu, vjerujemo da će biti veliki hit na tržištu. Microsoft Mobile, ili Nokia, ili kako god nazovemo diviziju koja radi na Windows Phone telefonima, ima puno posla pred sobom. Windows Phone 8.1 je ozbiljan operativni sustav, i dalje daleko od direktne konkurencije iOS-u i Androidu, no opet, s vrlo kvalitetnim rješenjima. Lumia 630 je pozicionirana u srednju klasu pametnih telefona.

Ima ekran dijagonale 4.5 incha Clear Black IPS tehnologije i FWVGA rezolucije. Hardverski, Lumia 630 nije snažantelefon, Qualcomm Snapdragon 400 s procesorom od 1.2 GHz i 4 jezgre te svega 512 MB RAM memorije. Grafika je pouzdana Adreno 305 GPU.

Kamera nas je pomalo razočarala u terminima opreme, izvrsna je 5 megapixelna s autofokusom no nažalost bez bljeskalice i sposobna snimati samo 720p video.

Također nema niti prednje kamere. Bez obzira na to, Nokia Lumia 630 nam se svidjela, jer upravo radi takvih modela, Nokia prodaje milijune i milijune svojih proizvoda. To su pouzdani i konzervativni modeli, koji su napravljeni da obavljaju svoj posao i da budu jeftini.

Zaključak

S cijenom od 1.500 HRK u Dual SIM varijanti, Nokia je vrlo konkurentna. U tom cjenovnom rangu imate HTC Desire 300 koji nema HD snimanje i ima slabiji procesor kao i lošiji ekran. Također tu je i Samsung Galaxy Ace 3, istološijeg ekrana i hardwarea. Stoga, kada dobro promislite sto uzeti u tom cjenovnom rangu, Nokia Lumia 630 i nije tako los odabir. Dobar ekran, izdržljivo kučište, dobra kamera, dobra baterija, puno toga dobrog, i jako dobar i fluidni operativni sustav Windows Phone 8.1.

Treba vam pametni telefon za 1.500 HRK?

Nokia Lumia 630 nije loš odabir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top