Test Nokia Lumia 800

Nokia i Microsoft, da ste nam to rekli prije 5 godina, rekli bismo da ste ludi. Danas? Nakon nešto vise od godinu dana sto je Olli-Pekka Kallasvuo odstupio s mjesta CEO-a Nokije, i postavljanja Microsoftovog čovjeka na mjesto CEO-a Stephena Elopa pred nama je Nokia Lumia 800, Windows Phone Nokia.

Teoretičari zavjera bi rekli kako je Microsoft kupio Nokiju, no mi ćemo to ostaviti njima, mi smo isprobali i testirali novu Nokiju Lumia 800 koja je došla na Hrvatsko trzaste. Radi se o kvalitetnom i nešto posebnijem Windows Phone smartphoneu koji će odlučiti da li Nokia završava ovu godinu u pozitivnom ili negativnom.

Nažalost Nokia se mora nositi sa još podosta lošim Windows Phone operativnim sustavom koji je u fazi u kojoj je iOS bio 2007. godine a Android 2008. godine.

Da li je Nokia odabrala krivog partnera? Vrijeme će pokazati, Symbian je i dalje tu,a zapravo najviše napada Nokia dobiva od open source zajednice koja se osjeća iznevjerenom jer su očekivali ulaganja u MeeGo (Nokia N9) i Maemo (Nokia N900) operativne sustave.

Nokia Lumia 800 na prvi pogled izgleda kao Nokia N9, i tu zapravo nećete napraviti grešku. Napravljena od polikarbonata, skoro identičnog dizajna ipak se razlikuje, u hardverskim značajkama i naravno operativnom sustavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top