Test Samsung Galaxy Note 3

Samsung je jedan od rijetkih proizvođača koji si može priuštit da proizvodi pametne telefone za svake potrebe, od hibrida fotoaparata Galaxy zoom do izvrsnog pametnog telefona Galaxy S4. Tako je napravio i hibrida, tableta i pametnog telefona, i to 2011. godine.Danas imamo Galaxy Note 3 koji dolazi ne kao nasljednik, već kao pionir u svojoj kategoriji, a nasljednik u svojoj Note obitelji.

Galaxy Note 3 opremljen je izvrsnim Full HD (1,920 x 1,080) Super AMOLED ekranom dijagonale 5.7 incha, procesorom od 4 jezgre, Snapdragon 800 radnog takta 2.3GHz i 3 GB RAM memorije. Operativni sustav je zadnja verzija Android 4.3. Dimenzijama, Galaxy Note 3 ne može biti kompaktan pametni telefon, no on to i ne zeli bit. No materijali izrade su iznimno kvalitetni, unatoč tome sto ovakvi premium pametni telefoni, iz Samsunga i dalje dolaze u plastici a ne aluminiju. S Pen je kategorija za sebe, ili ćete ga zavoljeti ili nećete, nama se u nekoliko situacija pokazao praktičnim. Težina od 168 grama je i vise nego prihvatljiva. Kamera od 13 megapixela je kristalno cista, kao i 1080p HD video koji snima, modeli N9005 dolaze sa 2160p snimanjem. Za pohranu podataka imate na raspolaganju 32 GB ili 64 GB, a ako i to nije dovoljno, microSD memorijski utor je dostupan.

Kada uspoređujemo performanse, Note 3 se nalazi pri samom vrhu današnje ponude pametnih telefona (sa Xperia Z1, LG G2, Z1 Ultra, HTC One..). Povezivost je potpuna, a microUSB omogućava MHL – HDMI te USB on the go.

Zaključak

Samsung Galaxy Note 3 je opet pokazao kako da bude na vrhu u svojoj kategoriji. Note 3 je za one koji zele jedan uređaj, tablet i mobitel, no ne pristaju na kompromise. Note 3 je upravo odgovor na njihova pitanja. Naravno konkurencija je prisutna, no Samsung je u ovoj kategoriji od 2011. godine, i ima iskustva.

Uz to, Note 3 ima impresivnu bateriju, impresivan ekran, izvrstan S-Pen i da ne budemo puni superlativa, vrlo je dobro napravljen. Kao sto vidite relativno kratak zaključak, vrijedi tih novaca i mi ga preporučamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top