Test Samsung Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 Active je jedan od onih smartphonea koji ruši sve predrasude i stvara kompromise. Predrasude prema high end pametnim telefonima koje moramo držati u skupocjenim zaštitnim kučištima da se ne oštete a kompromise zato što nam upravo on omogućava slobodu kretanja i visoke performanse high end pametnog telefona. S IP67 certifikatom, garantira nam 30 minuta ispod vode na dubini od 1 metar. Uz to ima Quad-core 1.9 GHz Krait 300 procesor ,Adreno 320 GPU; Qualcomm Snapdragon 600 chipset i 2GB RAM koje nam garantira izvrstan rad Android 4.2.2 Jelly Bean operativnog sustava.

Za snimanje, imamo zadnju kameru od 8 MP s autofokusom i LED bljeskalicom koja snima 1080p video u 30 slicica u sekundi s autofokusom i stereo zvukom. Prednja kamera je od 2 megapixela i može snimati 1080p video. Tu je i 16 GB interne memorije a ako vam to nije dovoljno, tu je i microSD memorijski utor. Naravno tu je i NFC i sve ostale stvari koje dolaze na Samsung Galaxy S4 modelu, poput Smart screen: Smart stay, Smart pause, Smart scroll opcija. Jedina zamjerka je ekran, umjesto Super AMOLED tehnologije, tu je LCD ekran isto 1080p HD rezolucije. Boje su predivne, no sunce i LCD se ne vole kao sto se vole Super AMOLED i sunce.

Zaključak

Zaključak? Samsung Galaxy S4 Active je direktan konkurent Sony Xperia Z. Korisniku nudi slobodu, čvrstoću i otpornost a time ne gubi na performansama koje bi netko želio s Galaxy S4 obitelji. Osim LCD ekrana, manu mu nismo našli. Stoga, da ne duljimo, preporučamo ga za kupovinu, bez obzira da li planirate roniti s njime ili samo imati vrlo otporan high end smartphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top