Test Samsung Galaxy S4 mini

Otrovi se drže u malim bočicama. Puno puta smo čuli tu izjavu, starija je nego sto je staro tržište pametnih telefona, no opet, može se primijeniti. Posebice kada nam na test stigne umanjena verzija Samsung Galaxy S4, s dodatkom mini. Samsung Galaxy S4 mini je za sve one koji i dalje ne mogu pristati flagship modele velikih ekrana (preko 5 incha) pa tako dolazi s kompromisnim i izvrsnim Super AMOLED ekranom dijagonale 4.2 incha i rezolucije 540 x 960 pixela.

Naravno to je manje u odnosu na velikog brata koji ima 1080p rezoluciju, no veliki brat je zbilja velik, a Galaxy S4 mini je kompaktni dimenzija 124 x 61 x 8.9 mm i težak svega 107 g. Iako je “mali” u sebi skriva dual core 1.7 GHz Krait procesor sa 1.5 GB RAM i Adreno 305 grafikom. Fotografije i video materijale snimate s 8 megapixelnom kamerom koja ima LED bljeskalicu. Sve u svemu niste zakinuti i imate sve sto vam je potrebno, kao i interne 8 GB memorije proširive s microSD memorijskim karticama. Eh da, i ne zaboravimo, Android 4.2.2. Jelly Bean s novim Touch Wiz korisničkim sučeljem. Ono sto nema u odnosu na Galaxy S4 je osim manjeg ekrana, nedostatak i Air View, Air gestures i Multi-view tehnologija, no bez njih smo se lako naviknuli, nije nešto bez čega se ne može.

Zaključak

Samsung Galaxy S4 mini došao je s misijom, misija mu je ponuditi dio Galaxy S4 u manjem formatu, i po nama, misija je uspjela. Posao mu nije lagan, posebice jer se tu nalazi i HTC One mini, umanjena verzija HTC One. Također, nismo prešli preko toga sto nemamo barem 720p ekran, no zapravo se to toliko i ne osjeti u svakodnevnom radu. Ukratko, nama se svidio, i to jako. Kompaktan, kvalitetnog ekrana, brzo radi, ima dobru kameru, to su rijeci kojima bi ukratko nekome opisali Galaxy S4 mini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top