Test Samsung Gear S

Svaki puta nam je čudno što testiramo pametni sat. Sigurno nam to nije bilo u planu kada smo 2008. godine pokrenuli ovaj site. No danas, skoro 7 godina nakon toga, pametni satovi su postali dio naše svakodnevice. Jedan od prvih pametnih satova je Samsung Gear obitelj, te novi Samsung Gear S model. Novi Samsung Gear S donosi mnoge novitete, a jedan od najvažnijih je SIM utor za posebnu SIM karticu kako bi osigurali odvojen rad o pametnog telefona koji mora dolaziti iz Samsung Galaxy obitelji, iako smo uspjeli upariti  Gear S i HTC One M8 o čemu smo posebno pisali.

Samsung Gear S -1

Dizajn Gear S sata će se nekome svidjeti, a nekome će biti odbojan. Nama se svidio, sav taj futuristički dizajn ipak dolazi u skladu s godinama u kojima se nalazimo i futurističkim serijama koje smo pratili na kraju 90-tih godina. Ipak, Gear S se upravo u tome razlikuje od dva glavna konkurenta Moto 360 i LG G Watch R.

Samsung Gear S opremljen je 2 inchnim zakrivljenim i vrlo jasnim Super AMOLED ekranom rezolucije 360 x 480 pixela  te dvojezgrenim 1 GHz procesorom i 512 MB RAM memorijom. Interne memorije ima nešto manje od 4 GB. Sadržava IP67 certifikat, što znači da možete oprati ruke bez uklanjanja Gear S sata. Novi Gear S opremljen je raznim važnim senzorima, od akcelerometra, to žiroskopa i kompasa te senzora rada srca, barometra i UV senzora na svjetlost.  Za povezivanje tu je sve kao i na pametnom telefonu, WiFi, Bluetooth i 3G ako ubacite posebnu SIM karticu.

Samsung Gear S - 2

Autonomija je glavni problem ovog sata. Uz maksimalno korištenje Samsung Gear S sata, nažalost nismo mogli dočekati kraj dana. Posebice ako smo ga koristili za izvrsne hands free razgovore i pri tome se osjećali kao James Bond. 🙂 Prednost je što dolazi s malim dockingom koji u sebi ima 350 mAh bateriju, pa može poslužiti kao punjač u slučaju nužde.

Video test:

ZAKLJUČAK

Samsung Gear S nam je ostavio gorak okus na kraju  testa. Iako smo potpuno zavoljeli činjenicu da pametni satovi postoje na tržištu, tako smo se vrlo brzo upoznali s njihovim glavnim problemom, a to je autonomija. Uz svu elektroniku za koju moramo brinuti da je punimo, tu je još i sat. Tada nam sve te funkcionalnosti nisu toliko važne i simpatične. S druge strane, kao poslovni sat, može biti dobro rješenje, no za one koji smatraju muški sat kao komad dobrog nakita, onda sigurno neće posegnuti za takvim rješenjem, jer sat je ipak sat.

Cijena također nije popularna, u dućanima i preko 2.500 HRK s PDV-om nije naravno najskuplja u kategoriji satova, no je skupa za sveukupni dojam.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top