Test Sony SmartWatch 2

Kada smo 2008. godine pokrenuli portal, nismo imali u planu da ćemo osim smartphonea početi testirati i satove. No tržište pametnih telefona nam je pokazalo drugačije, tako nam je na test došao prvo Sony Ericsson Live koji je zapravo bio početak SmartWatch ere u Sonyu. Sada nam je na test došao novi Sony SmartWatch 2, na domaćem tržištu, direktan konkurent Galaxy Gearu.

Novi SmartWatch 2 dolazi kao nasljednik SmartWatcha koji je došao na tržište prošle godine. SmartWatch 2 izgledom prati linije nove Xperia obitelji, tako da izgleda kao umanjena verzija Sony Xperia Z/Z1. Jedina tipka za paljenje i gašenje uređaja se smjestila sa strane, s druge strane je lijepo zamaskiran microUSB utor. Prednjom stranom dominira ekran dijagonale 1.6 incha, a na home ekranu su iste komande kao i na Android OS-u. Rezolucija je 220 x 176 pixela. Zanimljivo je da i sat ima IP57 certifikat kao i Z obitelj, stoga nema straha od pranja ruku sa satom.

Korisničko sučelje prati Android operativni sustav, no nije Android OS. Za uparivanje je dovoljan bilo koji Android 4.0 smartphone, a potrebno je sa Google Play skinuti Sony Smart Connect aplikaciju. Trenutno ima preko 300 aplikacija za Sony SmartWatch.

Zaključak

Za cijenu od 1.000 HRK, može se reci da je Sony SmartWatch 2 nešto skuplji sat, ako ga uspoređujemo sa satovima. U usporedbi sa Samsung Galaxy Gear, jeftiniji je za skoro 1.500 HRK. Obzirom na najavu Google Glasses, zapitali smo se kakva je budućnost satova općenito a ne samo pametnih satova, no dok čekamo Glasses, Sony SmartWatch 2 je zanimljiva igračka za sve gadgetomane. Ono sto dalje frustrira, je još jedan uređaj za punjenje, i stalna povezanost sa smartphoneom putem bluetootha, sto dodatno troši bateriju. Sony SmartWatch 2 nam se sviđa, i za cijenu koju placate, ako ništa drugo, dobivate orginalan sat s puno mogućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top