Test Sony Xperia Z1 Compact

Mini varijante postaju jako popularne, od Galaxy S4 mini do HTC One mini, tako nam dolazi i Xperia Z1 Compact (namjerno drugačije nazvan). Z1 Compact za razliku od mini varijanti koje dolaze “osiromašene” hardverom, zapravo dolazi snažan i spreman za tržišne izazove. Sony Xperia Z1 Compact dolazi s ekranom dijagonale 4.3 incha (720p rezolucije) i Triluminos tehnologijom te X-Reality engineom, sto znaci da je prikaz ekrana iznimno dobar, jasne linije i kontrasti su ono cime se ovaj smartphone može pohvaliti.

Srce Xperije Z1 Compact kuca na 2.26 GHz a radi se o kvalitetnom Krait 400 procesoru s 4 jezgre i Adreno 330 grafikom te Snapdragon 800 chipsetom. Memorije je i vise nego dovoljno, 16 GB interne i 2 GB RAM memorije. Kamera je vrlo kvalitetna, 20.7 megapixela s autofokusom i Exmor RS senzorom te sposobna snimati 1080p video na 30 sličica u sekundi s autofokusom i stereo snimanjem.

Ono sto Xperia Z1 Compact izdvaja od konkurencije je IP58 certifikat – otporan na vodu i prašinu. Operativni sustav je zadnja verzija Androida 4.3

Materijali izrade su izvrsni, aluminijski okvir, staklo sprijeda, tvrda plastika kao poklopac baterije. Svi konektori imaju zaštitne poklopce, stoga nema “ružnih” utora.

Zaključak

Sony Xperia Z1 Compact nije prvi compact/mini top modela proizvođača, naravno da postoje Galaxy S4 mini i HTC One mini, no ipak mini dolazi s puno kompromisa, većinom to znaci manje od top modela. Sony je sa Xperijom Z1 Compact pokazao da može ponuditi top model u manjem obliku. Time se pokazao kao dobar konkurent cak i u segmentu iPhonea 5S jer dimenzijama ulazi u tu kategoriju a prema performansama, nudi sve. Po cijeni od nekih 3.800 HRK, Xperia Z1 Compact postaje vrlo privlačan smartphone. Ima sve, uz to ide pod vodu, pitamo se da li nam treba nešto vise? Ako se pitate, definitivno ga preporučamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top