U Hrvatskoj predstavljen novi LG G3

LG Hrvatska danas je predstavio Hrvatskom trzistu novi LG G3. „U skladu s konceptom Simple is the New Smart, LG G3 i LG G Pad 7.0 rezultat su istraživanja potrošača temeljenog na LG-evoj filozofiji razvoja proizvoda Učimo od vas. Tako ovi uređaji nude najbolje od onog što tehnologija trenutno može ponuditi u kombinaciji s pojednostavljenim korisničkim iskustvom. Ovo potvrđuje i činjenica da je naša perjanica G3 oduševila rane recenzente diljem svijeta te ostvarila iznimne prodajne rezultate u Južnoj Koreji. U svakom slučaju, čast mi je što imamo priliku najnovije predstavnike serije uređaja G ovako brzo nakon svjetske premijere predstaviti i u Hrvatskoj“, rekao je s Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.
Među brojnim inovacijama predstavljenima na supertelefonu LG G3 ističe se Quad HD zaslon gustoće 538 ppi s razlučivošću od 2.560 x 1.440, četiri puta većom od HD-a i gotovo dvostruko većom od one Full HD-a. Kako ovaj zaslon zauzima čak 76,4 posto prednje površine, LG G3 je usprkos dijagonali zaslona od 5,5 inča jednostavno držati u jednoj ruci, kao da je riječ o nekom manjem pametnom telefonu.

Udobnost korištenja dodatno naglašavaju i sam oblik uređaja nazvan Floating Arc te tanki okviri. Tu su i lagano, elegantno metalik kućište s mat završnom obradom na kojem ne ostaju otisci prstiju te redizajnirana inovativna stražnja tipka Rear Key. Atraktivan dizajn uređaja prati minimalističko grafičko korisničko sučelje (GUI) s plošnom grafikom, kreirano u skladu s konceptom Simple is the New Smart. Broj predinstaliranih aplikacija je smanjen objedinjavanjem sličnih, a moguće ih je i ukloniti.

Tu je i kamera od 13 MP koja, uz lasersko automatsko izoštravanje i naprednu tehnologiju OIS+, čak i u lošim svjetlosnim uvjetima snima nevjerojatno oštre fotografije u tek djeliću vremena potrebnog uobičajenim kamerama na telefonima, a fotografiranje će aktivirati i tapkanje zaslona. Prednja kamera razlučivosti 2.1 MP ima veći senzor slike i veći otvor blende za veću propusnost svjetlosti te time i bolje selfije. Snimanje selfija olakšava upravljanje gestama – korisnik jednostavno treba stisnuti šaku, G3 će prepoznati gestu i automatski započeti odbrojavanje u trajanju od 3 sekunde.

Ugrađeni zvučnici od 1 W uz Boost AMP osiguravaju uživanje u videozapisima i glazbi s bogatijim zvukom te jasnijim tonovima. Baterija uređaja G3 je odvojiva, kapaciteta 3.000 mAh s naprednom optimizacijom kako bi se dodatno maksimizirala njena učinkovitost. Također, zamjenom metala u katodi baterije grafitom, LG-evi inženjeri uspjeli su povećati životni vijek baterije.

Među jedinstvenim značajkama korisničkog sučelja su Smart Keyboard koji smanjuje pogreške pri tipkanju za do 75 posto praćenjem i analiziranjem navika te omogućava prilagodbu položaja tipkovnice, Smart Notice koji daje razne prijedloge i preporuke na temelju ponašanja korisnika, načina korištenja telefona i lokacije te skup značajki Smart Security među kojima je i hvaljeni Knock CodeTM za otključavanje i zaključavanje telefona osobnim uzorkom, odnosno tapkanjem po bilo kojem dijelu zaslona od 2 do 8 puta.

LG G3 će na našem tržištu biti dostupan početkom srpnja u tri atraktivne boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top