U Zagrebu predstavljen Huawei P8

Huawei Device je u Zagrebu predstavio Huawei P8 pametni telefon. Umjetnost izrade koja pomiče granice mogućnosti, kao i revolucionarna “light painting” funkcija Huawei P8 pametnog telefona potiču kreativnost korisnika te zato opravdano nosi epitet najboljeg uređaja P serije. “Prilikom osmišljavanja, cilj nam je bio da Huawei P8 pametni telefon ispunjava želje i najzahtjevnijih korisnika, a istovremeno bude jednostavan za korištenje” istaknuo je na predstavljanju gospodin Zhao Zhengwen, regionalni direktor Huawei Device. “Detaljnim istraživanjem, otkrili smo koje su to nezadovoljene potrebe korisnika premium pametnih telefona. Na osnovu dobivenih rezultata, Huawei je objedinio najbolja dizajnerska i tehnološka rješenja u jednom uređaju, pružajući revolucionarno korisničko iskustvo – osobito kad je riječ o kameri i povezivanju na mrežu. Oslanjajući se na izvanredan tržišni uspjeh ostalih uređaja Huawei P serije, uvereni smo kako će P8 postati jedan od najpopularnijih pametnih telefona među potrošačima u 2015. godini”

Aluminijsko kućište iz jednog dijela i precizna izrada naglašavaju teksturu metala, a telefon je dostupan u dvije boje: srebrnoj-zlatnoj i titanium sivoj. Poštujući minimalistički dizajn prethodnih generacija P serije, Huawei P8 vrhunac je elegancije, besprijekorne izrade i dugotrajnosti.

Karakteristike:

• Jedan od najvećih ekrana u industriji kad je riječ o omjeru ekrana i kućišta (5,2”)
• Telefon je tanak svega 6,4mm i podržava 4G mrežu
• Baterija od 2600mAh i novi Kirin 930 64-bitni procesor s osam jezgri donosi 20% bolje performanse od uređaja slične baterije
• Elegantan zadnji poklopac izrađen od aluminij jamči čvrstinu uređaja
• 3 godišnje jamstvo

Novi P8 telefon ima revolucionarni ekran osjetljiv na dodir. Dupli dodir ekrana omogućava snimanje fotografija širokog kadra, a ukoliko nacrtate krug na ekranu brzo možete fotografirati sadržaj koji se nalazi u njemu. Dodatna funkcija “search phone by voice” omogućava korisnicima “pozivanje” svog pametnog telefona, koji će im se “javiti” putem zvučnika.

U izrazito bučnom okruženju, korisnici mogu pojačati jačinu tona do 58% iznad uobičajenog nivoa. U vjetrovitom okruženju, telefon može zatomiti do 90% zvuka vjetra pri korištenju slušalice ili slušalice s jednim mikrofonom.

Uz to, super hands-free funkcija podržava visokokvalitetne hands-free pozive na udaljenosti od 2 metra, dok ugrađeni neovisni audio dekoder chipset omogućava udvostručenje jačine zvuka iste kvalitete. S obzirom na navike korisnika, kao i nadolazeće trendove, Huawei P8 pruža sveobuhvatna rješenja:

• Jednom kad telefon identificira i poveže se s Bluetooth uređajem, kao što je Huawei TalkBand B2, telefon je moguće automatski otključati bez unošenja lozinke
• Roaming performanse optimizirane za 4G mrežu omogućuju 3 puta brže povezivanje P8 uređaja u roamingu od prosječnog telefona Light Painting kamera Huawei P8 uveo je novu filozofiju dizajna kamere koja predstavlja kombinaciju hardvera, softvera i vlastitih algoritama koji pomažu korisnicima pri snimanju fotografija, čak i u najlošijim uvjetima osvjetljenja.
• Vodeća tehnologija optičke stabilizacije slike u industriji do 1.2°, omogućava snimanje fotografija i video snimaka visoke kvalitete i kontrolu podrhtavanja kamere kako bi fotografije zadržale oštrinu
• RGBW senzor povećava osvijetljenost za 32 % pri visokom kontrastu i smanjuje za 78 % u uvjetima slabog svjetla.

DSLR procesor za obradu fotografija omogućava smanjenje buke iz okruženja prilikom snimanja I snimanje fotografija u uvjetima visokog kontrasta Tako Light Painting Mode, jedan od četiri režima snimanja fotografija profesionalne kvalitete u uvjetima slabog osvjetljenja, usklađuje upotrebu otvora kamere telefona i koristi je za snimanje širokog spektra svjetlosti. Huawei P8 omogućava korisnicima da vide kako će fotografija izgledati u konačnici te time pruža mogućnost kreativnog eksperimentiranja s izvorima svjetlosti u mraku.

Huawei P8 Director Mode, je prvi profesionalni režim za snimanje video zapisa na pametnom telefonu. Omogućava korisnicima pametnih telefona da usmjere i kontroliraju do tri ostala Android telefona prilikom snimanja video zapisa, iz četiri ugla, simultano i uz mogućnost sinhroniziranog montiranja videa. Huawei je predstavio i moćan novi Selfie režim koji omogućava personalizirano podešavanje omogućavajući zabavu za veći broj ljudi. Postavljanje novih standarda za mobilnu povezanost Istraživanjem tržišta i osluškivanjem potreba korisnika pametnih telefona, Huawei se usredotočio na rješavanje problema prekinutih poziva i slabog signala. Signal+ tehnologija kompanije Huawei omogućava telefonima da izvanrednom brzinom prebace signal s jednog na drugi kraj antene osiguravajući održavanje jakog signala. Osim toga, Signal+ poboljšava brzinu uspostavljanja veze čak i kad se korisnici nalaze u prijevoznom sredstvu koje vozi brzinom od 300km/h.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top