YotaPhone 2 pametni telefon sa LCD i E-ink zaslonom

Jedan od glavnih problema modernih pametnih telefona je autonomija. Ekrani su sve veći, baterije pokušavaju pratiti ovaj trend no ne baš uspješno. Odgovor stiže iz tvrtke Yota Devices, u kojoj rade veterani mobilne industrije poput ekipe iz tvrtki poput Nokije, Microsofta, HP-a i BlackBerrya.

YotaPhone 2

Pola pametni telefon, pola e-čitač, tako je najlakše opisati novi YotaPhone 2, radi se o spoju Android 4.4. KitKat pametnog telefona s jedne strane, i E-ink zaslona s druge strane. Procesor je provjereni  Qualcomm 2.2 GHz quad-core sa 2 GB RAM memorije. Prednji ekran je dijagonale 5 incha AMOLED tehnologije i rezolucije Full HD 1920×1080 pixela a zadnji ekran je dijagonale 4.7 incha Electronic Paper Display tehnologije i rezolucije 960×540 pixela. Prednost EPD ekrana je što može prikazivati informacije i trošiti vrlo malo energije, poput Amazon Kindle. Novi YotaPhone 2 podržava bežično punjenje i ima kameru od 8 megapixela sposobnu snimati 1080p HD video.

Prikaz funkcionalnosti možete vidjeti u ovom videu:

YotaPhone 2 je stigao na tržište, može se nabaviti u zemljama poput Engleske s cijenom od 700 EUR. Dolazi sa 12 mjeseci jamstva i u garantnom roku ukoliko imate problema, dobivate zamjenski pametni telefon.

Dodatne informacije još nemamo. No radi se o zanimljivom spoju tehnologija koje bi ozbiljno mogle ugroziti Amazon Kindle, zamislite samo 10 inchni ovakav uređaj poput tableta s jedne strane i E-Book čitača s druge strane.

Kako vam se čini ovaj spoj? Da li bi kupili YotaPhone 2 kada bi došao na naše tržište? 

Slušamo vaše komentare na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top