Zbogom Motorola, hvala ti na svemu!

Hello Moto, Bye Moto. Tako je najbolje započeti ovaj članak, članak o gigantu koji je u početku 2016. godine nestao s tržišta, naravno, radi se o Motoroli. Motorola je dio stare garde giganta (poput Nokije) koji su izumili mobitel, pa čak kasnije, izumili i pametni telefon. Mlađe generacije će se teško prisjetiti nekih modela, no Motorola je bila poznata po nekim svojim modelima, stoga prisjetimo se 1997. godine, kada je Motorola tržištu predstavila model StarTAC 75:

Davne 2002. godine, Motorola je predstavila Accompli 388, jedan od prvih pametnih telefona, Motorola Accompli 388 je imala 8 MB RAM memorije i ekran rezolucije 320 x 240 pixela.

Jedan od prvih pravih pametnih telefona zasigurno je bila legendarna Motorola MPx200 predstavljena 2003. godine. MPx200 je bila opremljena ekranom u boji 2.2 incha dijagonale i 176 x 220 pixela rezolucije. Operativni sustav je bio Windows Mobile, što se tiče hardwarea, bila je opremljena procesorom radnog takta 133 MHz ARM925. 

WIN_MOTOROLA

Nakon tih davnih legendardnih vremena, Motorola je završila u rukama Googlea, a ubrzo nakon toga u rukama Lenova. Nažalost Motorola nije uspjela držati korak s konkurencijom te je ostvarivala gubitke za gubicima.  Tako je nedavno Lenovo odlučio ugasiti brand Motorola, te ostaviti naziv Moto. Time Motorola kao takva više nije među nama.

Za kraj, poznati ringtone:

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top