mobile-place.info

PoĆØetna arrow Vijesti
Vijesti
Samsung u Zagrebu predstavio novu generaciju pametnih telefona | Ispis |  E-mail
galaxy_s4_pressicaSamsung je danas u svom uredu u Zagrebu predstavio novitete na Hrvatskom trzistu, odnosno predstavio cijelu Galaxy obitelj, tako smo imali prilike vidjeti vec prisutan Samsung Galaxy S4, novi Galaxy S4 mini, Galaxy zoom, Galaxy Active, Galaxy Note 3 te vruci gadget iz Samsunga, Galaxy Gear.

"Nova generacija ureĆ°aja, koju predvode GALAXY Note 3 i GALAXY Gear, korisnicima omoguƦavaju da žive u trenutku i budu povezani s partnerima, prijateljima i obitelji. Vjerujemo kako Ʀe pomoƦi korisnicima da pretvore svoje dnevne zadatke u užitak, a inovativnim obilježjima pomažu da ispriĆØaju priĆØu svog života. Vidjet Ʀete kako smo veliku pozornost posvetili dizajnu, koji je dodatno poboljšan u odnosu na prethodne generacije ureĆ°aja, a unaprijeĆ°ene znaĆØajke i poboljšane performanse omoguƦavaju novu razinu produktivnosti" – naglasio je Belizar ZeĆØiƦ, voditelj odjela telekomunikacija zagrebaĆØke podružnice tvrtke Samsung.

Najnoviji ĆØlan obitelji GALAXY pametnih telefona nosi oznaku GALAXY Note 3. Opremljen širim zaslonom sa Super AMOLED tehnologijom, tanjim i lakšim kuƦištem te dugotrajnijom baterijom, nudi još i kameru razluĆØivosti 13 megapiksela sa znaĆØajkom Smart Stabilization i CRI LED bljeskalicom.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
U Zagrebu predstavljeni HTC One mini, HTC Desire 500, 601 i 300 | Ispis |  E-mail

htc_pressicaHTC je u srijedu u Zagrebu predstavio nove modele za Hrvatsko trziste. Svima zanimljiv HTC One mini, napokon dolazi u Hrvatsku, kao i cijela nova serija HTC Desire modela. HTC Desire 501, 600 i 300. 

Pametni telefon HTC One dostupan je u 181 zemlji te u više od 583 mreže diljem svijeta. Time je HTC One još jednom dokazao svoj fantastiĆØan uspjeh u svijetu.

HTC One mini odgovor je na zahtjeve potrošaĆØa koji žele samo najbolje od mobilne tehnologije, i to u kuƦištu koje je lako pospremiti u džep. Osim toga, taj ureĆ°aj najavljuje dolazak iznimno uzbudljivog razdoblja za samu kompaniju koja trenutno nadograĆ°uje svoju platformu predvodnika u inovacijama. Novi dodatak obitelji pametnih telefona može se pohvaliti unaprijeĆ°enim dizajnom ureĆ°aja HTC One.

Opremljen je zaslonom od 4,3 inĆØa i snažnim dvojezgrenim procesorom od 1.4 GHz. PokreƦe ga najnovija verzija operativnog sustava Android s grafiĆØkim korisniĆØkim suĆØeljem HTC Sense®, pa je tako HTC-ov najnoviji ureĆ°aj bliži korisnicima koji paze na eleganciju i stil te od telefona zahtijevaju vrhunski izgled i performanse.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Apple Event: iPhone 5S i iPhone 5C | Ispis |  E-mail

apple_eventCekali smo, cekali i na kraju docekali. Apple je napokon predstavio novi iPhone 5S i iPhone 5C. Namjerno smo ignorirali razne glasine i cekali pravu stvar. Kad je u pitanju Apple, glasine su uvijek snazne, i vrlo cesto netocne. Stoga, danas je Apple predstavio dva glavna noviteta iPhone 5S i iPhone 5C, ujedno je najavio dolazak novog iOS 7 na ostale Apple proizvode, te pricao malo o statistici.

Stoga prvo malo brojki, Apple CEO Tim Cook rekao je kako ocekuje do kraja sljedeceg mjeseca dostici 700 milijuna prodanih iOS uredjaja. U usporedbi sa Googleom, to je i dalje mala brojka (1 milijarda aktiviranih Android uredjaja), no morate uzeti u obzir da Apple sam proizvodi svoje iOS uredjaje. Sljedeca vruca tema prije nego sto predjemo na same nove modele iPhonea, je novi iOS 7.

Sluzbeno, iOS 7 dolazi 18.09.2013. na iPhone 5 i iPhone 4S uredjaje. Novo je sto je iOS 7 64-bitan, stoga sve aplikacije s kojima dolaze rade na 64 bita. Jos jedna vazna vijest, Apple odustaje od daljnje proizvodnje iPhone 5 modela, te nastavlja sa iPhone 4S te novim iPhone 5S i iPhone 5C. Izgleda da se dogodilo ono sto smo predvidjeli, iPhone 5 je bio podosta skup i nije ostvario onaj prihod koji je trebao, te je zapravio bio platforma za testiranje trzista.


Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Predstavljen Samsung Galaxy Note 3 | Ispis |  E-mail

samsung_galaxy_note_3Samsung je na berlinskom IFA sajmu predstavio nekoliko noviteta nama posebno zanimljivje novi Samsung Galaxy Note 3, hibrid tableta i pametnog telefona.Samsung Galaxy Note 3 donosi ekran dijagonale 5.7 incha sa 3 GB RAM memorije i cetverojezgrenim 2.3 GHz procesorom. Kamera je 13 megapixelna sposobna snimati Full HD 1080p video.


Poboljsanje dolazi i sa novim stylusom S Pen koji dodaje mnoge novitete samom Galaxy Note 3.

Mnogima ce se svidjeti i dizajn Galaxy Note 3, iako je dimenzijama velik, posebice zbog ekrana, Galaxy Note 3 je vrlo tanak, svega 8.3 mm, i lagan, tezine 168 g

Air Command je novitet, jer omogucava otvaranje menija onog trenutka kada izvadite S Pen iz lezista. Action Memos omogucava vam da zabiljezite sve vase misli i to rukopisom.

Sve u svemu Galaxy Note stvara novu smartphone kategoriju, i to vrlo uspjesno. U nastavku pogledajte prezentacijski video Galaxy Note 3.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Trojanski konj je uspio - Nokia vise ne proizvodi pametne telefone zahvaljujuci Microsoftu | Ispis |  E-mail
stephen_elop_and_steve_ballmer_-_copy

Trojanski konj je uspio. Ne tako davne 2010. godine posumnjali smo na ovakav razvoj situacije i odnosa Nokije i Microsofta i to se danas potvrdilo.

Da vas podsjetimo na Nokia World eventu u Londonu 2010. godine medju ostalim najavama glavna je bila kako dugogodisnji CEO Nokije Olli-Pekka Kallasvuo odstupa s te pozicije a na mjesto CEO-a Nokije dolazi mladi i sposobni Stephen Elop koji je do tada bio vrlo blizak suradnik Stevea Ballmera, sada vec bivseg CEO-a Microsofta i voditelj Business divizije Microsofta.

Microsoft je vec tada okrenuo ledja nekim od svojih strateskih partnera, a tu je najvise izgubio (ili mozda dobio?!) HTC, odnosno Qtek koji je do tada radio Windows Mobile pametne telefone prema specifikacijama iz Microsofta.

Ukratko, vec tada smo govorili da se Nokia “prodala” Microsoftu. Danas znamo i iznos za koji se prodala, a to je 7.2 milijarde USD, to je iznos koji je Microsoft platio za linije Asha i Lumia.


Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Predstavljen LG G2 | Ispis |  E-mail
lgg2

Gotovo 700 uzvanika iz više od 30 zemalja okupilo se na globalnom predstavljanju ureĆ°aja u Frederick P. Rose Hall, Home of Jazz u Lincoln Centru u New Yorku. LG G2 utjelovljuje LG-ev cilj uvoĆ°enja inovacija usmjerenih na potrebe potrošaĆØa. Stvoren na temelju LG-evog istraživanja životnog stila i ponašanja potrošaĆØa, ovaj pametni telefon pruža brojne prednosti kao što su ergonomski dizajn, praktiĆØne funkcije i intuitivno korisniĆØko iskustvo.

Danas inovaciju definiramo kao tehnologiju koja je uistinu prilagoĆ°ena potrošaĆØima“, rekao je dr. Jong-seok Park, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications, koji je gostima izrazio dobrodošlicu. „Uvijek smo u potrazi za inovacijama slušali potrošaĆØe i uĆØili od njih. To smo istraživanje podigli na novu razinu pri razvoju ureĆ°aja LG G2, najuzbudljivijeg i najambicioznijeg telefona u povijesti naše tvrtke.

Nova perspektiva u dizajnu pametnih telefona

LG G2 karakterizira udoban, funkcionalan, praktiĆØan i lijep dizajn. Ovaj ureĆ°aj ujedno predstavlja promjenu paradigme u dizajnu pametnih telefona – sve tipke su smještene na njegovu pozadinu, što ga ĆØini prvim pametnim telefonom bez tipki na boĆØnim stranama kuƦišta. Koncept tipki na stražnjoj strani nastao je na temelju procjene korisnika prema kojoj postaje sve teže pristupiti boĆØnim tipkama kako ureĆ°aji postaju veƦi. Premještanje glavnih tipki na pozadinu ureĆ°aja, odnosno na mjesto gdje se pri držanju mobitela u ruci prirodno nalazi kažiprst, daje korisnicima veƦu kontrolu. IstraživaĆØi su ujedno otkrili da je premještanje tipki rezultiralo i manjim brojem padova telefona pri prilagodbi glasnoƦe tijekom razgovora.

Dugi pritisak na tipke za glasnoƦu na pozadini ureĆ°aja korisnicima omoguƦava pokretanje funkcije QuickMemoTM i kamere pa pisanje bilješki i fotografiranje postaju jednostavniji nego ikad prije. Ako LG G2 stoji na površini zaslonom prema gore, ne treba ga podizati da bi se pritisnula tipka za ukljuĆØivanje. Uz KnockON, LG G2 može se ukljuĆØiti dvostrukim tapkanjem po zaslonu.


Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Samsung predstavio Exynos 5 Octa | Ispis |  E-mail

samsung_exynos_5_octa Samsung je predstavio novi Exynos koju odlikuju vrhunske grafiĆØke performanse, a pokreƦe ga šest jezgreni procesor ARM® Mali™-T628 GPU što predstavlja novost u industriji. Kako upotreba mobilnih ureĆ°aja postaje sve kompleksnija, najnoviji Samsungov osam jezgreni aplikacijski procesor ARM Cortex™ pruža dizajnerima snažan i energetski uĆØinkovit alat za izradu višenamjenskih korisniĆØkih suĆØelja izravno u arhitekturu sustava. Samsung Ʀe predstaviti nove procesore Exynos 5 na dogaĆ°anju SIGGRAPH 2013. 

Samsungov novi procesor Exynos 5 Octa (šifra proizvoda: Exynos 5420), temelji se na ARM Mali™-T628 MP6 jezgri, poboljšava 3D grafiĆØke moguƦnosti obrade koje su dva puta brže od prethodnika procesora Exynos 5 Octa. Najnoviji ĆØlan linije proizvoda Exynos u stanju je provesti opƦenite raĆØunalne operacije na grafiĆØkim procesorima (GPGPU) ubrzavajuƦi obradu zahtjevnih i kompjuterski intenzivnih algoritama ili operacija, koje tradicionalno obraĆ°uje procesor (CPU). TakoĆ°er, ovaj proizvod podržava OpenGL® ES 3.0 i Full Profile Open CL 1.1, osiguravajuƦi potrebnu snagu za višeslojno renderiranje zahtjevnih video scenarija u igricama, obradu i razmjenu fotografija i video sadržaja, kao i opƦenitih višestrukih zahtjevnih operacija. 


ARM pozdravlja najnoviji dodatak uspješnoj liniji proizvoda Exynos Octa 5, koji koristi rješenje ARM Mali GPU kako bi dramatiĆØno popravio grafiĆØke performanse. ARM big.LITTLE™ i ARM Artisan® Physical IP tehnologije nastavljaju biti u središtu Octa serija te sada upotpunjuju nove funkcionalnosti koje je omoguƦio ARM GPU Compute. Ova kombinacija osigurava neviĆ°ene moguƦnosti u podruĆØjima poput prepoznavanja lica i kontrole pokreta te podiže razinu kvalitete obrade slike na stolnim raĆØunalima kao i video sadržaja na mobilnim ureĆ°ajima – izjavio je Pete Hutton, izvršni potpredsjednik i glavni direktor odjela obrade medija, ARM. – Potražnja za bogatijim grafiĆØkim iskustvom raste ubrzano u današnje vrijeme. Kako bi ispunili ta oĆØekivanja proizvoĆ°aĆØa originalnih dijelova kao i krajnjih korisnika, razvili smo ovaj procesor koji omoguƦava vrhunske grafiĆØke performanse ne kompromitirajuƦi potrošnju energije – Taehoon Kim, potpredsjednik marketinga System LSI, Samsung Electronics.
 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
HTC predstavio Desire 200 | Ispis |  E-mail

desire_200_black_3v HTC je danas predstavio novog clana Desire obitelji, Desire 200, priopcenje donosimo u cijelosti:

RijeĆØ je o jednostavnom i cjenovno povoljnom ureĆ°aju (entry-level), osmišljenom za one koji žele superiorno mobilno iskustvo po dostupnoj cijeni. Osim toga, Desire 200 je opremljen s rješenjem Beats Audio™ za izvanredan zvuk, kamerom od pet megapiksela te moguƦnošĆ¦u brzog pretraživanja interneta, a krasi ga kompaktan dizajn.

KorisniĆØki izbor je najvažniji za razvoj industrije. Stoga nastavljamo pružati rješenja koja zadovoljavaju razliĆØite potrebe naših korisnika. HTC Desire 200 je entry-level model koji ne pristaje na kompromise kada je rijeĆØ o iskustvu,“ istaknuo je Peter Chou, glavni izvršni direktor korporacije HTC. „Kombiniranjem sjajne kamere, nevjerojatno kvalitetnog zvuka i brzog te intuitivnog pretraživanja zajedno s našim prepoznatljivim dizajnom i kvalitetom izrade, HTC je podigao ljestvicu za sve mobilne telefone iz kategorije entry-level.

Osjetite glazbu onako kako je to umjetnik i zamislio

ZahvaljujuƦi spoju rješenja Beats Audio s HTC-ovim vrhunskim naglavnim slušalicama, HTC Desire 200 je postavio nove standarde za mobilna audio rješenja. Uz dublje basove i jasnije vokale, glazba, igrice i video uradci oživljuju pa vam se ĆØini da ste ili u glazbenom studiju ili u središtu dogaĆ°anja, bez obzira na to sjedite li u vlaku ili ste u buĆØnom kafiƦu.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Prvi hrvatski smartphone? | Ispis |  E-mail

hrvatski_smartphone Medijima je odjeknula vijest kako je HG Spot pustio na hrvatsko trziste "prvi hrvatski smartphone". 

Pod nazivom Forcebook Ultraphone 400, tvrtka HG Spot Informatika krenula je u prodaju ovog smartphonea sa etiketom: "produkt hrvatskih umova". 

Naime moci cete ga kupiti po cijeni od 500 kn.

Direktor i vlasnik HG Spot informatike za Poslovni dnevnik je izjavio: "Zato cijena Forcebook smartphonea i je atraktivna, svega 499 kuna, da je tržište zainteresirano pokazuje da smo veƦ prodali prve primjerke".

Novi Forcebook Ultraphone 400 ima procesor Spreadtrum 6820 radnog takta 1 GHz i Android 4.0 operativni sustav te ekran dijagonale 320 x 480 pixela i dual SIM utor.

Sada se sigurno pitate zasto smo stavili pod navodne znakove "prvi hrvatski smartphone"?

Ili nam HG Spot informatika nije potpunu istinu rekla, ili se radi o jos boljem poslu izmedju Hrvatske i SAD-a. Naime Forcebook Ultraphone 400 mogu kupiti i gradjani SAD-a u AT&T opciji (fotografija u clanku) a mozete ga i vi kupiti po cijeni od 62 USD na eBayu sa besplatnom dostavom:

3.5"Android 4.0.3 Spreadtrum6820 1GHz Unlocked Sim&MicroSim AT&T Smartphone

Cestitke "hrvatskim umovima" na ovakvom izvozu! 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
EU: Od danas nize cijene roaminga | Ispis |  E-mail

eu Dobro dosli u Europsku Uniju.Kako smo sada usli u uniju drugih zemalja, pocela je primjena novih cijena i uvjeta koristenja mobilnih komunikacija u roamingu a one su u primjeni i u drugim clanicama EU.

Tako ce svi moci razgovarati po istim cijenama na teritoriju EU a to se odnosi na razgovore, SMS poruke i prijenos podataka. 

Postoje dvije faze snizavanja cijena, prva ide od 01.srpnja ove godine a druga faza ide od 01. srpnja 2014. godine.

Prema novim izracunom koji nam je dalo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Hrvatska agencija za postu i elektronicke komunikacije (HAKOM), cijene mobilnih odlaznih poziva smanjuju se sa 11 kn na 1.82 kn a cijene dolaznih poziva sa 2 do 6 kn na 0.53 kn (cijene u roamingu).

SMS poruke takodjer postaju jeftinije, pa su nove SMS poruke u roamingu EU-a oko 0.67 kn a prijenos podataka vise nije oko 50 kn za 1 MB vec svega 3.4 kn za 1 MB. 

Cijene su izrazene bez PDV-a, s PDV-om, pozivi su oko 2.27 kn za odlazni i 0.66 kn za dolazni, 0.75 kn je SMS i 4.26 kn je 1 MB.

Sva tri operatera vec su krenuli sa novim cijenicima, a ukoliko imate pitanja, obratite se svojim telekomima.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 21 - 30 od 507