mobile-place.info

PoĆØetna arrow Vijesti
Vijesti
Prodano 10 milijuna Samsunga Galaxy S4 | Ispis |  E-mail

samsung_galaxy_s4Dobri rezultati za Samsung.Nije proslo niti 2 mjeseca od predstavljanja i sluzbenog pocetka prodaje novog Samsung Galaxy S4, a Samsung vec ima izvrsne rezultate. Prema podacima iz Samsunga, trenutno na trzistu ima preko 10 milijuna Galaxy S4 modela.

U usporedbi sa prodajom Galaxy S3, novi Galaxy S4 je prodan cak dva puta brze. Upravo ce Galaxy S4 biti zasluzan za ukupno povecanje trzista pametnih telefona, a prema nekim analiticarima, Galaxyu S4 je trebalo 27 dana da dostigne prodaju Galaxy S3 kojem je trebalo 50 dana za isti broj od 10 milijuna primjeraka.

Trziste pametnih telefona tesko je 294 milijarde dolara, a IDC nam govori kako Samsung drzi 31.7% tog trzisnog kolaca. 

U tome ide u prilog nedavni podaci IDC-a koji govore o velikom porastu Androida na trzistu, s cak 79.5%, sto nam je pokazalo da je svijetski poredak pametnih telefona prema OS-u ovakav: Android, iOS, Windows Phone. 

 

 


 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Nokia Lumia 720 stigla u Hrvatsku | Ispis |  E-mail

nokia_lumia_720 Nokia i Mobis su predstavili novu Nokiju Lumiju 720 - elegantan, lagan i lijep pametni mobitel namijenjen široj publici. S tankim unibody dizajnom, svijetlim bojama i rezonantnim zaslonom.

Nokia Lumia 720 ima prednju HD kameru sa širokokutnim objektivom koji je savršena za okupljanje svih prijatelja u jednom kadru, kao i za razgovor putem Skypea. Prednja kamera zajedno s ekskluzivnim digitalnim Lumia leƦama poput Glam Me, omoguƦuje vam da sami snimite i uredite autoportret. Pozadinska kamera sa širokokutnim objektivom i pri slabom osvjetljenju garantira da Ʀete uvijek dobiti vrhunsku fotku, bez obzira gdje se nalazili.

Najnovija aplikacija na Nokiji Lumiji 720 je HERE maps, koja omoguƦava pronalazak trgovina, tvrtki, restorana i ostalih moguƦih lokacija koje tražite oko vas. HERE maps radi ĆØak i u zatvorenim prostorima poput trgovaĆØkih centara. 

Prednost ovoga pametnog telefona je i dugotrajna baterija. Uživajte u preko 70h reprodukcije glazbe sa samo jednim punjenjem baterije.  Operacijski sustav koji pokreƦe Nokiju Lumiju 720 je uvijek ažurni Windows Phone 8. UreĆ°aj je dostupan u bijeloj i žutoj boji, a prvih mjesec dana po dolasku moƦi Ʀe se kupiti ekskluzivno samo na Se-Mark prodajnim mjestima.

  

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
IDC: Android, iOS, Windows Phone.... | Ispis |  E-mail

android IDC, analiticka kuca, jos jednom je otkrila pravo stanje na trzistu. 

Vec dosadna borba izmedju Googlea i Applea na polju mobilnih operativnih sustava dolazi kraju, Google je uvjerljivo pobjednik koji je u prvom kvartalu 2013. godine isporucio 75% Android telefona

Ukoliko usporedimo ove brojke sa 2012. godinom, Android je porastao za 79.5% a iOS je pao za 6.6%. U prvom kvartalu 2013. godine, Apple iOS je isporucio svega 17.3% iOS uredjaja.

Trece mjesto nam je svima zanimljivije, iako je BlackBerry uvjerljivo drzao trece mjesto, on je sada to mjesto izgubio a na njega je dosla simbioza Microsofta i Nokije.  

Tako je Windows Phone stigao na trece mjesto. Kada gledamo ovo razdoblje i ono 2012. godine, Windows Phone je porastao za 133.3% i tako dobio 3.2% isporucenih vecinom Nokia Windows Phone telefona u prvom kvartalu 2013. godine. 

BlackBerry je s druge strane pao, i to za 35.1% i time isporucio u prvom kvartalu 2013. godine svega 2.9% uredjaja.U nastavku procitajte potpuno izvjesce.

 

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Predstavljena Nokia Lumia 925 | Ispis |  E-mail
nokia_lumia_925_1 Nokia je juĆØer predstavila Nokiju Lumiju 925, novu verziju svojeg nagraĆ°ivanog pametnog ureĆ°aja - Nokije Lumije 920. Nokia Lumia 925 uvodi metalni dizajn i pokazuje najnovije PureView inovacije kamere, nova obilježja i aplikacije treƦih osoba koji dolaze u ponudi Nokije Lumije.

Nokia Lumia 925 ukljuĆØuje najnapredniju tehnologiju objektiva i sljedeƦu generaciju softvera za snimanje jasnijih i oštrijih slika i videa, ukljuĆØujuƦi i najbolje slike uz slabo osvjetljenje. Nokia Lumia 925 je takoĆ°er uvodi novi Nokia Pametna Kamera naĆØin koji dolazi kao nadogradnja na svim Lumia Windows Phone 8 pametnim telefonima. Nokia Pametna Kamera nudi jednostavan naĆØin za hvatanje deset slika odjednom i ureĆ°ivanje fotografija s opcijama kao što su Best Shot, Action Shot i Motion Focus za stvaranje savršenih slika visoke kvalitete.

Nokia je najavila i Hipstamaticovu novu aplikaciju – Oggl, koja Ʀe stiƦi na Nokia Lumia pametne telefone, a omoguƦuje ljudima da slikaju i podijele slike visoke kvalitete s istomišljenicima, kreativcima i ljubiteljima fotografije iz cijelog svijeta. Osim dijeljenja fotografija na Ogglu, korisnici istovremeno mogu dijeliti fotografije na društvenim mrežama, ukljuĆØujuƦi Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr i Instagram.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Predstavljen Alcatel One Touch Idol | Ispis |  E-mail
alcatel_one_touch_idol Alcatel OneTouch Idol jedan je od ĆØetiri ureĆ°aja iz Alcatelove serije vrhunskih smartphone ureĆ°aja. Namijenjen je svima koji cijene dobar ukus, vrhunski dizajn i vesele i raskošne boje.

One Touch Idol ima prekrasan 4,7-inĆØni IPS zaslon koji pruža duboke i jake boje i omoguƦava izvrsnu sliku iz svakog kuta gledanja. Dragon Trail staklo štiti ureĆ°aja od ogrebotina, a poseban premaz spreĆØava ostavljanje otisaka. HD kamera s 8 megapiksela omoguƦava stvaranje vrhunskih videozapisa i fotografija. UreĆ°aj je izvana obložen maskom od brušenog aluminija.

''Pomakli smo granice u dizajnu što je rezultiralo stvaranjem ureĆ°aja koji nudi savršenu ravnotežu izmeĆ°u ultra-tankog oblika, velikog ekrana i izvrsnih performansi, a da je pritom i cijena ureĆ°aja povoljna.'' – rekao je prilikom predstavljanja najnovijeg pametnog telefona regionalni direktor Alcatela g. Martin Gaitzenauer.

ZahvaljujuƦi dual-core 1GHz procesoru izuzetno je brz. Alcatel One Touch Idol širok je 7,9 mm, a teži samo 110 g i meĆ°u lakšim je ureĆ°ajima na tržištu.

Dostupan je u raznim bojama kao što su srebrna, brusnica ružiĆØasta, crvena, magiĆØna plava i mint zelena.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
ZapoĆØinje prodaja Samsunga Galaxy S4 u Hrvatskoj | Ispis |  E-mail

samsung-galaxy-s4 Samsung Electronics s ponosom najavljuje poĆØetak prodaje modela Samsung GALAXY S4 u Hrvatskoj!

Od ove subote, 27. travnja 2013., željno oĆØekivani Samsung GALAXY S4 bit Ʀe pušten u prodaju, a prava poslastica priprema se u Tele2 centru na Trgu bana JelaĆØiƦa. 


PrateƦi svjetske trendove, tvrtke Samsung Electronics i Tele2, donose obilje zabave i brojne pogodnosti za sve posjetitelje Tele2 centra na Trgu bana JelaĆØiƦa u Zagrebu. Naime, ove subote svi kupci bilo kojeg Samsung ureĆ°aja u navedenoj poslovnici Tele2 dobivaju i prigodan dar. TakoĆ°er, svakih sat vremena od 10 do 14 sati, po jedan najspretniji kupac bilo kojeg Samsungovog ureĆ°aja bit Ʀe nagraĆ°en posebnom nagradom - ureĆ°ajem Samsung GALAXY S4.
 
Za sve zaljubljenike u modernu tehnologiju, Samsung GALAXY S4 bit Ʀe dostupan u svim pretplatniĆØkim tarifama mobilnog operatera Tele2. Svi novi pretplatnici na tarifi Revolucija 135/150, uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca, mogu nabaviti Samsung GALAXY S4 po cijeni veƦ od 1995 kuna plus 135 kuna mjeseĆØno.
 
Ukoliko se još niste odluĆØili na kupovinu ovog prestižnog pametnog telefona, pozivamo vas da isprobate sve njegove inovativne znaĆØajke. UreĆ°aj je opremljen kamerom s 13 megapiksela te korisnicima omoguƦuje fotografiranje na više razliĆØitih i uzbudljivih naĆØina. Opcija ‘Dual Shot’ omoguƦuje istodobno fotografiranje prednjom i stražnjom kamerom ureĆ°aja te se mogu odabrati razni efekti okvira koji prirodno spajaju dvije fotografije u jednu. Opcije ‘Drama Shot’, ‘Sound & Shot’ i ‘Animated Photo’ takoĆ°er su noviteti koji Ʀe vam zasigurno biti korisni i zabavni.
 
Ove subote u Tele2 centru na Trgu bana JelaĆØiƦa u Zagrebu možete isprobati sve navedene moguƦnosti uz vesele ritmove Colonie. DoĆ°ite i pridružite nam se na subotnjoj špici uz najpoželjniji mobilni ureĆ°aj današnjice.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Windays 2013: Nokia Lumia 520 | Ispis |  E-mail

nokia_lumia_520_1 Nokia je danas na Windaysima predstavila novi model domacem trzistu. Nokia Lumia 520.  Osim Nokie Lumia 520 na konferenciji su predstavljeni i modeli Lumia 620, Lumia 820 i Lumia 920 te dodatna oprema za ureĆ°aje. Nokia 520 ne predstavlja unibody smartphone, pa se bez problema može pristupiti bateriji i utorima za memorijsku i SIM karticu.

Tanja je i lakša od modela Lumia 620 i Lumia 820. Nokia Lumia 520 dolazi s kamerom od 5 megapiksela na stražnjoj strani, ekskluzivnim digitalnim objektivom i zaslonom super-osjetljivim na dodir što omoguƦuje korištenje i u rukavicama ili s dodirom nokta.

Uz to, Nokia Lumia 520 nudi i besplatnu navigacijsku podršku, neovisno o vrsti prometa koja vam je potrebna. Live Tiles predstavlja organizaciju poĆØetnog zaslona u vidu „ploĆØica“. PloĆØice se same ažuriraju te uvijek pokazuju samo aktualni i novi sadržaj. TakoĆ°er ih je moguƦe personalizirati i prilagoditi korisniku.


Nokia Lumia 520 na hrvatskom tržištu oĆØekuje se do kraja svibnja. Cijena ureĆ°aja u maloprodaji biti Ʀe 1699 kuna.


Nokia Lumia 520 zbog nevjerojatno dobrog omjera cijene i kvalitete oduševila je okupljene na WinDays konferenciji, u Umagu su predstavljene i Nokia Lumia 620, Nokia Lumia 820 te Nokia Lumia 920. RijeĆØ je o ureĆ°ajima  s jedinstvenom tehnologijom fotoaparata, ekskluzivnim aktivnim ploĆØicama i prekrasnim dizajnom. Sve Lumie pokreƦe operativni sustav Windows Phone 8.
Za Nokia Lumia ureĆ°aje predviĆ°ena je i široka paleta dodatne opreme. Sve što trebate znati o Nokia jastuku za bežiĆØno punjenje Fatboy, Nokia ploĆØici za bežiĆØno punjenje te Nokia stalku za bežiĆØno punjenje jest da su idealni za korištenje i odlaganje Nokia ureĆ°aja – samo stavite ureĆ°aj na jedan od dodataka i bežiĆØno ga punite! PomoƦu JBL PowerUp zvuĆØnika možete i puniti mobitel i slušati glazbu. Bluetooth slušalica Nokia Luna omoguƦava izvanrednu kvalitetu zvuka i dugotrajne razgovore.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Nokia zabiljezila pad prihoda | Ispis |  E-mail

the-nokia-headquarters-in-espoo-6 Nokia je u ovom kvartalu zabiljezila pad prihoda. Ipak na polju Lumia modela, Nokia je zabiljezila porast prodaje sa 4.4 milijuna (zabiljezeno proslog kvartala) na 5.6 milijuna.

Tako je Nokia zabiljezila prihod od 7.65 milijardi USD a izgubila 196 milijuna USD. Pad je zabiljezen u odjelu uredjaja i usluga te novom HERE odjelu koji se bavi kartografijom.

Stephen Elop, CEO Nokije rekao je dionicarima:

" Na najvišoj razini, drago nam je što je Nokia Grupa ostvarila temeljnu operativnu profitabilnost treƦi kvartal za redom. Iako se sve odvija u krajnje konkurentnom okruženju, Nokia izvršava svoju poslovnu strategiju s hitnosti, a upravljanje troškovima je vrlo dobro.

Postoje odreĆ°ena podruĆØja u kojima se postiže napredak i podruĆØja koja postaju od višeg interesa. Primjera radi, ljudi pozitivno reagiraju na kompletan Lumia portfolio ureĆ°aja, a naš obujam se poveƦava iz kvartala u kvartal. Nokia Siemens Networks su opet isporuĆØili snažan kvartal i pridonijeli ukupnom poboljšanju situacije Nokia Group. S druge strane, naši mobilni telefoni se nalaze u teškom konkurentskom okružju, a poduzimamo taktiĆØke radnje i donosimo inovacije na tržište kako bi rješili sve potencijalne izazove. Svi ovi napori imaju u cilju uĆØinkovitost i poboljšanje financijskih performansi te donošenje više vrijednosti našim dioniĆØarima." (prijevod by @Gadgeterija.net


 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Samsung Galaxy S4 predstavljen u Hrvatskoj | Ispis |  E-mail

ivan_saric_samsung_galaxy_s_4 Samsung je sinoc u Mimari u Zagrebu predstavio domacem trzistu Samsung Galaxy S4.

Prodaja ureĆ°aja Samsung GALAXY S4 na globalnoj razini zapoĆØinje 27. travnja u 10:00 sati. OĆØekivani poĆØetak prodaje u Hrvatskoj predviĆ°en je u istom terminu. Maloprodajna cijena ureĆ°aja u slobodnoj prodaji iznosit Ʀe HRK 5,799, dok Ʀe cijena u tarifnim paketima mobilnih operatera biti niža, ovisno o vrsti.
 
GALAXY S4 zbližava ljude te na taj naĆØin poboljšava živote i postavlja standarde u mobilnim inovacijama“, izjavio je JK Shin, Predsjednik i voditelj odjela IT & Mobile Communications tvrtke Samsung Electronics. „Uistinu cijenimo pohvale koje smo dobili od globalnih potrošaĆØa i uzbuĆ°eni smo što možemo hrvatskim graĆ°anima isporuĆØiti tako željno išĆØekivani ureĆ°aj.“
 
„Samsung GALAXY S 4 idealni je životni suputnik koji se savršeno prilagoĆ°ava svim životnim stilovima. Brojne inovativne znaĆØajke postavile su nove standarde u industriji s kojima Ʀe krajnji korisnici biti oduševljeni.“, izjavio je Belizar ZeĆØiƦ, voditelj telekomunikacijskog sektora u zagrebaĆØkoj podružnici tvrtke Samsung Electronics Adriatic.
 
Nastavno na predstavljanje ureĆ°aja u New Yorku, uz ureĆ°aj Samsung GALAXY S4 Samsung Ʀe napraviti globalnu turneju po glavnim svjetskim gradovima. Ova turneja Ʀe domaƦim obožavateljima pružiti priliku da dožive iskustvo korištenja novog ureĆ°aja iz prve ruke te da ĆØuju uzbudljive vijesti koje se dogaĆ°aju u regiji.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
HTC zabiljezio lose rezultate za prvi kvartal | Ispis |  E-mail

htc_office

HTC je zabiljezio u prvom kvartalu 2013. godine katastrofalne rezultate. Dvoumili smo se kako nazvati ove rezultate, no katastrofalan je pad prihoda od cak 98%. Veljaca je bila dosta losa, ozujak nesto bolji (porast od 40%) no gledano ukupno, HTC 6 kvartala za redom ima lose rezultate i pada mu prihod.

U Q1, prodano je svega 4.5 - 5.5  milijuna pametnih telefona a veliki razlog tome je i to sto je HTC One koji svi zeljno iscekuju vidio svega 3 zemlje od planiranih 80. Najveci problem je bio u kasnjenju isporuke dijelova.

Nadu ne gubi niti CEO Peter Chou, iako su izgubili 70% trzisne vrijednosti, HTC ne gubi nadu.

Sto ce biti s HTC-om u nadolazecim mjesecima, tesko je predvidjeti. Iako iz HTC-a najavljuju veliki marketinski zaokret, moramo i dalje uzeti u obzir kasnjenje njegovog HTC One pametnog telefona.

U medjuvremenu Samsung Galaxy S4 puni police, Apple ceka s novim modelom a Sony Xperia Z vec biljezi prodaju.  

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 41 - 50 od 507