mobile-place.info

PoĆØetna arrow Vijesti
Vijesti
HTC One SV | Ispis |  E-mail
htc_one_sv_2

HTC One SV novi je model HTC-ovog LTE smartphonea za hrvatsko trziste. Novi HTC One SV vec je dostupan u Vip ponudi po cijeni od 9 kn u opciji Bez limita za 669 kn mjesecno. LTE opcija u Vip-u kosta dodatnih 30 kuna.

 

Pametni mobitel HTC One SV glasnik je nove generacije telefona vrhunskih performansi i izuzetno brzog mobilnog interneta,“ istaknuo je Peter Chou, glavni izvršni direktor korporacije HTC. „Iznimno nam je drago što pridonosimo širenju mreža 4G LTE diljem svijeta, i to predstavljanjem modela koji našim korisnicima omoguƦuju pretraživanje interneta, gledanje filmova u stvarnom vremenu (streaming) te slušanje internetskih radijskih postaja, i to jednostavnije i brže nego prije.“

 

Pouzdane, super brze performanse

HTC One SV dolazi s dvojezgrenim procesorom Qualcomm Snapdragon S4 od 1.2 GHz, a omoguƦuje iznimne performanse, ukljuĆØujuƦi visokokvalitetnu video reprodukciju u stvarnom vremenu (streaming) te igranje igrica i obavljanje više zadaƦa odjednom.

Nadalje, zahvaljujuƦi integriranju servisa Dropbox i SkyDrive, nikada neƦete ostati bez prostora za pohranu dokumenata, filmova, fotografija ili aplikacija. Osim toga, spomenuti servisi, uz podršku memorijske kartice Micro SD, poveƦavaju internu memoriju do najviše 32GB po kartici. Istovremeno, zahvaljujuƦi najnovijoj tehnologiji NFC i rješenju Android Beam, korisnici mogu razmjenjivati sadržaj nakon što lagano „kucnu“ svojim telefonom po drugom ureĆ°aju koji podržava NFC. 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Samsung objavio financijske rezultate za Q4 2012. | Ispis |  E-mail

Samsung financijski rezultati Samsung je objavio financijske rezultate za Q4 2012. godine. Prihodi Samsunga u zadnjem kvartalu su procijenjeni na 304.64 milijarde kuna.

Prema ovim podacima, Samsung moze biti zadovoljan, kada bi usporedili 3. kvartal 2012. godine i 4. kvartal 2011. godine, mogli bi smo reci da je Samsung povecao prodaju. 

U Q3 2012. godine imao je ukupnu prodaju od 283.85 milijarde kuna a u Q4 2011. godine 257.31 milijardu kuna.

Procijenjeni prihodi za fiskalnu godinu 2012. iznose 1 bilijun i 93 milijarde kuna (201,05 bilijuna korejskih wona) na konsolidirajuƦoj osnovi, dok se operativna dobit oĆØekuje u iznosu 157,81 milijardi kuna (29,01 bilijuna korejskih wona).

 Propisi koji reguliraju otkrivanje podataka u Južnoj Koreji ne dopuštaju objavljivanje podataka u rasponu stoga je službena objava izraĆ°ena na temelju srednje vrijednosti kao što je gore prikazano.
 
Smjernice se objavljuju prije objave potpunih kvartalnih rezultata za potrebe ulagaĆØa i medija te prije završetka vanjske revizije financijskih rezultata našeg sjedišta, podružnica i povezanih društava. Stoga se gore navedena procjena može razlikovati od konaĆØnih rezultata.
 
Cjelokupna zarada za ĆØetvrti kvartal bit Ʀe objavljena nakon što Uprava direktora odobri financijske izvještaje i tromjeseĆØna izvješĆ¦a.
 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Predstavljena Sony Xperia Z | Ispis |  E-mail

sony_xperia_z Sony je na CES-u predstavio novi model iz Xperia obitelji - Xperia Z.

 S 5-inĆØnim Full HD 1080p Reality Displayem, Snapdragon™ S4 Pro ĆØetverojezgrenim procesorom, kamerom s 13 megapiksela s brzim okidanjem i 4G LTE-om, Xperia Z ima sve specifikacije koje se oĆØekuju od vrhunskog smartphonea. Povrh toga, donosi najbolje od Sonyjeve jedinstvene tehnologije, sadržaja, dizajna i povezivanja da bi pružio bogato korisniĆØko iskustvo. Xperia Z Ʀe biti globalno dostupan u 1. kvartalu 2013. 

„S modelom Xperia Z, donosimo više od pola stoljeƦa inovacije na podruĆØju TV-a, fotografije, filma i igranja da bi stvorili iskustvo supertelefona koji se zaista izdvaja i odskaĆØe od drugih,” komentirao je Kuni Suzuki, predsjednik i izvršni direktor Sony Mobile Communicationsa.

S izvrsnim specifikacijama, Sonyjevim medijskim aplikacijama, funkcijama koje se aktiviraju jednim dodirom i iznimno izdržljivom baterijom, Xperia Z je dobro pozicioniran za vodeƦu poziciju na tržištu smartphonea. Stavljanjem smartphoneova u samo središte naše strategije, Sony omoguƦava ljudima da stvaraju, dijele i uživaju u sadržaju i iskustvima kao nikad prije.

Inteligentna Sony tehnologija

Nevjerojatno jasan Reality Display koji pokreƦe Mobile BRAVIA® Engine 2 donosi Sonyjevu dugogodišnju TV ekspertizu na smartphone i pruža sjajno iskustvo gledanja sadržaja uz jasan i oštar prikaz. Xperia Z ima moguƦnosti poput Sony digitalnih kamera te Exmor RS for mobile, prvi senzor slike na svijetu s HDR (High Dynamic Range) videom za smartphone. HDR tehnologija omoguƦava jasnu sliku usprkos jakom pozadinskom osvjetljenju pa korisnici mogu snimiti fotografije i videozapise iznimne jasnoƦe i oštrine bez obzira na uvjete.

 

Xperia Z takoĆ°er ukljuĆØuje NaĆØin rada koji štedi potrošnju baterije (Battery STAMINA Mode) koji može produžiti vrijeme na ĆØekanju za ĆØetiri puta ili više*  - kad je ugašen zaslon, automatski gasi aplikacije koje troše bateriju te ih ponovno pokreƦe kad se zaslon aktivira.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Prezivjeli 2012. godinu, sto nas ceka u 2013. godini? | Ispis |  E-mail
mobile_santa
 
 Kada bih trebao kratko nazvati 2012. godinu, onda bih sigurno rekao da se u 2012. godini pojavio “new world order”. Stvari se mijenjaju na svjetskom smartphone trzistu, i 2012. godina je za neke najavila pocetak kraja. Iako i dalje krizna, u 2012. godini je zabiljezen rast prodaje pametnih telefona, sto znaci da korisnici postaju sve vise zahtjevniji prema svojim mobilnim uredjajima.  Ako bih se bas osvrnuo na proizvodjace, losu godinu su imali RIM (BlackBerry) i Nokia. Iako je Nokia krenula u agresivnu kampanju sa svojim partnerom Microsoftom, ipak ona jos nije napravila rezultat koji je trebala. Stoga Nokia je zabiljezila u Q3 ove godine pad od 19%, nimalo mala brojka. S druge strane, RIM je zabiljezio 114 milijuna USD gubitka u Q3.

Sigurno se pitate tko je onda dobitnik u 2012. godini?

Za sigurnoscu rekao bih Samsung i Google, oni su zabiljezili kvalitetan rast, a Samsung modeli postali su vrlo rasireni na trzistu. Borba izmedju Applea i Samsunga napravila je vise koristi Samsungu nego Appleu. Samsung je vec u prvom Q1 kvartalu 2012. godine pretekao Nokiju po trzisnom udjelu, sto je dalo vjetar u ledja Samsungu da do kraja godine doslovno dominira trzistem. Kad sam vec kod Applea, on je pokazao stabilan rast i dominaciju trzistem no osjetio sam kako hype oko iPhone 5 nije toliki kao kada je bio ziv Steve Jobs.

Veca bitka je bila na trzistu tableta koje ne pratimo, no mogu samo skrenuti paznju na novi iPad mini te Galaxy Nexus obitelj 7 i 10 koji vrlo jako dominiraju trzistem. HTC koji osobno volim je pokazao sto moze u 2012. godini kada je predstavio One obitelj, a One X je postao predmet mnogih zelja. Unatoc tome, HTC je rastao slabo i sporo, sto ne znaci lose, HTC je stabilan i to je dobro za njega.
 
(Klik na opširnije za nastavak :) )

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Novi Windows Phone 8 iz Nokije - Nokia Lumia 620 | Ispis |  E-mail

nokia_lumia_620 Nokia je predstavila jos jedan model u Windows Phone 8 seriji - Nokia Lumia 620.  Nokia Lumia 620 ureĆ°aj je kompaktnog dizajna na kojem posebno do izražaja dolazi nova tehnika dvostrukog ljeva prilikom koje se drugi sloj polikarbonatne plastike u boji, lijeva preko prvog, ĆØime kuƦište ovog ureĆ°aja ima poseban sjaj, boju i otpornost. Sa širokom paletom dostupnih boja i izmjenjivim maskama, Nokia Lumia 620 posebno Ʀe se svidjeti mlaĆ°im korisnicima te onima koji se tako osjeƦaju.
Nastavljamo sa strategijom kojom želimo obuhvatiti širok krug korisnika i nova tržišta”, rekla je Jo Harlow, izvršna potpredsjednica Nokijina Smart Devices odjela. “S inovativnim dizajnom, najnovijim Windows phone softverom  te znaĆØajkama i aplikacijama koje je razvila Nokia, Lumia 620 je izuzetno konkurentan ureĆ°aj u ovom cjenovnom razredu”.

Uz  glavni fotoaparat rezolucije 5 megapiksela i prednji VGA fotoaparat, Nokia Lumia 620 može se pohvaliti istim ekskluzivnim Nokia leƦama poput onih kod Nokia Lumia 920 i Nokia  Lumia 820 mobilnih telefona.
PomoƦu Cinemagraph leƦe fotografije se “transformiraju” u kratke animacije, dok Smart Shoot stvara savršenu fotografiju od više snimljenih fotografija, pa ĆØak uklanja neželjene objekte s fotografije.


Nokia Lumia 620 sadrži jednostavan navigacijski paket, ukljuĆØujuƦi Nokia Karte, Nokia Vožnja i Nokia Prijevoz, kao i ekskluzivnu aplikaciju Nokia Gradska leƦa. UsmjeravajuƦi kameru prema ulici i zgradama, Gradska LeƦa prikazuje informacije o restoranima, trgovinama, hotelima na površini tih objekata prikazanih na zaslonu telefona što je intuitivan naĆØin za istraživanje okoline i novih mjesta koje posjeƦujemo.

Uz NFC podršku, Nokia Lumia 620 jednostavno se spaja s NFC dodacima poput JBL PlayUP prijenosnog bežiĆØnog zvuĆØnika . Otvorena i sigurna NFC povezivost omoguƦava dijeljenje i primanje sadržaja, a dovoljno je pametnim telefonom dotaknuti kompatibilan dodatak ili drugi pametni telefon koji podržava NFC.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Predstavljena Sony Xperia E | Ispis |  E-mail

sony_xperia_e Sony Mobile danas je predstavio svoj novi model Xperija linije, model Xperia E.  Sonyjev najnoviji Android smartphone bit Ʀe dostupan od prvog kvartala 2013. u verziji s jednom i dvije SIM kartice.

Xperia E je kompaktan smartphone pristupaĆØne cijene, koji se odlikuje jednostavnošĆ¦u korištenja. Dostupan u crnoj, bijeloj i ružiĆØastoj boji, Xperia E nudi iznimnu HD Voice kvalitetu zvuka, koja ĆØini telefonske pozive jasnijima no ikada prije. TakoĆ°er ima i prigušivanje buke, koje filtrira pozadinske zvukove pa korisnici mogu uživati u kristalno jasnoj konverzaciji u bilo kojem okruženju.

Xperia E stvoren je i da korisnicima omoguƦi kontrolu troškova i potrošnje baterije. Aplikacija za podatkovni promet prati potrošnju, a naĆØin rada „produženo vrijeme na ĆØekanju“ poveƦava vrijeme na ĆØekanju do 4 puta. Kada je zaslon ugašen nekoliko minuta, iskljuĆØuju se Wi-Fi i podatkovni promet, a veƦina aplikacija postaje neaktivna da bi se smanjila potrošnja baterije. Naravno, pozivi i poruke nastavljaju normalno funkcionirati. ƈim korisnik dodirne zaslon i aktivira telefon, sve funkcije se vraƦaju u normalu.

 

Bit Ʀe dostupan i u verziji s dvije SIM kartice – Xperia Edual - pa se korisnici mogu jednostavno jednim dodirom prebacivati izmeĆ°u dvije tarife i na taj naĆØin ostvariti uštede.

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
"Merry Christmas" | Ispis |  E-mail

sms "Merry Christmas" , jos nije, uskoro ce biti, ali ovo je tekst prve SMS poruke poslane na danasnji dan 03. prosinca 1992. godine. 22-godisnji Neil Papworth poslao je putem svog racunala SMS poruku sadrzaja "Merry Christmas" na Orbitel 901 Richarda Jarvisa. Naravno Richard nije mogao odgovoriti na SMS no ovaj datum uzima se kao rodjendan SMS-a i to ove godine jubilarni 20-ti rodjendan.

Od tada, SMS - Short Message Service postaje dio komunikacije putem mobilnih uredjaja, pionir u tome bila je Nokija koja je pocela isporucivati na trziste mobilne uredjaje koji mogu primati i slati SMS poruke. 

Danas, situacija je puno drugacija, SMS kao takav umire, uvelike su za to zasluzne i drustvene mreze a i novi pametni telefoni. Pa tako SMS na kojem mobilni operateri i dalje puno zaradjuju postaje sve manje zastupljen u svakodnevnoj komunikaciji. Tako imamo servise poput Whats App i Viber koji nude besplatnu razmjenu poruka a neki cak omogucavaju i pozive putem mobilne mreze.

Ipak moramo zahvaliti SMS-u sto je dosao na mobilne uredjaje, jer danas ne bi ni tako komunicirali, a i Twitter se smatra modernim SMS-om obzirom da je ogranicen na 140 znakova, a SMS je bio ogranicen na 160 znakova. Pitanje koje vam danas postavljamo, koliko SMS poruka saljete dnevno? Javite nam se na Facebooku.  

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Prvi hrvatski muzej mobitela | Ispis |  E-mail
prvi_hrvatski_muzej_mobitela_2

Kako su nekada izgledali mobiteli, koliko su veliki bili, koje su funkcije imali - sve to možete vidjeti i doživjeti na prvoj velikoj izložbi takve vrste u Hrvatskoj, ali i u regiji, u muzeju mobitela. Muzej je postavljen 6 dana na ZagrebaĆØkom velesajmu u okviru sajma INFO.

Dugogodišnja ljubav prema mobitelima i tehnologijama te više od 1200 testiranih modela mobitela za ĆØasopise Mobil i Vidi povod su za prvu veliku izložbu 300-tinjak starih mobitela na kojoj Krunoslav ƆosiƦ predstavlja cjelokupnu povijest mobilne telefonije - vidjet Ʀete popularne "cigle" iz 90-tih, prve mobitele s ekranom u boji i s kamerom, prve pametne telefone (smartphone), glazbene, ženske i vodootporne mobitele, zatim solarne mobitele, fashion (modne) modele... Izloženi su i Bluetooth autiƦ, mobitel-olovka, mobitel s prijemom TV signala, mobitel-sat... Svi legendarni modeli poput Nokije 3310 i 5110, Motorole StarTAC, Ericssona T10 i T28, Samsunga SGH-600, Siemensa S25, Dancalla Logic, Panasonica GD90, Sony Ericssona T68i, LG 510w i LG Prade, prvog Apple iPhonea mogu se vidjeti na jednom mjestu.

Otkrijte i zašto su mobiteli jednostavno morali biti sve manji i manji. Naime, urbana legenda kaže da su za to zaslužni konobari koji nisu imali slobodnog mjesta na stolu za poslužiti piƦe, jer su vlasnici tadašnjih mobitela svoje „cigle“ ponosno držali na stolu ;)

Povijest se ponavlja - u 90-tim su godinama mobiteli bili veliki i masivni, s kratkom autonomijom baterije od maksimalnih 1 dan, a isto to i danas imamo - velike mobitele s baterijom koja se potroši za manje od jednog dana.

Vidjet Ʀete i nekoliko modernih mobitela, kako biste istinski doživjeli odlazak u prošlost, povratak u sadašnjost i odlazak u buduƦnost.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Nokia predstavila lokacijski servis i brend HERE | Ispis |  E-mail
nokia_here_

 Nokia  je predstavila HERE, lokacijsku Cloud uslugu koja se temelji na vlastitim mapama, a koja Ʀe podržavati više ureĆ°aja i operativnih sustava. S novim brendom HERE Nokija želi nadahnuti novu generaciju lokacijskih usluga i ureĆ°aja koji su iz dana u dan sve važniji korisnicima.
 
Korisnici žele izvrsne mape, a  HERE uslugom možemo ujediniti Nokijine lokacijske usluge i omoguƦiti korisnicima da još bolje istražuju i otkrivaju svijet oko sebe“, izjavio je Nokijin predsjednik uprave, Stephen Elop. Dodaje kako uz pomoƦ HERE usluge mogu proširiti 20-godišnje iskustvo bavljenja lokacijskim uslugama na nove ureĆ°aje i operativne sustave izvan Nokijina svijeta.

Kako bi proširila svoje lokacijske usluge, Here mape Ʀe doƦi i na iOS ureĆ°aje u obliku HTML5 aplikacije. iOS aplikacija Ʀe ukljuĆØivati turn-by-turn navigaciju i informacije o javnom prijevozu, a iz Nokije poruĆØuju da Ʀe uskoro biti dostupna u App Storeu.
 
Nokija je najavila i strateško partnerstvo s Mozillom, a iduƦe godine svjetlo dana Ʀe ugledati i mobilna verzija HERE mapa za Firefox OS.
 
PoĆØetkom 2013. Nokia Ʀe ponuditi poseban SDK koji Ʀe Android developerima omoguƦiti da ovaj servis sa svim segmentima integriraju u svoje aplikacije.
 
Napredno 3D mapiranje
Kako bi unaprijedila 3D moguƦnosti usluge HERE, Nokija je najavila akviziciju kompanije EarthMine koja ima iskustva u 3D mapiranju te proizvodnji hardvera i softvera za mapiranje. Kompanija EarthMine je smještena u gradu Berkleyju u Kaliforniji te Ʀe Nokiji pomoƦi u izradi 3D mapa ulica gradova.
 
 

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
iPhone development teĆØaj ā€“ upisi u tijeku | Ispis |  E-mail

iphonedev-574x268 Dobrih vijesti za slavonce. :) 

Osijek postaje središte znanja i IT scene u regiji, a vi možete pronaƦi svoje mjesto u tome.  Gauss Informatika je škola koja polaznicima daje znanje koje je odmah primjenjivo za poĆØetak rada u nekoj od tvrtki koje se bave developmentom. PredavaĆØi su iskusni programeri koji polaznicima uz teorijsko znanje pružaju mentorstvo kroz rad na stvarnim projektima. Primjena teorijskih znanja u praktiĆØnom radu polaznicima daje vrijedno iskustvo korisno za traženje posla ili pokretanje vlastitog projekta.

Gauss Informatika je jedina škola u Hrvatskoj koja trenutno nudi cjeloviti program obrazovanja za iPhone development (razvoj iPhone mobilnih aplikacija). TeĆØaj obuhvaƦa teorijski okvir i izradu mobilne aplikacije, a predviĆ°eno trajanje Ʀe ovisiti o predznanju polaznika. Polaznici rade u malim grupama (6 ili 8 polaznika) jer je cilj škole prvenstveno zadržati visoku kvalitetu predavanja i pomoƦi polaznicima pri zapošljavanju.

Osim iPhone developmenta, škola nudi i teĆØajeve za Web i Android development. Program svih teĆØajeva je jedinstven i ne postoji u drugim školama i ustanovama za obrazovanje. Pristup znanja i praktiĆØnog uĆØenja je moguƦ jer u sklopu tvrtke posluju i škola informatike i Gauss Development tim za razvojna rješenja.


 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 61 - 70 od 507