Apple predstavio iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch

Na jučerašnjem Apple eventu u Cupertinu, Appleov CEO Tim Cook otkrio je novitete koje su u Appleu pripremali 3 godine.

Iako smo u početku imali problem sa streamom eventa, na kraju smo ipak dobili važne informacije, a to su novi iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch.

Glavna razlika između iPhone 6 i iPhone 6 Plus je u dijagonali ekrana, iPhone 6 ima ekran dijagonale 4.7 incha i rezolucije 1.334 x 750 pixela a iPhone 6 Plus ima ekran dijagonale 5.5 incha te rezoluciju 1.334 x 750 pixela. Procesorska snaga je pojačana, novi procesor A8 je 25% brzi od starog A7 procesora.

Ono sto bas nije optimistično, trajanje baterije bi trebalo biti isto kao kod iPhone 5S ili nešto bolje.

Još jedan novitet je NFC, Apple je napokon odlučio u nove iPhone modele ugraditi NFC.

Ovaj potez važan je zbog nove usluge Apple Pay, koja nudi beskontaktno plaćanje, i zapravo počinje konkurirati viziji Google Walleta.

One more thing. Apple Watch

Da, Apple je odlučio uči u tržište pametnih satova, te je jučer otkrio novi Apple Watch. ‘Apple Watch je najosobniji uređaj koji smo ikad stvorili’, izjavio je Tim Cook.

Apple Watch će doci u dvije varijante, 1.5 inchni ekran ili 1.65 inchni ekran. Ekran je napravljen od safirnog kristala, osjetljiv na pritisak i dodir. Apple Watch kao i u slučaju konkurenata, nije samostalan sat, već mora komunicirati s iPhone 5 ili novijim uređajem.
Dojmovi Appleovog eventa su podijeljeni. Pravi fanovi Applea su oduševljeni, iako im Apple Watch nije sjeo, kažu da će se naviknuti. Drugi pak govore o tome da je Apple izgubio kompas, odnosno prestao je biti lider, već sada samo prati i skače po tržištu tamo gdje Samsung i ostali uzimaju novce. Tako je nase mišljenje da je Apple uvidio trzisni potencijal phablet tržišta, posebice rezultate Samsung Galaxy Note obitelji, također povećanje na 4.7 incha običnog iPhone 6 govori, da Apple prati trendove, no ne radi ih.

Tržište će pokazati kako će reagirati na ove nove uređaje. Jedno je sigurno, Apple fanovi jedva čekaju ove proizvode, a ostali možda u međuvremenu kupe novi Galaxy Note 4 i Gear S. I ne zaboravimo, i HTC radi na satu.

Kako je bilo na eventu, pregled možete pogledati ovdje:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top