Apple predstavio novi Apple Watch i 3 nova iPhonea

Na jučerašnjem Apple događaju u Cupertinu u Kaliforniji, Apple je na čelu s Tim Cookom predstavio nove modele iPhonea – iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR  kao i novu generaciju Apple Watcha.

Događaj je krenuo s predstavljanjem novog Apple Watcha, koji donosi 30% veći ekran koji je sada od ruba do ruba, stražnji dio mu je napravljen od kombinacije keramike i kristala safira.

Novi Apple Watch je i tanji, a pogoni ga potpuno novi procesor S4 koji ima 2 jezgre i 64-bitnu arhitekturu te novi grafički procesor.

Kruna na Apple Watchu sada ima haptički feedback, koji daje bolju upravljivost, te bateriju za koju tvrde da će dati čak 18h autonomije.

Apple iPhone XS

U standardnom Apple tonu, Tim Cook je predstavio novi Apple iPhone XS – najbolji iPhone koji je ikada Apple napravio. Novi iPhone XS dolazi sa zaslonom veličine koju je imao iPhone Plus, pa se smatra da je nadogradnja starog modela, a iPhone XS Max ima najveći zaslon (6.5 incha) ikada stavljen na iPhone sa OLED tehnologijom. Uz to, iPhone XS dolazi s Dolby Vision tehnologijom i IP68 certifikatom koji garantira otpornost na vodu i prašinu.

Da se vratimo na ekran, najveći do sada, radi se o 2688 x 1242 pixela rezoluciji i 458 ppi. Što se tiče procesora, 50% je brzi, nove je 7nm tehnologije sa 4 jezgrenim grafičkim procesorom, procesor ima ukupno 6 jezgri.

 

Zadnji predstavljen model je jeftiniji, iPhone XR koji dolazi sa True Retina ekranom, ali LCD tehnologije i dijagonale 5.8 incha. Ostale specifikacije su slične kao i kod modela XS.

Svi modeli dolaze 28.09. i na Hrvatsko tržište.


Prema pisanju kolega iz časopisa BUG, Apple iPhone Xs Max s 512 GB bi mogao u Hrvatskoj imati maloprodajnu cijenu od vrtoglavih 14.000 HRK. Najjeftiniji iPhone XR sa 64 GB interne memorije će u Njemačkoj koštati oko 6.300 HRK.

Nekako smo više mišljenja da bi 14.000 HRK mogli potrošiti na Huawei P20 Pro (128 GB + microSD) koji košta otprilike 5.800 HRK te za ostatak možete kupiti i nešto od Applea, primjerice novi MacBook Air.

 

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top