Apple WWDC 2016

Apple WWDC je ove godine donio puno noviteta i najava, od nadogradnji OS X u MacOS do novosti kod iPhonea , Watcha i TV-a. Ukratko, Siri je dostupan sada i na desktopu, Apple Pay će funkcionirati na Safari pregledniku, a tu su i poboljšanja kod iOS-a i Apple Watch.

WatchOS 3

Novi operativni sustav za Apple Watch donosi najvažnije poboljšanje – brže otvaranje aplikacija. Apple je to omogućio jer se aplikacije sada pohranjuju u memoriju iz koje se brže pozivaju. Navigacija kroz novi WatchOS3 je brže i jednostavnije. Novitet je i tipkovnica Scribble preko koje jednostavno prstom pišete slova i odgovarate na poruke, za sada funkcionira s engleskim i kineskim jezikom.

Tu je i nova mogućnost – SOS koja jednostavno i brzo poziva hitnu službu u slučaju nezgode te s službama dijeli i broj zdravstvene iskaznice, informacije o alergijama, godinama i bolestima.

iOS

iOS donosi najveću nadogradnju, a to će najviše korisnici vidjeti u redizajnu Music i Maps aplikacija, novim obavijestima i novim mogućnostima 3D toucha. Jedan od noviteta je raise and wake, što je super mogućnost kada podignete svoj iPhone sa stola i on se odmah otključa i pokaže notifikacije s kojima radite kroz 3D Touch.

Novitet je u Apple Music koji je dobio potpuni redizajn. Tu su nove kategorije kroz koje je lakše navigirati, nove playliste i slično. Također Apple News je dobio novosti s preko 2.000 publikacija i ima 60 milijuna mjesečnih čitatelja a najveća novost je novi dizajn.

Maps su dobili također novi redizajn, a kroz aplikaciju se sada mogu rezervirati vožnje i platiti putem Apple Pay usluge te rezervirati mjesta u restoranima. Tu je i Car play opcija koja omogućuje inteligentno izbjegavanje gužvi u prometu.

Ostalo pogledajte u 10 minutnom videu kolega iz The Verge koji su bili na Apple WWDC 2016:

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top