Europski parlament do Božića 2015. ukida roaming u EU

Današnji dan je povijestan za Europsku Uniju, sama ideologija istih granica, istih jezika i na kraju velike Europske države je dobila još jednu potvrdu. Roaming u Europskoj Uniji vise ne postoji (od Božića 2015. godine).

Potpredsjednica Europske Komisije za Digitalnu agendu je objavila ovu sretnu vijest na društvenim mrežama. Ovo je tek prvi korak prema smanjenju troškova za stanovnike Europske Unije.

Osim ukidanja roaminga, smjernice naziva Connected Continent donose i povećanje korisničkih prava i generalno povećanje brige za korisnike telekoma.

Kako će telekomi reagirati na ovu odluku još nam nije potezno, no sa sigurnosnu znamo da je roaming bio jedan od većih izvora prihoda domaćih telekoma, stoga možemo očekivati povećanje kompletnih paketnih usluga za mobilno telefoniranje.

Ovo nije finalno, do kraja 2014. godine će se svaka članica EU očitovati o ovoj odluci, stoga ostaje još vremena lobistima iz telekom segmenta da zarade svoje naknade.

Pitanje koje se postavlja, ako roaminga neće biti, znaci li to da ćemo moći koristiti usluge drugih telekoma u Europi? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top