HGK šalje četri domaća proizvoda na Mobile World Congress 2014

Mobile World Congress 2014. najveći je događaj u mobilnoj industriji koji se organizira svake godine u Barceloni. Hrvatska gospodarska komora je odlučila i ove godine organizirati natjecanje za tvrke, teamove i pojedince u podrucju mobilnih tehnologija i komunikacija. Pobjednike HGK vodi na MWC 2014.

Na natjecanju, pod nazivom “Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK”, birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove ulaza i kotizacije za “Brokerage Event”, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam.

Pozivamo tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene telekomunikacijskom tržištu. Prijave za natjecanje primaju se putem elektroničke pošte, na adresu hgkit@hgk.hr, zaključno s 23:59:59, 07. veljače 2014., a moraju sadržavati opis aplikacije ili aplikacija koje se želi predstaviti na MWC-u (ukupno do 1800 slovnih mjesta) te kratki (također do 1800 znakova, s razmacima) opis tvrtke, obrta ili projekta uz obaveznu e-adresu te broj mobitela predstavnika projekta. Uz prijavu treba priložiti i prezentaciju koja će biti predstavljena tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekata na natjecanju. Prezentacija ne smije biti veća od 5 MB. Trajanje predstavljanja je ograničeno na pet minuta po projektu”, priopćili su iz HGK.

HGK će od stručnjaka, pobjednika lanjskog natjecanja i čelnih ljudi Udruženja za informacijske tehnologije HGK te predstavnika medija formirati stručni žiri koji će od prijavljenih projekata do 10. veljače odabrati one najbolje za finalno natjecanje, planirano za 11. veljače

Tijekom finala, najbolji projekti će se predstaviti žiriju i publici petominutnim prezentacijama, nakon kojih će žiri odabrati tri najbolja projekta, dok će publika svojim glasovima odabrati još jedan projekt. Predstavnici tih četiriju projekata bit će nagrađeni od strane HGK, odlaskom u Barcelonu na Mobile World Congress 2014.

Finale natjecanja održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, u dvorani na Novoj cesti 7, II. kat, 11. veljače, s početkom u 17 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti na web stranicama Komore, točnije na stranici Udruženja za informacijske tehnologije HGK (http://www.hgk.hr/category/udruzenja/udruzenje-za-informacijske-tehnologije), ili od Igora Škevina, tajnika Udruženja za IT HGK, na e-adresi iskevin@hgk.hr ili na telefon 01/456-1576.

Prenosimo sa poslovnipuls.com – http://www.poslovnipuls.com/2014/02/05/hgk-vodi-cetiri-mobile-startupa-na-mobile-world-congress-u-barcelonu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top