mobile-place.info

Početna arrow Software arrow Windows Phone
Windows Phone
Windows Phone 8.1 donosi nove notifikacije i Cortanu | Ispis |  E-mail

windows-phone-8.1-blue-concepts1Microsoft priprema novi Windows Phone 8.1 update a s njime i dvije velike izmjene, prva je centar notifikacija, odnosno obavijesti, a druga je osobni asistent poput Sirija na iOS-u. Microsoft je trenutno u beta testiranju novog Windows Phone 8.1 OS-a, a planira ga predstaviti u 4. mjesecu 2014. godine na Build Developer konferenciji.

Prema Microsoftu, korisnici su trazili slican princip notifikacija kao kod Androida (povlacenje od gore prema dolje) ili iOS-a (povlacenje od dolje prema gore).

Brze postavke sada dolaze kratkim pomicanjem prsta od gore prema dolje,a  dulje pomicanje (sa zadrskom) donosi kompletnu povijest notifikacija. Cortana je naziv za Siri na Windows Phone 8.1, Cortana je osobni asistent i kao kod iOS-a, moci ce vam pomagati u uporabi Windows Phone telefona. Cortana ce zamjeniti postojeci Bing Search, kao sto je Google Now na Androidu.

Microsoft radi i na drugim izmjenama OS-a, poput razdjeljene kontrole glasnoce za ringtone i sam uredjaj. Tu je dolazi i Bing Smart Search i VPN podrska za enterprise korisnike. Xbox Music i Xbox Video ce doci odvojeno.

U isto vrijeme Nokia priprema dva nova Windows Phone 8.1 uredjaja, kodnog imena Goldfinger koji ce imati 3D touch sistem, a to znaci upravljanje bez dodira sa zaslonom, te drugi model Moneypenny koji ce imati kvalitetno koristenje on-screen Windows Phone 8.1 tipki.Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Instagram za Windows Phone | Ispis |  E-mail

instagram_windows_phoneWindows Phone je lijep, brz, predivan, no ima manu, nedostaje mu aplikacija koje vecina koristi na drugim platformama. Tako je nedostajao do nedavno i Instagram, photo sharing drustvena mreza s preko 80 milijuna korisnika.

Za ovo je zasluzna Nokia koja je vrsila pritisak na Instagram ekipu kako bi napokon realizirali aplikaciju i za Windows Phone OS. Nova Instagram aplikacija za Windows Phone donosi sve sto i na drugim OS-ovima, iOS i Android ali nedostaje jedna, u zadnje vrijeme, vrlo vazna funkcionalnost - video upload.

Takodjer Instagram aplikacija ne dozvoljava fotografiranje iz same aplikacije, no to je moguce, jer kada vas prebaci na galeriju, iz galerije mozete pristupit kameri.

Sve u svemu, Instagram aplikacija je jos daleko od savrsenog rada kao na drugim OS-ovima, no na dobrom je putu.

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
Easy Connect za Windows Phone | Ispis |  E-mail

easyconnect_head Od domaćeg Windows Phone developera Mandi Mobile (mandimobile.com) dolazi nam još jedna aplikacija za naše i vaše Windows Phone ljubimce.

Riječ je o Easy Connect, aplikaciji koja omogućava brži pristup mrežnim postavkama kao što su postavke Wi-Fi mreže, podatkovne i Bluetooth veze, i pristup postavci za zrakoplovni način. Ako često letite, volite štediti bateriju ili jednostavno želite brži i jednostavniji pristup mrežnim postavkama Easy Connect vam u tome može pomoći. Kroz jednostavno sučelje koje koristi sve blagodati Modern UI (npr. korištenje boja aktivne teme, jasne ikone) možete pristupiti svim mrežnim postavkama, pojedine postavke dodati na Start ekran za još brži pristup i omogućiti ili isključiti povremeno osvježavanje stanja veze.

Stanje veze za Wi-Fi i podatkovnu vezu (GSM, 3G, 4G) se na Start ekranu prikazuje na ‘živim pločicama’ za brz pristup toj informaciji.

Easy Connect podržava 4 jezika, ovisno o jezičnim postavkama mobitela, i to: Engleski (default), Njemački, Hrvatski i Talijanski. Iako je aplikacija pisana za Windows Phone 7.5, ona uredno podržava i verzije Windows Phone 7.8 i 8. Čak donosi i podršku za široke pločice (Wide tiles) za 7.8 i 8 što nije česta pojava.


Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Traffic Manager - Hrvatska igra za Windows Phone 7 | Ispis |  E-mail

bigcity Traffic Manager je jedan od prvih igracih naslova za Windows Phone modele iz domace radionice. Obzirom na porast Windows Phone uredjaja zahvaljujuci Nokiji, strani i domaci developeri su poceli razvijati sve vise aplikacija i igara za Windows Phone.

Traffic Manager je vrlo slican Air Traffic Controleru, zabavnoj igrici na kojoj putem prsta usmjeravate kretanje aviona. Traffic Manager omogucava isti princip s nesto vise vozila, osim aviona, sada mozete upravljati brodovima i svemirskim brodovima. 

Da je igra vrlo igriva, isprobali smo na HTC Mozartu opremljenim Windows Phone OS-om. Da igranje ne bi bilo jednostavno i lagano,ponekad se u igri pojavi magla tj. solarna baklja kod svemirskih brodova koja istog trenutka ponistava sve vase naredbe, pa vam zakomplicira jos vise zivot. 

Igra je razvijena u nesto manje od mjesec i pol dana i to u slobodno vrijeme za potrebe Windows Phone 7 App challengea te je dobila 8. mjesto. 

Igra ce naravno dobiti i svoje update u obliku novih mapa, dostignuca, vozila i slicno. Igru mozete pronaci na Windows Phone stranici na linku - http://www.windowsphone.com/hr-HR/apps/e0e39137-3f57-42a1-8dd8-a7029effc0c0 

 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

Opširnije...
 
Windows Marketplace broji 60.000 aplikacija | Ispis |  E-mail

windows-phone-7-marketplace Windows Phone Marketplace broji 60.000 aplikacija, sto je izvrsna brojka, no u usporedbi sa konkurentima App Store-om i Android Marketom, ove brojke su i dalje male, prema okvirnim podacima glavni konkurentski marketi aplikacija broje preko 500.000 aplikacija. 

Naravno nije sve u velicini, tj. broju, ipak broj aplikacija govori o zdravlju platforme i njezinoj buducnosti. Windows Phone aplikacije su u porastu sto znaci da Windows Phone OS postaje zdravi operativni sustav koji oko sebe stvara mali svijet aplikacija.

Ovome sigurno pomaze i nedavno predstavljanje Nokijinih modela sa Windows Phone OS-om. Ulaskom Nokije na Windows Phone svijet potaknulo je developere da krenu u razvoj i Windows Phone aplikacija.

Iskreno se nadamo da ce trziste prihvatiti Windows Phone i na taj nacin uz kvalitetnu konkurenciju da ce trziste imati lijepi odabir smartphonea. Raznolikost je ta koja nas obogacuje. Danas je to 60.000 aplikacija, do kraja godine se nadamo i preko 100.000. 

Komentirajte prvi | Link | E-mail | Opširnije...

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 47