mobile-place.info

PoĆØetna arrow GSMA Mobile World Congress arrow Nokia press konferencija na Mobile World Congress 2012.
Nokia press konferencija na Mobile World Congress 2012. | Ispis |  E-mail
nokia_lumia_610 Prenosimo Denisa JeliƦa za gadgeterija.net:

Stephen Elop je u 8:30h ovo jutro za Nokiu otvorio Mobile World Congress 2012. Uz reiteraciju svega što se izdogaĆ°alo u posljednjih godinu dana bilo je tu širenja tržišta, novih jeftinih modela…i pametni telefon Pure View 808 sa brutalnom 41 megapikselnom kamericom!

Nakon hrpe uglavnom pozitivnih statistiĆØkih podataka koje je izbacio kao iz rukava, Elop se okrenuo na ono bitno: što danas i sto dalje? Uslijedila je priĆØa o Nokia Asha modelima. Asha 302, 202, 203 su jeftinjaci za tržišta u razvoju (poput prethodnika najavljenih u listopadu). Cjenovno smješteni izmeĆ°u 60 i 100 eura, trebali bi nastaviti tradiciju S40 platforme.

Što se Lumia tiĆØe, model 900 Ʀe ugledati i meĆ°unarodnu verziju – iako LTE mreže nisu toliko razvijene u svijetu. U suštini Ʀe biti rijeĆØ o neizmjenjenom modelu, sa istim specifikacijama kao što je najavljeno za US tržište. Nokia Drive je dobila potpunu offline navigaciju, podršku za mreže u Kini, Nokia Transport App…

Ah da, i najjeftiniji, ĆØetvrti Lumia model – 610, namijenjen mladoj ekipi koja tek ulazi u smartphone svijet…Cjenovno smještena na 189 eura, uz hardveraj prilagoĆ°en Tango inaĆØici Windows Phonea. Radna memorija je spuštena na 256MB, a radni takt procesora na 800MHz – bez veƦeg smanjenja ukupnih moguƦnosti.


 

I onda dolazi šlag na kraju. Nasljednik nevjerojatnog camera-smartphonea N8 – Nokia Pure View 808. 41 megapikselni senzor (!) uz Car Zeiss optiku demonstriraju aseve u rukavu koje ima Nokia.

Htjeli su vidjeti što tehnologija iz satelitskog fotografiranja može donijeti u nešto prilagoĆ°eno nošenju u džepu. Iako je do samog kraja ostalo nejasno je li sami senzor tolike (stvarne) razluĆØivosti ili je rijeĆØ o interpolaciji – valja priĆØekati na prve primjerke fotografija iz ureĆ°aja. To nije sve ĆØime je opremljeno ovo ĆØudo na Symbianu – zvuk bi, barem po Nokiji, trebao biti nevjerojatne ĆØistoƦe i prostornosti.

Daklem, operativni sustav Pure View modela je Symbian Belle, od hardveraja su tu 4″ ekran u nHD razluĆØivosti (svega 360×640 piksela), 1.3GHz procesor, 512MB radne memorije i 16GB interne memorije proširive microSD karticama.

Toliko za sada – ĆØim se pojavi više informacija (a pri tom se posebno misli na fotografije iz Pure View modela), slijedi objava!

 


Link | E-mail

Komentirajte prvi
RSS komentari

Dodavanje Komentara
  • Primjer pravila za postanje komentara.
  • Drugi primjer pravila za postanje komentara.
  • Još jedan primjer pravila za postanje komentara.
  • Možete dodavati pravila koliko vam je potrebno.
  • Urešuju u jezičnoj datoteci direktno ili kroz Joomla! back-end.
Ime:
E-mail
Website
Naslov:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komentar:Kod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.2

 
« Prethodna   Sljedeęa »